Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA SORENTO - Прегрял двигател Словения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA SORENTO - Прегрял двигател Словения

Здравейте, на път за Италия , в Словения колата прегря(не се включи алармата , когато погледнах беше вече на на максимум), спрях веднага, излизаше пара, охлади се за доста дълго време.Налях вода, (колата е автоматик), опитах се за запаля, запали трудно, като през това време започна да свири да хвърля вода.Колата вървеше добре, но загря за минути, спрях на бензиностанция и я оставих там.
    Намерих механик, днес говорих с него, каза, че двигателя бил за смяна..., не си струвало да се прави, опитах се да му кажа че колата вървеше добре след като запали.
    Моля помагайте колеги.
    Какви са възможностите?Какво може да е станало с колата?Колко струва двигател?Автовоз ли да търся?

От: KIA SORENTO - Прегрял двигател Словения

В Петък разглобихме Соренто 2,5 Комън рейл ... същите симптоми.
    Главата е нацепена като презряла диня на три места.
    Намерихме НОВА глава за 1700 лв.
    Предстои събиране.
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

През Словения минават много от търговците на стари коли от Италия. Попитай ги дали няма да те приберат или викай платформа от България.
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Какъв е шанса главата да не е спукана, маслото си беше наред, не беше на "боза", колата се движеше

Коментар

Шанса за главата да е здрава е над 50 %.
          Най вероятно е хвърлила гарнитура.
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Неизвестностите при подобен ремонт не се състоят само "в главата". Най малкото, може да излезе "крив" блок. Тогава се вади двигателя, разглобява се до гол блок и се шлайфа челото. От там - нови сегменти и лагери. На тоя ДВГ стандартните бутала и лагери са на няколко размерни групи, които само официалния представител подържа на склад. Евентуално и там цените са ... Алтернативен доставчик ще ги достави най бързо за две седмици ... Ако пък излезнат стопени, или задрали бутала работата съвсем загрубява. После - ревизия на охладителната система - най малкото нов виско-съединител. После - дюзите на стенд ... Един такъв ремонт тук + нова глава достига и може да надхвърли себестойноста на возилото - според зависи. На запад ще е х 2. Така, че правилно ти е казал човека. Товари возилото и го карай тук. Там, ако държиш за ниска цена на ремонта, работите ще се претупат, ще те изпратят и само след няколко стотин км. ремонта да се окаже неуспешен.

Коментар

В сервиза където оставих колата предлагат смяна на двигателя с друг(втора ръка) срещу 2000 евро.
              Рентабилно ли е?При условие че да я закарам до България едва ли ще ми коства малко, а и според мнението на колегата май наистина е за нов двигател.
              Въпроса ми е, има ли шанс да е само гарнитура?Да е ремонт който не струва много, без всичко което споменава колегата по-горе?За да ми е рентабилно да я върна в България.

Коментар

Има шанс, но аз не мисля, че е голям. На тоя ДВГ гарнитурата е стоманена, а аз съм имал само един случай на здрава глава със стоманена гарнитура. Тогава беше избила тапа на главата и беше спасила главата.

Коментар

Изгодна ли е офертата която ми предлагат в Словения, какъв документ трябва да искам за двигателя.
                  Как вървят втора ръка двигатели в България?

Коментар

Ако там могат да дадът някакъв документ като гаранция и т.н. че двигателя е ревизиран, май по-добре от там Тук не се знае на какъв ще попаднеш и колко ще изкара.

Наскоро си вземах колата от един познат който предимно с двигатели се разправя, та там имаше едно соренто, един туксон и един туарег в10 със заковал мотор. Та за коерйците разправя, че иначе добри били, ама от раз се чупи. На сорентото двигателя му бил в насипно състояние.
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Благодаря за отговорите, ще пиша за развитието.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X