Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разбита спирачна система - киа спортидж '98

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разбита спирачна система - киа спортидж '98

Здравейте колеги,нов съм във форума но неволята не ми помага,помагайте вие................имам киа спортидж '98 2000td ,зимата разби десен хъб.......поръчах ръчни,да отбележа че жената я кара (не е състезател)та в петък ми звъни вика.......колата заби блокираха и задните колела,педала на спирачките омекнал............свалям и к'во да видя,всичко разбито............ще го сменя НО въпроса е ЗАЩО???????????Какви са причините дайте мнения,че кара детето да не стане фал........

От: Разбита спирачна система - киа спортидж '98

Без снимки, само ще гадаем!

Коментар

Кое е разбито,спирачките или полуоската?

Коментар

Разпаднали са се задните спирачни челюсти.Изгнили са от ''работа".Както съм писал и в други теми,барабанните спирачки на тази кола са пълна скръб.То не може на двеста-двеста и петдесет хил.км накладките да не са заминали даже наполовина-толкова и спира колицата.Временно решение е смяна на челюсти и цилиндърчета.Правилното е конверсия към дискови спирачки.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:893961_620295341379267_8374929722685266871_o.jpg
Прегледи:1
Размер:192.5 КБ
ID:5580407Ето гнилоч..............

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1415557_620295338045934_6562918271248687807_o.jpg
Размер:172.1 КБ
ID:5580409Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10255869_620295334712601_6152860135370184403_o.jpg
Размер:192.6 КБ
ID:5580410Е това е .......голямата смяна предстои.............като гледам следваия проблем ще е шасито ...........

Коментар

Така,като гледам по снимките,е имало яко и продължително триене.Вероятно задържало цилиндърче или жило за ръчна спирачка.Чисти с телена четка(по-добре на песок)после боя(по-добре цинк),нови цилиндърчета и накладки(по-добре дискове) и си ти...

Коментар

И при мен се случи подобно преди 2 месеца.. отначало помислих, че нещо има замръзнало.. имаше тропане яко /и при мен я караше жена ми/, но като се огледа...
                По-късно ми каза, че напоследък не спирала добре, ама кой да каже???
                Николай
                VITARA 1.6, 93 къса кабр
                КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                  Така,като гледам по снимките,е имало яко и продължително триене.Вероятно задържало цилиндърче или жило за ръчна спирачка.Чисти с телена четка(по-добре на песок)после боя(по-добре цинк),нови цилиндърчета и накладки(по-добре дискове) и си ти...
                  Соти, дай някакъв линк ако знаеш как става замяната на барабаните с дискове?
                  Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Линка ми е у главата...

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                      Соти, дай някакъв линк ако знаеш как става замяната на барабаните с дискове?
                      Колега по добро от оригинала няма. Слагай си всичко ново и ще изкара още 200 000 км или 15 години.

Коментар

И си прав, и не си. Всеки диск е по добър от барабан, за жалост обаче оригинални задни дискове за JA моделите (1994-2005 г.)май няма. Не зная дали от КМ моделите (2005-2010 г.) не може да се измисли нещо. Тук се надявах на жокер от Соти.
                        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

КМ-а няма нищо общо с 1-вата генерация.Няма какво да се ползва от там.Замяната на барабани с дискове за нашите модели е само хенд/мейд.Има вариянти...

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                            И си прав, и не си. Всеки диск е по добър от барабан, за жалост обаче оригинални задни дискове за JA моделите (1994-2005 г.)май няма. Не зная дали от КМ моделите (2005-2010 г.) не може да се измисли нещо. Тук се надявах на жокер от Соти.
                            Защо според теб производителя е сложил барабан отзад а диск отпред? При спиране тежестта минава на предните колела. Представи си че стане номера и поставиш диск натискаш спирачка и почва да блокира задните, кво правим тогава?
                            Последно редактирано от CarTest™; 17-05-14, 06:27. Причина: Цитат

Коментар

Първоначално публикуван от ra4ekra4e Преглед на мнение
                              Защо според теб производителя е сложил барабан отзад а диск отпред? При спиране тежестта минава на предните колела. Представи си че стане номера и поставиш диск натискаш спирачка и почва да блокира задните, кво правим тогава?
                              Е сериозно ли ги мислиш тия работи....?!
                              Точно с барабанни спирачки отзад има по-голяма вероятност да се случи това,което описваш,ако колата няма АБС или пък т.нар. "кантар" отзад-/при по-старите автомобили/!
                              Та дисковите спирачки осигуряват плавно и надеждно спиране и по-трудно си променят характеристиките даже и при по-бързо каране и съответно интензивно спиране!
                              При барабанните ситуацията хич не е така-имат гадното свойство да "заклинват" изведнъж,даже и при леко натискане на спирачката,особено когато са студени в резултат на което гумите блокират-/говоря за коли без АБС/.
                              Освен това прегряват много по-бързо от дисковите при често ползване.
                              На оф-роуд също са зле-/барабаните задържат кал,вътре всичко става леж..../.
                              Поне моят опит за 12г. и около 300 000км. с автомобили със задни барабанни спирачки е такъв....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X