Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage 2.0 16V забива и гасне при подаване на газ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage 2.0 16V забива и гасне при подаване на газ.

Здравейте колеги.
    Проблема се появи днес след като се прибрах по време на обилен дъжд.
    Изгасих колата пред нас всичко си беше ОК .... След около 20мин. трябваше да тръгна паля и ми направи впечатление че чека премигна няколко пъти .... подавам газ а тя вместо да се форсира глъхне,пука и гасне (както пука на газ но по-слабо)..... паля пак ... същата история ... пак ...и пак ... и след няколко опита запали нормално и си се форсираше както трябва .... до следващото гасене на двигателя. Кията няма ГАЗ (все още)! направо ми скъса нервната система днес като трябваше да запаля и да тръгвам по задачи ... някой имал ли е подобен проблем и как го е решил... да знам към какво да се насочаи за какво да гледам.
    Колата е: Киа Спортидж 2.0 16В 95г. 128к.с. БЕНЗИН !
    благодаря.
    LZ1ICD
    Иван - 08девет683едно883
    VW GOLF4 1.8 4motion.

От: Kia Sportage 2.0 16V забива и гасне при подаване на газ.

Според мен се е намокрила от този дъждец, и малко седене на слънце с отворен преден капак за няколко часа трябва да разреши проблема.Ако има делко и капачка свали я и я подсуши ... и трябва да е готова.

Коментар

дано да е от това ... утре ще тествам пак и ще видя дали ще е по-добре .... иначе дози двигател няма делко (2 бобини и два кабела)
      LZ1ICD
      Иван - 08девет683едно883
      VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Ако имаш малко време и контактен спрей ( става и с ВД40) напръскай конекторите на бубините , датчиците на КВ и РВ и датчика за положение на дроселовата клапа.Дано там някъде да се е намокрило.Успех!
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

колеги ... проблема е отстранен .... контактния спрей май си свърши работата и сега всичко си е ОК !
          (проблема изчезна след като пръснах буксата на датчика на разпределителния вал .... след това напръсках всички букси до които можах да се добера [за по-сигурно])
          LZ1ICD
          Иван - 08девет683едно883
          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X