Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И моя Спортич почна да расте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И моя Спортич почна да расте

След доста мислене и чудене най-накрая се наканих и почнах работа по кията. За сега е повдигната само задницата , но и предницата идва на ред. От зад използвах пружини от омега б комби 2.5 ТДИ. Лифта се получи около 10 см., Преди да се повдигне от зад и от пред от земята до най-високото на калника беше по 77см, сега от зад е около 87см., а и предницата порасна с 2 см. и сега е 79см. За от пред съм запланувал да сложа фланци по 25-30мм. за да се изравни горе долу. За от зад остава да си удължа щангата, че сега дифа бяга малко в дясно около 2-3 см. В тази връзка да попитам някой знае ли дали тази щанга е плътна или е тръба и ако е тръба колко мм горе-долу е дебела стената й? След повдигането и на предницата съм запланувал да сменя джантите с някои с минусово ЕТ и да сложа по големи гуми. Поръчал съм си и предна метална броня по чертежите за витара.
    За насоки по повдигането използвах темата на Димо_73 - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=64242 и съветите на Ицо speed750, като искам да благодаря и на двамата.
    Така изглеждаше кошницата преди:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2971.jpg
Прегледи:1
Размер:159.5 КБ
ID:6019720

Така е сега:

Име:DSC_0171.jpg
Размер:111.6 КБ
ID:6019721

Име:DSC_0170.jpg
Размер:128.1 КБ
ID:6019722

Име:DSC_0173.jpg
Размер:59.7 КБ
ID:6019723
    Разликата в пружините:

Име:DSC_0169.jpg
Размер:124.3 КБ
ID:6019724

Име:DSC_0167.jpg
Размер:178.7 КБ
ID:6019725
    Използвах ПЗ профил 100х50 за да удължа амортисьорите, но се оказа че така ходовете стават големи и пружините падат и се наложи да ги заменя с профил 50х50:

Име:DSC_0172.jpg
Размер:126.5 КБ
ID:6019726
    Ами това е за сега, другата седмица ще оправя и щангата, дано да не е проблем да се кара така, че ми се иска да скокна до Арда за уикенда.
    08888 седем шест 888

От: И моя Спортич почна да расте

Щангата е тръба,но за ситна резба става...

Коментар

ОК, мерси. Питам щото говорих с един стругар и той каза че трябвало резбата да се навива на струг и ако е много тънка стената нямало да стане.
      08888 седем шест 888

Коментар

Колега пусни снимка на щангата която трябва да се преправя да видя как е станала,че и аз съм повдигнал задницата със същият тип пружини от Опел и сега остава да повдигна предницата с фланци.Ако си направил щангата може ли да ми обясниш как точно се прави,с колко се удължава на къде се завива,как се измерва с колко да се удължи?Благодаря
        Последно редактирано от imation; 05-09-13, 11:54. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от imation Преглед на мнение
          Колега пусни снимка на щангата която трябва да се преправя да видя как е станала,че и аз съм повдигнал задницата със същият тип пружини от Опел и сега остава да повдигна предницата с фланци.Ако си направил щангата може ли да ми обясниш как точно се прави,с колко се удължава на къде се завива,как се измерва с колко да се удължи?Благодаря
          Колега виж тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=64242&page=3

Коментар

Тази тема я разгледах.Благодаря ти haftel.Но не ми е ясно с колко да удължа самата щанга и после как става регулирането,по какво да премеря на къде е изместването.

Коментар

Здравейте,днес и аз сложих пружини от омега на моята,но не съм подлагал на амовете квадратен профил,та питам ще имам ли проблеми ,в смисъл дали ще издържат,и дали напрежението така им е повече.Иначе порасна с 7 санта.

Коментар

Повдигането отзад с пружини от Омега комби дава едни излишни 3-4см.което от своя страна измества излишно много задният диф.Ако се повдига отпред с фланци от порядъка на 30-35мм. което е максимумът за безпроблемно ползване на колата,то пружините които дават същата височина отзат са от Опел Астра -комби.С Омеговите пружини оригиналните амортисьори идват къси докато с тези от Астрата е възможно да се кара и с оригиналните ако не се държи на по големите ходове за оффроуд.
                Киа Спортидж-2.0-16V-128к.с

Коментар

благодаря, значи ще трябва да подлагам ако не искам да истекат амовете,а за задния диф не забелязах да е изместен на някаде.

Коментар

Малко да съживя темата. В последните месеци бях много натоварен и зает(бачках на 2 места) и чак сега ми остана време да повдигна предницата. Фланците които използвах са 30мм, но след поставянето им предницата се вдигна само с 3 см. (от 79см. на 82см.) измерено от земята до най-високата част на калника. На какво може да се дължи това? По другите теми пише , че при поставянето на 30мм фланци лифта трябва да е 65-70мм. По късно ще кача снимки за да се види кое как е направено. В момента задницата ми е с 4 см. по висока от предницата и ме дразни. Чудя се дали да вдигам още от пред или да сменя омеговите пружини от зад с такива от астра комби.
                    Мисля си също за 16 цолови джанти от гранд витара с гуми 215/80/16 или 225/80/16, дали ще се съберат или ще трябва да се изрязва по калниците? Може ли някой колега с гуми с този размер да ги измери колко им е диаметъра. Имам и метална броня по чертежите във форума, но ще си я взема най-малко след месец, че човека който ми я прави е в командировка в друга държава.
                    08888 седем шест 888

Коментар

Име:20131115_210307.jpg
Размер:175.6 КБ
ID:5537703Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131115_210254.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5537704Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131115_210225.jpg
Прегледи:3
Размер:124.0 КБ
ID:5537705
                      08888 седем шест 888

Коментар

Една снимка за умрялата тема
                        Мисля че Кията започва все повече да заприличва на нещо.
                        На дневен ред са защити от долу на картер, скорости и раздатка. Някой ако има някакви чертежи за тези защити ще съм много благодарен ако ги сподели.

Име:1920193_760289877358347_2020603839230545909_n.jpg
Прегледи:4
Размер:149.4 КБ
ID:5629614
                        08888 седем шест 888

Коментар

и при мен на дневен ред е това сега са защитите за картер и скорости+раздатка ..... впрочем колега на последната снимка с какъв размер гуми си ?
                          LZ1ICD
                          Иван - 08девет683едно883
                          VW GOLF4 1.8 4motion.

Коментар

колега тая греда на халогенките оргинална ли е..сподели как се захваща.и никоя снимка.. благодаря предварително..

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_dice Преглед на мнение
                              и при мен на дневен ред е това сега са защитите за картер и скорости+раздатка ..... впрочем колега на последната снимка с какъв размер гуми си ?
                              Гумите за 215/70/16 генерал грабер АТ

Първоначално публикуван от baiando Преглед на мнение
                              колега тая греда на халогенките оргинална ли е..сподели как се захваща.и никоя снимка.. благодаря предварително..
                              Гредичките ги свалихме от една жигула. Направих си допълнителни планки и ги хванах с болтчета. Утре по светло ще направя снимка.
                              08888 седем шест 888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X