Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Номер на шаси - Спортидж

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Номер на шаси - Спортидж

    Момчета, помагайте, че ще се гръмна вече.

    От доста време си търся Спортидж Гранд. Току що се връщам от оглед на един. Има си забележки, но го харесах. Договорихме цена с продавача. Поисках да сверя номера на шасито с този в талона и ГРЕДА!

    Шасито е пръскано с боди. Номера беше боядисан и той. Говоря за номера, който е набит на самото шаси, зад предна дясна гума. Собственика изтърка бодито с шкурка. Показаха се някакви цифри, но почти не си личат. Има и дребни язвички ръжда. Иначе шасито е добре, ама точно там ... Номера е набит все едно с игла. Не са цели цифри, а самата цифричка е образувана от малки точици, които почти не си личат.

    Номера го има и под предното стъкло в ляво, на алуминиева табелка, която е нитована към каросерията. Но до колкото знам, в КАТ искат да сверяват с този върху шасито

    Какво да правя? Ще признаят ли номера на табелката? Има ли го още някъде този номер?

    Пари още не съм давал.
    Nissan Terrano 2,7 TDI

  • #2
    От: Номер на шаси - Спортидж

    Колега, просто се уговорете със стария собственик или търговец да ви го регистрира на ваше име. След това плащате. Просто добавете това условие в договора.
    YJ 1995 Sport. 2.5, AX-5, Command-Trac (NP231)
    XJ 1996 Sport, 4.0. AW4, Selec-Trac (NP242) - retired
    WJ 2000 Limited, 4.0, 42RE, Quadra-Drive
    KJ 2002 Limited. 3.7, 45RFE, Selec-Trac (NP242)

    Коментар


    • #3
      От: Номер на шаси - Спортидж

      Ей, ама много се стискате със съветите. Тогава ще си отговоря сам:

      Продавача излезе съвестен. Тази сутрин докара колата от София в Пловдив и отидохме двамата в КАТ-Пловдив.

      Комисията, която разглежда номерата, първо малко ни отряза, но с блага приказка излезнаха да хвърлят едно око. Отговорът беше "Няма да стане с този номер!" Не признават номера, който е на алуминиевата табелка, нито такъв, набит на купето. Признават само този на шасито!

      Ако си личали последните цифри (които са уникални за всеки автомобил), можело да се изисква експертиза. След което набиват нов номер на здраво място. В талона после отбелязват "Нестандартен номер", един вид, че си е набит от тях. Но при нас първите се виждат лошо, а последните - хич.

      Тогава предложиха на стария собственик до отиде в КАТ-София. Колата вече е регистрирана там. От там можело да се съгласят да набият нов номер. Но не е сигурно дали ще стане. Та чакам отговор.

      Ако колата е била нов внос, е щяла да остане на паркинга в КАТ до изясняване на случая.

      Сега съм малко разочарован, че не се сдобих с така мечтаната джипка. От друга страна, поне не изпаднах в патова ситуация. Внимавайте, когато си купувате джипки!
      Последно редактирано от bullet_pk; 07-10-13, 10:54.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

      Коментар


      • #4
        От: Номер на шаси - Спортидж

        Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
        Ей, ама много се стискате със съветите.
        Получил си най правилния съвет и до колко разбрах не си се набутал с пари .

        Коментар


        • #5
          От: Номер на шаси - Спортидж

          Тази история ми е до болка позната. При мен имаше абсолютно същия проблем. Като цяло комисията ( пълни ........) дойдоха с бус с пуснати лампи, излизат някакви хора с куфарчета и си викам " Ехе тук стана интересно". Отварят се куфарчетата и какво да видя ........... парцал и спирт ( с това ще се помъчат да разчетът номера на рамата), тук ми кипна и поскарахме се с едното лейтенантче и така. Беше ясно ,че няма как да разчетът рамата, пренабиха номера на дясната предна врата под уплътнението, лепнаха малки стикерчета на всяка една врата и на предното стъкло и ми издадоха специален талон за удостоверяване на пренабитата рама. Това удоволствие = 200лв
          Аз съм!

