Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA Sorento 2.5, 2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA Sorento 2.5, 2006

Здравейте,

Имам въпрос относно моята KIA. Карам я от 2 месеца и вчера ме изненада с поведението си на автоматичните скорости.
    Когато включа на "P" (паркинг) колата започва да се форсира и немога да я оставя на тази позиция защото потегля. Когато превключа на ход колата сякаш се "удря" от зацепването на скороста и не превключва плавно автоматика, постоянно се форсира.
    Има ли нещо свързано с катализатора - откраднаха ми го преди 1 седмица и го подмениж с обикнивено гърне и тръба?
    Моля ви за мнение.

От: KIA Sorento 2.5, 2006

КИА -та е Соренто 2,5, 140 конски сили, дизел с автоматични скорости. Модел 2006г.

Коментар

Предполагам едва ли е от катализатора, но не е изключено.....
      За самофорсирането и потеглянето на Р........Вероятно под лоста за скоростите има някаква платка с дебели контактни писти, които се превключват(окъсяват) с лоста. Аз лично бих погледнал там първо, за боклуци, зацапано, скъсани писти, окъсяване.....
      А за ударът при зацепването на предавките....маслото на скоростите как е като цвят, мирис и количество.....
      WG 2.7 CRD

Коментар

ЧЕК-а свети ли?Ако на "Р" колата може да потегли има проблем в автоматика.Самофорсирането може да е от няколко неща,включително и премахването на ДПФ-А.От къде си?
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря за коментара.
          Какво имаш в предвид с "ДПФ-А"?
          ЧЕК - а не свети. Иначе съм от София.
          За момента по колата са правени следните неща: смяна на масло и муфа в раздатъчната кутия и предстои подмяната на моторюето за превключването на 4х4 - то.
          При моторчето има три позиции: 2H, 4H и 4L, но често показва, че вкл. 4L, а в деиствителност не е така и колата си върви нормално. Това което ми казаха при подмяната на муфата е, че моторчето не е оригиналното и е за модел до 2006 г. (първо поколение КИА Соренто). Не мисля, че имат общо 4х4-то с форсирането и потеглянето на "Р"?

Коментар

Катализатор...
            Мини да я прочета,ще видим какво е...

Коментар

Благодаря ти за отговора, още вчера ти отговорих на въпроса за маслото, но не е излязал коментарът ми.
              Относно маслото в скоростната кутия и налягането мисля, че всичко е ОК, но не мога да бъда сигурен. Преди месец беше на диагностика и излезе само проблем с маслото и муфата в рездатъчната кутия, но за скоростите нищо не излезе. Ще проверя и вариантите описани от теб.
              Поздрави.

Коментар

ОК, а адреса е .......?

Коментар

Сервиза е на входа на Божурище.0885 477 440-дрънни като решиш да идваш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X