Обява

Свий
Няма добавени обяви.

кия соренто 2006

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• кия соренто 2006

Здравейте, някои може ли да ми каже каква е причината при 1500-1600 оборота на втора или трета скорост да придърпа (лашка), от какво може да е?
    Мерси

От: кия соренто 2006

Може!
    Явно "Нещото" гОри кюмюр и ... парата му не стига .... дори и за свирката.

Ние от къде да знаем какъв е автомобила, с какъв двигател е, каква сиситема на впръскване, автоматична или ръчна скоростна кутия?
    Хвърлих един боб, ама ... тази вечер нещо ... не излиза.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

При подаване на газ тръгва много добре дори отлично, прави го само в тези обороти
      2.5CRDI 170 к.с. ръчка `,Така боба може и да излезе сори, мерси
      Последно редактирано от valio_kamburov; 08-05-14, 21:42.

Коментар

Правих на съставни части две такива машини ...

Недостиг на гориво? Горивен филтър?

На диагностика какво казва?

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Нищо контретно, беше ли се прецакал скоростомеро и го сменях тогава майстора каза че може би е от това, но не се оправи, сменях и клапана на турбото за обратна геометрия мисля, но незнам дали е от това защото, като я купих беше с някакъв клапан и "едва вървеше" намерих човек за 500 лв нов сложи. Ще сменя гор. филтат отново че то с тези боклуци нафти е ужас. Странно ми е че само на 2 или 3 скорост при 1500 1600 обор.
          мерси.
          А щом си разглобявал такива можеш ли да ми кажеш нещо по темата за 4 * 4 авто , защото то се вкл. когато си иска и нямам представа от къде може да е. Нещо електрическо или раздатка Като цяло съм доволен от колата

Коментар

Ходи на диагностика за двигателя. Кажи ми какво налягане поддържа в рейла при тези обороти и на колко процента е клапана за регулиране на налягането.

А иначе раздатката е с едно ел. моторче отдолу. Има си и компютърче дето се грижи за него ...
            Първо провери буксите му. Събират всичката мръсотия на света.

Коментар

Какво означава 4х4 се включва когато си иска.
              По принцип то е направено да си се пуска когато иска или по-конкретно когато има следните ситуации:
              1. Когато има разминаване в скоростите на предния и задния кардан
              2. При бързо потегляне от спряно положение
              3. Резки ускорения
              Това си е описано в книжката на колата. Обикновено не се усеща силно това включване. Ако има щракания, придърпвания то това би била самата раздатка. Най-честата и болка е разтеглена верига.
              Поздрави
              Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Колата днес беше на диагностика. Няма проблем с ел.моторчето и компютърчето. Мен също ме съмнява, че е от раздатката, защото предполагам, че е включена от бавни на бързи в движение. Проверих буксите - чисти са. В момента постоянно е зацепено 4х4 и върви тежко. Ще отварям раздатачната кутия, въпреки че не знам за какво става въпрос вътре в нея.
                А за оборотите - турбината работила перфектно на диагностика. Сега ще се пробвам да сменя горивния филтър.

Някои може ли да ми каже нещо повече за тази верига в раздатката, как се отремонтирва??????????

Благодаря! Поздрави
                Последно редактирано от valio_kamburov; 09-05-14, 17:56.

Коментар

ето линк да поразгледаш. не е много сложно, като внимава човек
                  http://www.explorer4x4.de/viewtopic.php?t=1678
                  а и за да си поръчаш
                  http://cobratransmission.blogspot.de...ase-chain.html
                  ако разглбяваш, за предпочитане е да поръчаш и семерингите.
                  пристигат за около 10 дни и е по евтино
                  Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач

Коментар

Благодаря, за инфото, някой знае ли дали има някакви км пробег при който се сменя тази верига,на раздатката защото аз сменях веригите на мотора (3-те), когато я взех беяе на 89 000 км, а смяната я направих на 102 000 км прескочи 4 зъба а сега е на 105 000 км, май щш отварям раздатака . Прочетох във форума че Бетона вече е минал по този път. Ако някои знае за км да пище.... Мерси

Коментар

За оборотите и мощността... Имах подобен проблем на тойотата ми rav4 d4d. Състоеше се в загуба на мощност при точно определен тесен диапазон на обороти. След като смених какво ли не проблема се оказа самия катализатор. Беше толкова запушен, че газовете нямаше от къде да излизат. Тесния диапазон на оборотите, в който се появява ефекта се обяснява с отварянето на една конична сглобка на тръбата преди катализатора. Не показва грешка защото няма втора ланда сонда. Това е само хипотеза, но е факт че след махането на катализатора, колата върви без забележки. Проверява се лесно и не струва нищо. Поздрави
                      Последно редактирано от maverick.bg; 27-09-14, 18:30. Причина: Подава РЅРµ РЅР° синтаксиса
                      Киа Соренто 2.5CRDi 2005г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X