Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чек лампа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чек лампа

На два пъти ми се случва, след подгряване и каране около три километра, да оставя двигателя да работи около 15 минути на място, и след около петдесет метра забелязвам, че свети чека. Или е светвал по време на престоя, или малко след като тръгна. Гася, паля и повече няма проблеми. Да е на газ ясно, ама е дизел 2.0 1999 год. Някой има ли наблюдения, датчик, сонда, нещо от сорта.

От: Чек лампа

Нещо от сорта.Може и лоша маса да е някъде.На тестер закачал ли си я?Не че ше прочете кой знае какво,но ...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Имам я от скоро,дори не знам къде ще ми направят замерванията. От форума знам само за Виликар, но са на другия край от мен.

Коментар

Андро160.Колос също имат тестер май...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Имам сериозни съмнения. Стария "kia sportagе TD"не мога да го чета. Виж, с бензиновите се справям. Проблема е, че не знам и кой може да го прочете.

Коментар

От къде си колега? В оторизирания сервиз на кия поне с диагностиката се справят, опитай при тях.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

От София съм колега. Кой по точно сервиз имаш в предвид, на Цариградско, Kj-auto, Колос, други не знам.
              Благодаря!

Коментар

Така като гледам симптомите са много подобни на моите, и аз имам такава проблеми от около две години. Споко, заминава ти помпата, но много бавно. Може разбира се при теб да стане и изведнъж, но това са първи симптоми. Карай си я така, но имай едно на ум за нова(втора ръка) помпа. Може да е и по малкия дявол- потенциометъра на педала на газта. След като разбереш и ако се окаже помпа- търси си механична такава. Аз съм си взел такава, проверил съм я и просто чакам моята да се скапе съвсем за да я сменя.
                Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Колата лично, много мой човек я докара от Италия, и се предполага,че е на истински 180 000 км. Възможно ли е на тия км. да започне да се скапва помпата.С роден дизел е минала около 700 км.,като винаги съм слагал двутактово масло. Бе то и на Италианец вера да немаш. Иначе нито придърпва, турбото си е бомба, никакви пушеци. Пали невероятно бързо, за около три секунди автоматичния смукач, или там каквото е, се чуди дали му се работи или не,после поема равномерно, но след седем секунди сваля оборотите на нормални, стрелката стои на половината под хиляда. Ще напръскам де що трябва и ако пак светне- диагностика, и недай си Боже да търся двигател от мазда на части.

Коментар

До колкото разбрах, се скапва електронния блок на помпата, а не елемента или каквото и да било друго- явно калпава електроника, така, че едва ли ще ти се наложи да търсиш цял двигател на части. Само помпа. Но си търси механична за да избегнеш последващи проблеми. Има хора в София които могат да и ти я сменят. Лично аз съм изминал около 30 000км. до тук с тези проблеми. При условие, че карам 80% от времето с биодизел (чист) и помпата нито е протекла нито нещо друго. Само тези магарии които си ги правеше още като я купих. Като цяло двигателя е доста всеяден и ако е подържан добре не е проблемен, така, че не се притеснявай толкова за нафтата.
                    Колкото до това на колко км. е- може би по голям търгаш от Италианеца е само Гърка (от "старите еврочленове").
                    Дано все пак да не е помпа.
                    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнение
                      От София съм колега. Кой по точно сервиз имаш в предвид, на Цариградско, Kj-auto, Колос, други не знам.
                      Благодаря!
                      На Цариградско, след светофара на Горубляне посока Пловдив има представителство на КИА и Оторизиран сервиз. Като цяло аз не съм доволен от механиците им, но поне с диагностиката се справят.
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X