Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заден диференциал на Kia Sorento 2.5 crdi 170k.c 2006г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със заден диференциал на Kia Sorento 2.5 crdi 170k.c 2006г

Здравейте,колеги,
    Имам Киа Соренто 2.5 дизел 170 к.с 2006г и в последно време забелязах странно приплъзване на вътрешното задно колело при завой на място.Прави го и при завой на ляво и надясно.Ходих в сервиз на Киа и ми казаха,че има проблем в задния диференциал.Явно проблема не е електрически,защото няма грешки в компютъра.
    Ако някой може да помогне с мнение

От: Проблем със заден диференциал на Kia Sorento 2.5 crdi 170k.c 2006г

LSD в задния диференциал? Добавка?
    WG 2.7 CRD

Коментар

Утре ще дам повече инфо.

Коментар

Проверих по VIN в един руски сайт,който видях тук във форума и не видях някъде да пише,че е с LSD.Днес я въртяхме малко наляво и надясно,после малко офроуд и пак въртене и не го направи тои проблем.Утре ще и сменим маслата в двата диференциала и раздатката и ще видим какво ще покаже.

Коментар

Проблема е в раздатката.По точно верига и привода.

Коментар

Първоначално публикуван от vasilev Преглед на мнение
            Проблема е в раздатката.По точно верига и привода.
            Вчера сменихме маслата на преден и заден диференциал,раздатка и скоростна кутия,покарахме около 15-тина километра и засега всичко е наред.
            Колега,смяташ ли,че проблема ще се появи отново?

Коментар

Колега какви масла сложи в диференциалите,раздатката и скоростната кутия?Ако може малко инфо марка,модел,от къде ги взе и за какви парички ако не е тайна.

Коментар

Първоначално публикуван от ogata_83 Преглед на мнение
                Колега какви масла сложи в диференциалите,раздатката и скоростната кутия?Ако може малко инфо марка,модел,от къде ги взе и за какви парички ако не е тайна.
                Здравейте,маслата,които сложихме са по спецификация за Соренто (изтеглих си менуал тук от форума).Марката на маслата е Febi Bilstein от Тех-ко.Цените са-75W90 6 литра по 23.90 лв за литър и 1,5 литра ATF Dextron 3 по 16,20 за литър.

Коментар

Здравейте, за прав път пиша в сайта.
                  Имам същия проблем и аз като колегата. При завой се вкл. и предния диф. и започва да се движи по тежко и пречуква нещо, усеща се напрежение, сменях маслата преди два месеца, но проблема почна да ми се проявява отново. Тази седмица я карах в балкан и нещата са зле, постоянно се чува харкане от предния диф. Преди да сменя маслата ходих на сервиз и ми казаха че може да е електрически или в раздатката проблема. модела е соренто 2006 г. ауто 4 х 4 170 к.с.. Ако някои може да ми даде идея от къде може да се отстрани проблема ще сам благодарен . Благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X