Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протече ми парното в "мирно време"- някакви насоки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Протече ми парното в "мирно време"- някакви насоки?

Вчера се прибирам от вилата (25 км. чист и сух асфалт) и пред блока гледам в краката на пътника,-локва. Изстинах- викам си: "разля се ракията".Да ама не, от таблото капе.Пипам-топло и мазно(не е онова).Явно антифриз капе с доста разумна скорост при запален двигател.Не тече но капе пъргаво.Като угася спира.Още не съм поглеждал подробно, че сега няма време, но е сряда я почвам.Може да е спукано радиаторче, може да е цепнат маркуч или изпуснала скоба.
    Въпроса е има ли някакви скрити уловки по сваляне на парното, които не са описани в тук приложените ръководства?Модела е "Спортидж" 2001г. 2.0ТДИ.
    Ще се радвам и ако някой, който я е правил тая гимнастика каже: "направи така, а не прави така...."
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

От: Протече ми парното в "мирно време"- някакви насоки?

Дано да е пукнат маркуч.
    Ако не те мързи - снимай, че не съм стигал чак до там.

Коментар

Ще гледам да снимам стига да не потроша нещо от незнание, че ще ме хване яд...

Коментар

Цял ден разглобявам.Таблото е долу.Интеркулера, ЕГР-а и един куп датчици по мотора също...Най после свалих проклетото радиаторче.Спукано е на две места.В "Колос" ми обадиха цена от 155 лв. за ново.Ако някой знае за по прилична цена или къде да го залепя (с гаранция) да казва.

П.П Пенчо, не снимах защото всичко е такава "салата", че направо ми се иска да хапя.Ако си в София звънкай и идвай да гледаш.Не сме далече един от друг.Утре ако намеря или оправя моето ще почна да сглобявам...

Коментар

155 е добра цена, може би. Питай и на 0896 722 322.
          Аз съм в София, ама си ремонтирам апартамента, та не знам кога ще мога.

Коментар

Сега се разрових из нета.Това което ми го предлагат за 155 лв. го има и за 114 лв. същото.

Коментар

Слагай ново и не се занимавай с лепене и прочие глупости. Така отлагаш проблема, а не го решаваш. И сложи хубав антифриз, разреден с нужната дейонизирана вода. Не купувай разтворен, освен от утвърдени марки и сигурни източници. G12+ става за всичко, независимо какво те кандардисва продавача. Пробвано лично.

Опитвал съм и да лепя, и да запоявам и да запушвам. Закрепва се положението за известно време (година-2), и после пак. Само загуба на време е. Единственото нещо дето наистина работи е ако е пукнато казанчето и подлежи на запояване, защото там ламарината е дебела.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Повече от сигурно е, че ще слагам ново.(за да го извадя това само дето не свалих мотора.)Под "лепене с гаранция" имах идея за място където да го надуят поне на 2 атм. след ремонта за да е сигурно, че няма да избие, но май такова място няма...

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                  Повече от сигурно е, че ще слагам ново.(за да го извадя това само дето не свалих мотора.)Под "лепене с гаранция" имах идея за място където да го надуят поне на 2 атм. след ремонта за да е сигурно, че няма да избие, но май такова място няма...

За надуване - и аз ще ти го надуя. Мога и до 8.

Ама не се занимавай със щуротии.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                    Те и да го надуят в момента, това не значи че след 2 седмици, 2 месеца или 2 години няма пак да протече.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Взех чисто ново корейско за 120 лв.Утре ще започна да сглобявям.Който иска да гледа,-добре дошъл!За подробности Л.С. до 22:00.

Коментар

Колата е сглобена, всичко е о.к.Много работа беше и ако не ми искаха 250-300 лв. за труд изобщо нямаше да си играя аз.
                        Необходими инструменти са: гаечни звездогаечни и лули 10 и 12 (ако не е сменяван някой болт или гайка), плюсова и минусова отвертки, клещи.По двигателния отсек се свалят интеркулер, ЕГР, МАФ,управляващите релета на ЕГР-а, Г-образна тръба на смукателния колектор, за да се освободи някакъв достъп до скобите на маркучите за парното.В купето се сваля цялото табло като се започва от средната конзола.Седалките се дърпат максимално назад.Таблото се изтегля максимално или се вади за да има достъп.Парното се състои от две части разглобяеми една от друга.Радиаторчето се намира в часта от към шофьора.В другата е питата на климатика и там работа нямаме.Препоръчвам преди да се заемете с тази работа да свалите и разгледате всички упътвания които са в темата "Систематизирана информация"
                        Успех!

Коментар

Здравейте,колеги.И аз имам същия проблем само че автомобила е Киа Соренто 2.5 CRDI.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще бъда благодарен ако сподели
                          Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmp Преглед на мнение
                            Здравейте,колеги.И аз имам същия проблем само че автомобила е Киа Соренто 2.5 CRDI.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще бъда благодарен ако сподели
                            Колега аз имах същия проблем-протече ми радиаторчето на парното на сорентото и го смених.Радиаторчето го намерих за 100лв,нооо е много работа и разглобяване до като се стигне до него.Сваля се цялото табло,централната конзола абе разкачваш всичко от пред климатици,музики,волана се маха също и като стигнеш до него почва една мъка да го извадиш от гнездото му,щото корееца го е забил на ма...а си в г...а.Слагаш новото и по обратен ред сглабяне.Другия вариант е да го байпасираш под капака и да си караш без парно туй то, дано съм бил полезан.

Коментар

Благодаря колега.Само да те попитам това цената за ново радиаторче ли е или 2ра употреба?
                              Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X