          Коментар


          • #6
            От: Номер на шаси - Спортидж

            А това на теб кога ти се случи? Беше ли регистрирана колата вече? Защото тук няколко човека изпищяха за подобна случка. Не искам аз да ходя по мъките. Да си я оправи собственика, пък тогава можем да говорим пак.

            На мен ми е като обица на ухото тази тема: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=163260

            Пет месеца и трябваха на Грахче да си пребере джипката.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • #7
              От: Номер на шаси - Спортидж

              Това се случи преди 2 години. Колата не беше регистрирана в България преди това. Става въпрос за Кат Варна..... пълни ... !!! След това си помислих "абе аз защо не си дадох 50 лв на пичовете дето регистрират коли пред пункта .... ами сам си набивам..." Исках да видя, каква е процедурата. Мен ме бавиха около 3 седмици. 1-та разбраха, 2-та имаше коли преди мен, 3-та успяхме ( и това защото в морската ни " столица", комисия идва един път седмично. Комисия = цирк). Нямам точно решение за този проблем, но смятам ,че познатите им физиономии на хората, които постоянно регистрират ще помогне в случая. Като цяло им кажи , че ако ще ти го мажат със спирт и парцал можеш да си го направиш и ти... няма смисъл от комисия ами направо да пренабиват!

              П.С Не 3 седмици, а четири - чаках да бъде проверена в Интерпол и да бъде издадена заповед от началника ...
              Последно редактирано от HoLLoW; 09-10-13, 15:14.
              Аз съм!

              Коментар


              • #8
                От: Номер на шаси - Спортидж

                Аз пък да взема да ви кажа как да си спестите всички тези разправии:
                Вземате пистолет за топъл въздух и нагрявате желаната зона за няколко секунди и веднага след това с метална шпатула отстранявате пръсканото боди което се маха с лекота а от долу се показва номерът на шасито като нов.След повторно нагряване на същата зона избърсвате с предварително напоен парцал с бензин и вече имате рама която лъщи като нова а цялата операция за изчистване на номера трае 2 минути.Търкането с шкурка замазва бодито и влошава ситуацията.Какви експертизи какви пет лева-тези в КАТ само чакат някой човек с подобен проблем за да си покажат некадърността.
                Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

                Коментар


                • #9
                  От: Номер на шаси - Спортидж

                  Много добър съвет. Но в моя случай върху номера има фини язвички от ръжда. Пък и собственика много набързо омаза положението с парче шкурка.

                  Абе аз тая Кия я отписах ... Ама завчера звъни телефона и: "Ало-о-о. Здрасти! Току що се връщам от КАТ. Кията е с пренабит номер. Ако не си си купил друга, заповядай ..."

                  Питах за процедурата. Ходил е на експертиза в КАТ. Викали са го 2-3 пъти. Гледали са, чудили са се. Мазали са номера с памук и спирт (по-скоро нещо друго). Пращали са го до представителството на Кия за "Удостоверение за идентификация на автомобил". След което са набили номера на средната колонка (т.е върху купето). Издали са нов талон, в който има забележка "Нестандартен номер на рама". Издали са и един малък син талон, който удостоверява процедурата. Струвало е 100-тина лв в КАТ и 50 в Кия за удостоверението.

                  Та от днес вече съм собственик на Кия Спортидж Гранд. После в КАТ видяха номера върху шасито и естествено не им хареса. Погледнаха забележката "Нестандартен номер...". Погледнаха и ново набития номер върху средната колонка. И придвижиха документите напред.
                  Последно редактирано от bullet_pk; 23-10-13, 20:37.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

                  Коментар


                  • #10
                    От: Номер на шаси - Спортидж

                    ЧЕСТИТО !!!!Със здраве да си я караш !!!!
                    Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

                    Коментар


                    • #11
                      От: Номер на шаси - Спортидж

                      Честито и от мен.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Номер на шаси - Спортидж

                        Честито наистина,но като си помисля само как всички тези разправии и харчлъци се избягват с един нищо и никакъв пистолет за топъл въздух....-поне хубавото е че друг ги е правил тези процедури-пак честито.
                        Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X