Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с КИА Соренто-няма мощност!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с КИА Соренто-няма мощност!!!

Предварително се извинявам за дългия пост, но исках да разкажа всичко, защото не знам кое би било от значение и кое е важно за отстраняване на проблема.
    Здравейте, колеги!Първо за колата-Киа Соренто 2007г, 2,5 дизел, 170кс автоматик.Проблемът е следният:колата е закупена 2013 година, май месец, нов внос от Италия.В началото абсолютно никакви проблеми с нея-вървеше перфектно, обслужих я както си му е редът-масла и филтъри и тн.Всичко до тук ОК, но колата харчеше масло-около литър на 1000км и турбото леко присвирваше.Ясно ми беше на къде отиват нещата, но предстоеше ходене до морето и реших да отложа и това ми беше грешката.На път за морето колата си вървеше идеално, но малко преди Бургас максималната скорост, която можеше да развие колата рязко падна до около 120км/ч, а преди това без проблеми 160/170.И на връщане вече ад, даже половината път до София в аварийната лента със 60км/ч и около 5 литра долято масло общо.В София ремонт на турбото, защото за ново ми обявиха цена 3660лв., което не си заслужава според мен, чистене на турбо пътища и интеркулер.След ремонта всичко ок, но колата не вървеше все още както преди.Ходих в КИА на диагностика и ми казаха, че клапата на турбото не давала коректни стойности.Свалихме турбото и го занесохме пак за реглаж-казаха че всичко си е ок(в Турбос Хют), качихме го и колата МАЛКО се пооправи, но след известно време пак започна да не върви като хората.След това друг диагностик ми каза че дебита на въздуха бил малко и дебитомера бил прекъсвал, също и датчика на интеркулера бил малко омаслен, изчисти го и колата пак се пооправи, но само за няколко дни.Пак ходих и ми каза, че дебитомера тогава дал добри стойности и нямало нещо, което да дава отклонения(но диагностиката е правена само на място, не в движение!).Сега в момента повече от 2000 оборота не може да вдигне, 60км/ч ги ускорява за около 30 секунди, а максимална скорост е колкото на 5 скорост да развие 2000 оборота и повече не може.А на място си пълни оборотите без проблеми, на диагностиката никакви записани грешки няма. турбото си надува, лостчето на клапана се движи при запалване и форсиране.Не разбирам много от коли и сам няма да се хвана да я ремонтирам, но ако може да ме насочите към нещо, което да му кажа на майстора да огледа, или да ми препоръчате някой, който разбира от тези коли и знае какво да гледа.Казаха ми, че можело катализатора да ми е проблема, махнах го и сложих резонатор, но единствената разлика е, че смърди много на изгорели газове и ще го върна като оправя проблемите.За дебитомера мисля да го разкача и да видя как е без него, за да ми даде някаква насока дали причината може да е в него.И който с каквото може да помогне, нека го направи-ще съм изключително благодарен!!!

От: Проблем с КИА Соренто-няма мощност!!!

Светят ли някакви лампи, когато не вдига повече от 2 000 оборота?
    Да не би компютъра да влиза в сервизен режим и да ограничава в движение до 2 000 оборота двигателя??
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колега , смени диагностика! С такъв , дето си знае работата.
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Чистенето на дебитомера е временно и не трайно решение на проблема. Иска нов.

Коментар

Колега не си написал дали пуши?Виж егр клапана ,имах подобен проблем ,но при мен пушеше много.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Чистенето на дебитомера е временно и не трайно решение на проблема. Иска нов.
            Но преди да скочиш на нов (който предполагам е 500-600 лв, поне моя беше там някъде), отиди при читав диагностик, защото не винаги грешките записани в компютъра означават, че е за смяна. От опит да ти кажа, че тези от София Ауто не влизат в графата читави за мен, сещай се защо.

Ако имаш кода на грешката, можеш да си намериш и допълнителна информация. Например, за P0101 (проблем с показанията на дебитомера) в ремонтната книжка на моя има процедура за проверка дали дебитомера е за смяна или има друг проблем. Бързо търсене в гугъл:

http://engine-codes.com/p0101_kia.html

Успех.

Коментар

Не светят никакви лампи и няма записани грешки на компютъра в момента.Колата не пуши грам.Някой ако може да ме насочи към диагностик, който може да ми помогне, защото вече се изчерпах и не познавам такива

От вчера пиша отговори, но не се публикуват Няма записани грешки и колата не пуши.Днеска пак я закачахме и в движение данните, според майстора, са ок.Единствено забелязахме, че лостчето на клапата на турбото при форсиране се помръдва съвсем малко-мобе би около 2/3мм, а на компа дава данни, че вс е ок, но явно не е така.Иначе с ръка много лесно го дърпам, а и при палене си се мести.Също така маркучето си прави стабилен вакуум, точно колко нз.Но е правен реглаж на клапата и всичко е ок.Възможно ли е от дарчика на интеекулера да ги прави тия мизерии, защото последния път като го зачисти се оправи колата за няколко дни.Приемам препоръки и мнения за майстори, които биха подходили сериозно, защото ми е ясно, че диагноза тук няма как да се постави!!
              Поздрави!!!
              Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
              Последно редактирано от CarTest™; 10-01-14, 14:00.

Коментар

Звънни тука:087 999 869-Калин.
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ок, ще звънна, но липсва една цифра от телефона.Ако можеш пак да го напишеш и ще му се обадя.

Коментар

087 999 6869-моя грешка.Сори...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Мерси, колега.Ще му се обадя и като има развитие ще пиша какъв е бил проблема и за какво иде реч.Поздрави!!

Коментар

катализатора как е? Слет 5-6 литра масло нищо чудно да е задръстен, ако има ДПФ филтър 100% е задръстен.

Коментар

Няма ДПФ, а катализатора го махнах, но ми направи впечатление, че си беше в перфектно състояние и мисля пак да го сложа, защото така мн смърди.Иначе след зачистване на егр-а доста по-добре е поло ението.Само турбото ще ходя да хо провера пак как надува, защото понякога след 1800 пборота мн добре дърпа, а друг път само бучи и не ускорява много като хората.И тази мизерия става най-вече като ускорявам плавно

Коментар

Отстрани ли проблема? Моя беше подобен, купена от италия, беше с неправилен клапан за обратна геометриа, намира се в вдясно под капака, това дето е с лостчето трябва да е нагоре, направиха ми го за 500 лв целия клапан, но иначе пушеше и повече от 2000 оборота не масло маи малко ми гореше, като при теб 1000 км литър, явно се дави в нафта, ако има нещо звънни 088 6 749220

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X