Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КИА спортидж миризма на феродо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КИА спортидж миризма на феродо

Здравейте от 1000км. Карам Киа Спортидж 2007 със Дпф филтър. Слет дълго каране в града, спокойно каране с много инерция, като сляза от колата мирише на запален съединител. Маховикът е за смяна по принцип, но съединителят отделя в средата, не буксува, като го настъпя и изчезва миризмата, задния диф не загрява, бутонът 4wd lock работи, на ниска скорост при натиснат бутон се усеща натоварване и при пълен ляв или десен се натоварва много задния мост и не може да завие докато не изключа бутона, всичко изглежда нормално, но тази миризма ме притеснява, някакви идеи?

От: КИА спортидж миризма на феродо

Да не е от предните накладки, блокирано бутало.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
      Да не е от предните накладки, блокирано бутало.

Сега излизах отново, и пак замириса, но миризмата е по-скоро на изгоряла гума отколкото на феродо, взех да си мисля дали нещо не е залепнало на гурнето, орзад намирисва, дисковете ги пипам с ръка, не мирише от тях.

Коментар

Погледни отдолу да не опира нещо в гумите, жица от сензор. Или си закачил някоя найлонова торбичка по пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
          Погледни отдолу да не опира нещо в гумите, жица замер. Или си закачил някоя найлонова торбичка по пътя.
          Утре ще сменям маховика и ще я разгледам, днес като я разхождах не ми замириса

Коментар

Малко в страни от темата, но все пак - смени си целия комплект съединител, а не само маховик. На скоро сменях моя на същата киа, разглобява се много, дори мисля че ще е по- лесно ако разкачиш и пуснеш целия мотор на земята. А за отделянето- съединителя има нещо като тресчотка която регулира педала и въпреки че отделя в средата може да е за смяна. Нещо друго, като я покараш и замирише - легни под нея и пипни електромагнитната муфа ( на края на кардана влиза в корпуса на диференциала) да не е останала без масълце и от нейните дискове да намирисва.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

За всеки случай поръчах и съединителя, сигурно ще го сменя и него. В интерес на истината само съм сменил ремъци и ролки, маслото беше сменено преди 3000км. Няма никаде нищо омазнено, никакви течове, утре ще гледам повече, дано успея да го сменя за един ден.

Коментар

Дано, на моята не успяхме за ден. А за муфата, от нея маслото не изтича, по скоро се изпарява, вътре има 150мл масло и с времето, натоварването и нагряването си заминава и без да тече.

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                  Дано, на моята не успяхме за ден. А за муфата, от нея маслото не изтича, по скоро се изпарява, вътре има 150мл масло и с времето, натоварването и нагряването си заминава и без да тече.
                  Моста долу, като свалиш раздатката, кутията лесно пада, до обяд я бяхме свалили, но и съединителя трябва да се смени, маховика беше привъртял, а от магазина не разбрали и утре ще дойде комплекта. Слагам маховик LUK и комплект съединител SACHS с лагер помпата, бая скъпо удоволствие. Притескателя личи че е грял, дали не е възможно от него да ми е намирисвало.
                  Иначе беше с всичко оригиналното, 113 000км. и се скапал маховика, феродото свършило, притескателя биваше, лагер помпата е идеална

Коментар

Възможно е, ще разбереш като я сглобиш и я покараш. Но щом казваш че е за смяна сигурно е приплъзвал. Нещо не са ги измислили тея съединители, скъп консуматив с относително кратък живот. Един съвет който аз получих от майстор - винаги гаси двигателя с натиснат съединител. Обясниха ми, че при гасенето и заради високата компресия се получавало връщане на двигателя което скъсявало живота на пружините на маховика.

Коментар

Ами кьорав карти не играе, като я видях беше чукната от ляво, викам си това само ще е, после като я направиха тенекиджиите, като отидох да я взема ми направи впечатление че моторът клати, загасих я, изненада, чу се маховика, ама вече я бях платил, видях че е на малко километри и от това се заблудих, оказа се че маховикът толкова си изкарвал.

Коментар

Сменихме всичко днес, разликата е от земята до небето, моторът се успокои, мощноста се повиши, разходът падна, вибрациите изчезнаха и не ми е намирисваломза сега на нищо.

Коментар

Явно проблема си е бил в съединителя. Безавариини километри ти пожелавам. Ако мога да помагам звънкай, също така ще съм благодарен да споделиш проблеми които си имал и техните решения, но щом скоро си я взел едва ли си имал много проблеми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X