Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл за една щуротия :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте акъл за една щуротия :)

Колеги привет,
    Намислил съм една щуротия и ми се иска да събера мнения, дали ще стане или не?

Мисля да направя Сорентото на въздушно окачване. По-точно, да взема 4 бр. въздушни възглавници от Мохаве и да ги сложа на мястото на моите пружини. Останалото не е проблем тръби и компресор.
    Въпроса е дали ще стане според вас, и ако някой има инфо от какъв порядък са им цените?

Много ще съм благодарен за вашите мнения!

Поздрави,

Ники
    KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

От: Дайте акъл за една щуротия

Хората се чудят как да си махнат въздушните възглавници за колегите които имат такива, че само пречат в гората и ги заменят с пружини... освен ако не караш само по асфалта и съответно комфорта...

п.с. Всичко може да се направи, но разправията и парите които ще дадеш ще е повече от това да продадеш Кията си и си купиш такъв с въздушни възглавници...

Коментар

Не си забравил и другите неща, които може спокойно да те откажат от начинанието - датчици/кантари на окачването, сензори, компютър за управлението и т.н.???
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Точно щото мисля да ги пропусна, няма да ме откажат те! Няма да има компютър и датчици. Системата ще е проста: компресор, тръби, възглавници. Е разбира се и един манометър и един клапан за изпускане - електрически.

Единия вариант е да ползвам възглавници на Мохаве, а другия е да са правилните по размери от магазина. Просто не съм сигурен с кои ще бъде по-лесно?

Коментар

Кията си вози мазно и без въздух.
          Вземи си едни хубави нови гуми и ще видиш разликата.
          Ако толкова ти е мерак - смени и амовете с възможно най-меките нови и си карай колата.

Коментар

Колега ако смяташ да подаваш еднакво налягане на четирите възглавници няма да стане по простата причина че отпред колата е доста по тежка отколкото отзад, така че няма да стане без кантачета поне 3 броя два отпред и един отзад или обратно и освен компресора ти трябва бутилка. ако искаш да ги помпиш ръчно трябва да разделиш на два кръга преден и заден и пак не е гаранция дали няма да стои накриво. Аз лично не бих се заел с такова начинание. Ако все пак предприемеш нещо драскай да видим как върви работата. Успех от мен

Коментар

Според мен колата винаги ще стои накриво ако няма индивидуална регулировка на наляганията.. Развесовката никога не е идеална, а и системата като цяло е нестабилна - един малък наклон към 'по-смачкана' възглавница ще премести центъра на тежестта точно към нея. Увеличението на натоварването към тази възглавница при обща система веднага ще 'изплюе' въздуха от нея към останалите...
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

По принцип няма да му е никакъв проблема да направи четирите с индивидуални кранчета, кабината на камиона ми е така даже задните са с едно, което ще рече че са с еднакво налягане. Даже си мисля дали възглавниците няма да станат за случая. Не ми идва на ум отпред на колата как да стане като е макферсън и този компресор на ток ли ще е?

Коментар

Да, с индивидуални кранчета ще стане за индивидуалната ситуация. Обаче за често използван автомобил ще е една безмислена мъка...

П.С. Да, на кабина, може да стане варианта с три кръга, защото основата/фундамента е стабилен (а не неравен път), и дори да няма индивидуална настройка на всеки балон отзад, кабината ще следва предната настройка (стабилизацията/устойчивостта ще я правят предните балони)... То и при автомобила би могло да върви такъв вариант...

Коментар

Кранчета от седалката на Шкода Мадара(или Европа, Татра) 4 броя . С поздрав Борето

Коментар

Нали в "Pimp my ride" слагаха въздушно окачване на всякакви бангиЙ ? Сигурно има универсални китове, въпросът е колко струват.
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

За ставането всичко е въпрос на време и пари. Но що за идея да си навреш най-капризното окачване...
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

.........мдааа, май сте прави, далеч не е толкова просто, както си го мислех Май за сега тази идея отива в чекмеджето. Много благодаря за мненията и информацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X