Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Включване на 4х4 след палене на Кията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Включване на 4х4 след палене на Кията

Здравейте колеги, от няколко месеца съм собственик на Киа Соренто 2,5 автомат. Когато започнаха големите жеги на няколко пъти се включи 4х4 след палене на колата. В тази ситуация само въртя копчето от 2Hi на 4Hi после на 2Hi и лампата за 4х4 изгасва.По-неприятно става когато, без да въртя копчето за 4х4 светва лампата и се включва 4х4 в движение.Ако някой вече е решил този проблем, моля да напише как и къде.Благодаря предварително.

Слав Митев 0888457941 Плевен.

От: Включване на 4х4 след палене на Кията

Колега, от задно на двойно предаване при Кия автоматик се превключва САМО, когато автомобилът е на неутрална (N) и без да се натиска спирачка. Т.е. трябва да си на равен терен или на ръчна спирачка. Изчакваш около секунда две, докато ти светне ( или ) изключи индикацията на таблото. Тази стъпка е валидна както за включване, така и за изключване на двойното предаване. В противен случай е възможно да се повреди както скоростната кутия, така и раздатката. Опитай и ще се убедиш в това.
    Последно редактирано от IcoIliev; 04-09-13, 19:04. Причина: правопис
    Красивите думи невинаги са истина, а истинските - невинаги красиви!
    0887 301 726

Коментар

Колегата явно ги знае тези неща, а 4х4 се е включило самоволно без колегата да иска да го включи (дори и в движение)...
      Да не би копчето нещо да окъсява или да прави номера?
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И каква е разликата дали си натиснал спирачка или си опънал ръчна,пък и не мисля че тези Кии са с хъбове та да не можеш да включиш 4х4 в движение до определена скорост
        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
        0878739299

Коментар

Не коментирам инструкциите от производителя - едва ли дават съвети само и само да тормозят водачите
          В конкретния случай навярно целта е трансмисията да не е под напрежение... Спирачката също може да усуче трансмисията...
          За хъбовете на Сорентото не знам. Спортиджа е с вакуумни хъбове....
          Мен също би ме притеснило ако колата сама си решава да превключи силовата част по свое мнение и при произволна скорост (особено ако не е предназначена за такова превключване)..
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
            И каква е разликата дали си натиснал спирачка или си опънал ръчна,пък и не мисля че тези Кии са с хъбове та да не можеш да включиш 4х4 в движение до определена скорост
            Ако имаш книжката от производителя- ще прочетеш! Аз имам Кия и съм я чел. Ако не са спазени инструкциите, е възможно да "зацепи" двойното предаване само на "лампичка". В началото и при мен беше така (придружено с леко пукане и щракане на трансмисията), както и мигане на индикатора. Просто следвай стъпките, които ти написах в горния пост #2- опитай първо да ги изключиш по описания от мен начин. Абсурдно е в движение да се включи 4х4 при Кия.
            Последно редактирано от IcoIliev; 05-09-13, 02:03. Причина: редакция
            0887 301 726

Коментар

Колеги, прочетете отново въпроса на топикстартера...
              Доколкото чета, той не пита кога и как е правилно да включи 4х4...
              А защо на неговия автомобил 4х4 се включва САМОПРОИЗВОЛНО дори и от селектора да е избран 2H режима...
              И го притеснява точно това, което е писал Icoiliev
              В противен случай е възможно да се повреди както скоростната кутия, така и раздатката.
              Защото лампата 4х4 при него явно светва и при движение, без колегата да е преместил селектора от 2H, и без да са изпълени задължителните по книжка условия за правилно включване.....
              Последно редактирано от slowtraveler; 05-09-13, 12:06.

Коментар

Сигурен ли си, че се включва 4х4?Да не ти светва само лампата?
                0887 301 726

Коментар

Колеги, благодаря за отговорите, но засега не съм намерил причината 4х4 да се включва когато си иска.Водих колата на диагностика , но там не установиха проблем.Оставам с убеждението ,че някъде има лоша връзка и понякога се включва самопроизволно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X