Здравейте колеги,от скоро съм собственик на Кия Спортидж 99г. 128к.с./газ/бензин....-та в това число искам да питам???-буталата дали имат защита/да не ударят в главата/ако недайси боже се скъса ангренажа???
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
за Кия Спортидж 99г...
Свий
X
-
От: за Кия Спортидж 99г...
Буталата по принцип при скъсване на ангренажния ремък срещат клапаните....
И като си отскоро собственик това е едно от първите неща,които трябва да подмениш-/както и маслото на ДВГ-то/,независимо от често срещания лаф на продавача-"Колата е напълно обслужена,качваш се и караш".
Тъй като там е "вързана" и водната помпа е силно желателно да смениш и нея.
Също така,даже и на първо време да нямаш възможност да смениш маслата в трансмисията поне задължително ги провери дали са в нужните количества.
Не е лошо да обърнеш внимание на изправността и на охладителната уредба,че чета навсякъде по форумите,че тия винтилки въобще не обичат стоплянията,т.е. виско,радиатор,термостат,количество антифриз,чистота на охл.уредба-/всичко трябва да е 6/.
Аз също карам такова животно отскоро и даже утре си чакам новото Виско,че това моето е пълен мъртвец и грам не сработва.Последно редактирано от Янко Желязков; 20-03-14, 20:07.
-
От: за Кия Спортидж 99г...
И тя няма.Всъщност много малко двигатели имат.Някои конструктивно имат по-голяма камера,страничен ефект от което е неудрянето на бутала с клапани.Първоначално публикуван от lakatnika Преглед на мнение..питам,щото са ми казвали че Витарата 92,имала такава защита...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар