Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необичаен пушек от ауспуха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Необичаен пушек от ауспуха

Здравейте,

Поредния проблем с който се сблъсквам за краткото време през, което се опитвам да карам KIA Spartage '99 2.0 16V 128 hp. От известно време (последните 3 пъти когато го карам), при пъвоначално палене пали от 2-3 път не както преди от първия и отзад става димна завеса за кратко след което се нормализира. При определени условия (незнам точно от какво зависи) и в движение отзад дими все едно се е запалил. Не мирише на масло и маслото в двигателя е ОК като ниво и цвят. Имам събрано едно мнение от колега от форума, който беше свидетел на случилото се но бих искал да го сравня с други. Имате ли някакъв опит с подобно нещо.

П.С. Имам чувството че съм взел най-скапаната бройка от най-скапания модел автомобил на пазара.

Благодаря за отделеното внимание,

От: Необичаен пушек от ауспуха

Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнение
    Здравейте,
    П.С. Имам чувството че съм взел най-скапаната бройка от най-скапания модел автомобил на пазара.
    Недей така че ще обидиш Пенчо Иначе зависи какъв е пушека - черен или бял.

Коментар

Бял, като от вода. Но се явява периодично, по скоро рядко.

Коментар

Off:
        Циганин при електротехник: "Бате кастофона нещо зпуши, ама не такъв черен лош пушек ами бял..."

Ако не е масло то тогава е антифриз.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

провери си веднага нивото на охладителната течност - без значение вода или антифриз - виж да няма примеси на масло и дали е наред (дори и да е над нивото...пак е индикация за проблем ). Виж като загрее - отваряш разширителния съд (внимателно) и провери за мехурчета и бълбукане. Възможно е да имаш пробила гарнитура на главата и да смесва вода и охл. течност.
          Отвори капачката на маслото и провери да няма "майонеза" или "боза" също. И да пишеш като се открие проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X