Здравейте колеги, преди месец си купих KIA Sportage 2007-ма 2.0CRDI 4WD. Колата е в перфектно състояние, предният собственик ми е приятел и знам кога си я купи и за какво я ползва. На 135000 км е. Карам я без проблеми, скоро я разходих Варна-София и обратно. Имам два въпроса. Когато подам газ до дупка в ниските обороти, почва да бръмчи и не върви, не се изстрелва, все едно няма надув или турбото не работи. Ако обаче подам леко газ, става много пъргава, но ако на трета по баир нагоре например настъпя до ламарината, вие, бучи и не отлепя. Ако отпусна педала на газта, се стабилизира и набира. Това става само при трета и четвърта скорост на къси отсечки. На магистралата лепи до 180 без проблем. Водих я на диагностика - нищо не отчита като грешки, викат ми - карай си я, всичко е наред. Досега съм карал само фолксвагени и опели, може ли просто това да е специфика на Кия (макар че съм карал и Деу без такъв проблем)? И другият ми въпрос е нормално ли е да харчи 13-14 при над 140 км в час по магистрала (но и доста натоварена беше) и едва 8-9 при 110 км в час на 100 км пробег пак по магистрала? Заредих на 100-я километър от пълно до пълно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с газ до дупка на Sportage 2
Свий
X
-
От: Проблем с газ до дупка на Sportage 2
Според майстора ми е ок съединителят, отлепя отдолу, вика: наблюдавай я просто. Не ми се води в Киа, че кой знае какво ще измислят. Въпросът ми е дали това не е просто някаква особеност на този модел. Мерна ми се мнение в темите, че някой така вече си бил свикнал, но не разбрах дали е точно за същата болка.
Коментар
-
Карам същата киа с ръчни скорости. Разход над 140 определено си отива на 13-14, но като я карам до 110 е доста икономична (7-8 рядко до 9) това по магистрала. За бученето и вибрациите при подаване рязко на газ - трудно може да се разбере по нета какво точно е бученето, но понеже имах подобен проблем (мога да кажа със сигурност само ако я покарам) Провери си тампоните на задния диференциал. При мен единия беше скъсан и вибрираше много гадно точно при подаване на много газ от ниски обороти. А за набирането - намирисва ми на съединител. На тази кола по книга съединителя се сменя на 70 000, според руснаците, а и според моя личен опит на 120- 130 000 си е за смяна (моя също е за смяна, само че при мен демпферния маховик е сдал багажа и трака яко). Но определно не е специфика на модела да ръмжи и вибрира и да не набира при натиснат педал до долу.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Благодаря, колега, моето усещане, без да имам техническа грамотност, също е за съединител. Щом говориш за 70000 км - колата е на два пъти по толкова и не е сменян досега. За мен беше важно да науча, че това не е някаква особеност на модела, за което благодаря. Ще пиша скоро като я заведа пак на майстор какво е. Наистина за разхода - разликата е невероятна - при 100-120 - под 8-9, над 140 - 13 на сто. Явно ще се кара спокойно.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар