Здравейте отново! Днес възникна с Киа-та проблем , който много ме притесни. В днешните горещини минах из България 550 километра без проблем. Когато се прибрах я угасих за малко и при следващото качване след около 30 мин. светнаха на таблото лампите за това , че е включен 4х4 (не мога да нарисувам фигурката) и 4 WD LOW (светят едновременно) а копчето за превключване не съм го включвал отдавна. Сега не действа.Според мен съм само на заден мост. Веднага я закарах в Юниауто във Варна, но там не успяха да си свържат тестера с компютъра на колата, и нищо не стана. Закарах я и при електричар да я погледне но, и там нищо. Пробвахме да нулираме със сваляне на акумолатор, но не. Ако някой е имал сходен проблем, моля да сподели как го е решил, или ако знае добър майстор на Кии във Варна, моля да ме насочи. ( Имам известни резерви към сервиза на Киа във Варна, за това той е последния вариант.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помагайте за 4х4 на KIA Sorento
Свий
X
-
От: Помагайте за 4х4 на KIA Sorento
Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеСветят постоянно или мигат?Ако светят постоянно е прекъснат единия от трите кабела на буксата на километража.KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от k-7 Преглед на мнениеЗдравейте отново! Днес възникна с Киа-та проблем , който много ме притесни. В днешните горещини минах из България 550 километра без проблем. Когато се прибрах я угасих за малко и при следващото качване след около 30 мин. светнаха на таблото лампите за това , че е включен 4х4 (не мога да нарисувам фигурката) и 4 WD LOW (светят едновременно) а копчето за превключване не съм го включвал отдавна. Сега не действа.Според мен съм само на заден мост. Веднага я закарах в Юниауто във Варна, но там не успяха да си свържат тестера с компютъра на колата, и нищо не стана. Закарах я и при електричар да я погледне но, и там нищо. Пробвахме да нулираме със сваляне на акумолатор, но не. Ако някой е имал сходен проблем, моля да сподели как го е решил, или ако знае добър майстор на Кии във Варна, моля да ме насочи. ( Имам известни резерви към сервиза на Киа във Варна, за това той е последния вариант.Дано съм ти бил полезен
Няма лоши автомобили - има лоши шофьори
Коментар
-
Много благодаря за съвета. Много е вероятно да си прав, тъй като вчера, по време на движение чух нещо да изчатква точно там. Можеш ли да ме упътиш какво представлява този модул, за да знам какво да търся.KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.
Коментар
-
Здравей,Според мен отивай в сервиза на Киа. Напоследък са станали много човечни и не режат глави. Винаги можеш да обясниш, че искаш диагностика и ти дават готово решение. По принцип не съм любител на официалните сервизи, но на бялото не мога да кажа черно. Основно за проблема- най-често се скапва самото копче. Не е обикновен прекъсвач- съчетава и други функции.ПоздравиLand Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Да докладвам. Проблема се реши! Как - не ми е много ясно, което малко ме притеснява. Когато запалих сутринта колата, лампите не светеха. Когато превключвах, се включваше само на първа позиция- 4х4 . Видях се с един приятел , който има сервиз, и след едноминутен разговор по -телефона му дадох колата. Върна ми я след 15-20 минути и всичко е ОК. Имало някакви датчици на раздатката, или там както се казва, почистили ги и сега всичко работи. Та това е! Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата за помощ със съвети.KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.
Коментар
-
Здравей колега, от няколко месеца съм собственик на Киа Соренто 2,5 автомат. Когато започнаха големите жеги на няколко пъти и на мен се включи 4х4 след палене на колата. В тази ситуация само въртя копчето от 2Hi на 4Hi после на 2Hi и лампата за 4х4 изгасва.По-неприятно става когато без да въртя копчето за 4х4 светва лампата и то в движение.
От твоя пост разбрах ,че си се справил с проблема. Ако не ти е проблем можеш ли да ме свържеш с твоя майстор ( засега по телефон ), ако пък се наложи ще идвам до Варна, за да си оправя колицата.
Слав Митев 0888457941 Плевен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от slavimit Преглед на мнениеЗдравей колега, от няколко месеца съм собственик на Киа Соренто 2,5 автомат. Когато започнаха големите жеги на няколко пъти и на мен се включи 4х4 след палене на колата. В тази ситуация само въртя копчето от 2Hi на 4Hi после на 2Hi и лампата за 4х4 изгасва.По-неприятно става когато без да въртя копчето за 4х4 светва лампата и то в движение.
От твоя пост разбрах ,че си се справил с проблема. Ако не ти е проблем можеш ли да ме свържеш с твоя майстор ( засега по телефон ), ако пък се наложи ще идвам до Варна, за да си оправя колицата.
Слав Митев 0888457941 Плевен.KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.
Коментар
-
Първоначално публикуван от slavimit Преглед на мнениеЗдравей колега, от няколко месеца съм собственик на Киа Соренто 2,5 автомат. ...
Слав Митев 0888457941 Плевен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар