Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импулс към бобините?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Импулс към бобините?

Здравейте,

Става въпрос за Kia Sportage 1999 г.,2000 cm3,128 h.p. Проблемът е в това, че импулсът към бобините липсва, въпреки че имат ток до тях и имобилайзера работи. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели на какво се е дължал и какво го е причинило. Предварително благодаря за отделеното време.

От: Импулс към бобините?

Провери комутатора...ако има.
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Ами според мен, ако има, е вграден в бубините,а импулса не стига до тях изобщо.

Коментар

Комутатор тази кола няма.Има ЕКУ дето върши тази работа.
        Ти как разбра че имобилайзера работи?Защото точно той спира импулса на бубините...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

+1. И няма да тръгне и горивната помпа!
          пп Може и друго да има , но е малко инфото.
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Здравейте,

Горивната помпа работи. Това което няма е искра на свещите. И аз се надявах да е от имобилайзера, но човекът в сервиза (Вальо, на завод Сердика) ми каза, че той бил работил. Това негово заключение го направи на база на това, че светкала и загасвала лампата Immo на таблото.

Коментар

А да имаш някое допълнително слагано бутонче, реленце и прочее не-заводски изпълнения?
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Да, има едно бутонче, което е сложено при бушонното табло. То е с един кабел и според хората в сервиза било да се рестартира алармата, към която обаче няма вързан имобилайзер, а е само за централното и звуков сигнал. Като го натискам няма никакъв ефект (преди когато работеше колата и сега също). Всички бушони и релета са проверени, както и датчиците за коляновия и разпределитения вал.

Коментар

Не знам в подробности схемата на запалването на колата ти, предполагам, че е подобно на моето и от тази позиция ще коментирам - блокът съдържа две бобини - към него трябва да отиват три кабела и на единия да има "постоянно" захранващо напражение (през реле което се управлява от ЕКУ-то, това реле при мене подава ток и на инжекторите). Може би това напрежение имаш предвид като казваш че има ток към бобините. Чред другите два кабела последователно се включва и изключва всяка бобина (като всеки кабел, чрез ключов транзистор в ЕКУ-то занулява бобината си и тогава през нея протича ток, осигурен по първоспоменатия кабел, когато транзисторът затвори, токовата верига на бобината се разпада и на високоволтовата и намотка възниква искра.) След като не се генерира грешка (мигащото "двигателче" на таблото гасне) значи имобилайзерът ти като устройство работи. Но е възможно някоя комбинация от релета или допълнителни "хитри" приспособления да не допуска запалване на двигателя. В този случай (щото хитрите приспособления не са достатъчно хитри) докато въртиш на стартер наоколо ще се умирисва на неизгорял бензин. Пак в този случай е възмжно да е изгорял един (или двата но малко вероятно) ключов транзистор в ЕКУ-то. Можеш да провериш с мултицет или лампа (между кабела с постоянното захранване и единия, а после и другия кабел) тези ключови транзистори. Ако лампичката мига(докато се върти на стартер), са наред. При това положение проблемът е в бубинния блок.
                  Ако не мирише на бензин положението е сложно и лошо.
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнение
                    Да, има едно бутонче, което е сложено при бушонното табло. То е с един кабел и според хората в сервиза било да се рестартира алармата, към която обаче няма вързан имобилайзер, а е само за централното и звуков сигнал. Като го натискам няма никакъв ефект (преди когато работеше колата и сега също). Всички бушони и релета са проверени, както и датчиците за коляновия и разпределитения вал.
                    Алармите нямат бутон за рестартиране. Щом има такова бутонче е допълнително поставяна (и евтина аларма). Това е за принудителното изключване на алармата и за сервизно обслужване и настройки. Алармата може да има реле за изключването на запалването и то да създава проблем. Ако има такова реле - неговите контакти прекъсват кабела с постоянното напрежение от тройката кабели към бубиния блок. Но щом казваш, че има захранване на него - значи е наред. Може да има и други "хитрини" срещу кражба от предишния собственик.
                    ОФБ ДБ X22SE
                    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Закачи една лампа между + и 1 и след това 28 пин на ЕКУто. При въртене трябва да мигат.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнение
                        Здравейте,

Горивната помпа работи. Това което няма е искра на свещите. И аз се надявах да е от имобилайзера, но човекът в сервиза (Вальо, на завод Сердика) ми каза, че той бил работил. Това негово заключение го направи на база на това, че светкала и загасвала лампата Immo на таблото.
                        Колата при Вальо ли е?
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да, колата е при него.

Коментар

Май се стигна до там ,че търся компютър за Kia Sportage 1999г. 2.0/128 h.p., BOSCH номера му е:
                            M 261 204 941 Възможна е малка разлика в този номер.
                            Последно редактирано от dilyan_n; 08-02-14, 14:37.

Коментар

В Колос ми казаха, че проблема бил в имобилайзера, но те неможели да го оправят. Намерих човек, който да махне имобилайзера. Махна го, колата запали веднага, но на 2 цилиндъра (към едната бобина все още няма импулс - мерено долу при компютъра). Още когато ми го даде (компютъра), ми каза да разменя кабела на 24 с този на 52 пин. Някой има ли представа за какво са тези пинове? Има ли някъде схема на пиновете ( описание кой за какво е). Другото странно нещо е, че оборотомера спря да работи след тази намеса.
                              Благолдаря, предварително за отделеното време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X