Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Киа Соренто 2004та, ръчна, 140 коня - два въпроса от нов собственик :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Киа Соренто 2004та, ръчна, 140 коня - два въпроса от нов собственик :)

Здравейте,
    От месец и половина съм собственик на споменатото возило и като цяло съм много доволен.
    Като изключим, че благодарение на скъсан маркуч, успях да прегрея двигателя (странно как са решили да сложат индикатор за водата за чистачките, но не и такъв за охладителната течност ), колицата се държи екстра - гнязта се изчисти, главата се шлифова, засега всичко е наред.

Единственото, което ме притеснява в момента е, че при ускорение на 2ра и 3та, понякога се чува звук като от механичен удар някъде под мен, колата съвсем леко "връща" все едно съм отпуснал рязко газта (или е гръмнал ауспуха на газката) и след това набира пак. Принципно си мислех, че за момент приплъзват гумите и се включва 4х4, но честно казано не съм много сигурен. Някой сблъсквал ли се е с такова държане?

Другата ми чуденка е относно индикацията за свършващо гориво. Лампичката не трябва ли да се включва тестово при подаване на контакт? При мен не го прави, а мисля всичко друго светва по за няколко секунди. Все още не съм събрал кураж да не зареждам достатъчно време, че да разбера ще светне ли или направо ще спре

От: Киа Соренто 2004та, ръчна, 140 коня - два въпроса от нов собственик

Колега да ти е честита колицата,относно първия ти въпрос не мога да ти отговоря но за лампичката за бензина е нормално и при мен е така.

Коментар

Като я оставиш на резерва, ще събереш боклука на резервоара. Иначе лампата светва при 10 литра (проверено).

Коментар

2004 с какво 4х4 е. Възможно е да приритва от зацепването на муфата която управлява задния мост. За проба излез на някоя ливада исключи есп-то и и дай газ но с навъртян волан ( примерно караш на първа, завиваш биеш втора и газ) ако чуеш въпросния удър и колата тръгне на пред с вратите значи почти 100% е от муфата която зацепва. Свали таблото и виж дали има лампа за горивото.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

С Auto / Low. Виж есп нямам представа как да го изключа Ударите се оказа че идват от трансферната верига, която се беше разхлабила и изядените зъбци на една от зъбчатките към нея. Смяната им, плюс сваляне / работа / качване на скоростната кутия - 1К. Заспа след това

Коментар

Здравейте. Ще споделите ли къде извършихте ремонта. Че не са много местата където хората знаят какво правят.
            Поздрави
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

gabelaservice.com тук

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X