Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento - проблем с казанчето за охладителната течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento - проблем с казанчето за охладителната течност

Христос Воскресе, колеги.Вчера на път за Италия колата загря, доляхме вода и обратно в дома.Днес в сервиза се оказа, че е спукано казанчето.Понеже се налага да тръгна отново най-късно утре, механика каза, че ще го залепи(с поялник и после и течна заварка), ще издържи ли?
    На някой колега ако му се намира казанче да пише на algorian@gmail.com

От: Kia Sorento - проблем с казанчето за охладителната течност

Не издържа, убих се да търся ново казанче, няма и няма(където работят днес), намерих няколко от морги, но ми се иска ново да не стане като с моето.

Коментар

Kaто смениш казанчето, не бързай да тръгваш пак за "Италия". В смисъл: - пробвай първо системата, като я натовариш хубаво. Има вероятност да е спукала казанчето от прекомерно налягане ...
      Смени и капачката на казанчето.
      Последно редактирано от Аndro 160; 06-05-13, 09:50.

Коментар

Помислих го това, така и ще направя, благодаря.
        Как мога да разбера дали е наред старата?

Коментар

Не се занимавай. Не, че няма как и къде, но пробата на капачката ще ти струва повече пари от самата капачка.

Коментар

Благодаря.

Коментар

Колега може и да е късно за теб, но и аз имах същият проблем и го реших с казанче от МОСКВИЧ тип АЛЕКО (6 лв. казанчето и 8 лв. капачката) колкото и смешно да звучи, само ти трябва да удължиш или смениш единият маркуч и да си огънеш една планка за да го захванеш откъм мотора. Може да ти щракна и някоя снимка утре че сега е късно.
              Аз знам, че нищо незнам, НО другите и това незнаят!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                Kaто смениш казанчето, не бързай да тръгваш пак за "Италия". В смисъл: - пробвай първо системата, като я натовариш хубаво. Има вероятност да е спукала казанчето от прекомерно налягане ...
                Смени и капачката на казанчето.
                От какво може да се появи прекомерно налягане?
                Питам,защото миналата година имах проблем с Хюндай Теракан(2,9 ЦРДИ)-казанчето за охладителната течност се пълнеше повече от нормалното( над "max") и след охлаждане на двигателя не спадаше.Смених капачката и нещата се нормализираха.
                Преди седмица,след пътуване по магистрала забелязах подобно нещо-течността отново бе над "max",при студен двигател.След изтегляне на течност от казанчето със спринцовка установих,че там са "останали" около 0,5 л . повече от нормалното(нормално-нивото между "min" и "max").
                При последващо "магистрално" каране ,след изстиване на двигателя,нивото пак остана повече от предишното-над границата на "max". Не изтеглих течността,а наблюдавах,че след "градско" каране,тя постепенно започна след изстиване на двигателя,да се връща от казането-до нормалното ниво.
                Двигателя не е загрявал повече от нормалното.При извънградско движение съм поддържал двигателя на 2000-2200 оборота-повече при изпреварвания.Охладителната течност е чиста,а количеството й не се е променило(колкото изтеглих от казанчети,толкова върнах през капачката).
                Извинявам се,че пиша по темата на колега,но ми е интересно на какво може да се дължи горното.

Коментар

Първоначално публикуван от hhris08 Преглед на мнение
                  От какво може да се появи прекомерно налягане?
                  Питам,защото миналата година имах проблем с Хюндай Теракан(2,9 ЦРДИ)-казанчето за охладителната течност се пълнеше повече от нормалното( над "max") и след охлаждане на двигателя не спадаше.Смених капачката и нещата се нормализираха.
                  Преди седмица,след пътуване по магистрала забелязах подобно нещо-течността отново бе над "max",при студен двигател.След изтегляне на течност от казанчето със спринцовка установих,че там са "останали" около 0,5 л . повече от нормалното(нормално-нивото между "min" и "max").
                  При последващо "магистрално" каране ,след изстиване на двигателя,нивото пак остана повече от предишното-над границата на "max". Не изтеглих течността,а наблюдавах,че след "градско" каране,тя постепенно започна след изстиване на двигателя,да се връща от казането-до нормалното ниво.
                  Двигателя не е загрявал повече от нормалното.При извънградско движение съм поддържал двигателя на 2000-2200 оборота-повече при изпреварвания.Охладителната течност е чиста,а количеството й не се е променило(колкото изтеглих от казанчети,толкова върнах през капачката).
                  Извинявам се,че пиша по темата на колега,но ми е интересно на какво може да се дължи горното.
                  Твойта схема е различна - на радиатора имаш капачка, която държи налягането, а казанчето е отворено и само събира разликата в обема студена - топла охл. течност в радиатора. Тук важното е, че това количество охл. течност, което премине от радиатора в казанчето, трябва да се върне обратно в радиатора след истиването и. За това се грижи капачката на радиатора. Тоест, ако системата работи нормално, радиатора трябва да си стои пълен и да подържа едно и също ниво на студена охл. течност. Според мен, пак трябва да смениш капачката, защото явно не си връща обратно количеството, което е пропуснала в казанчето.

Коментар

Благодаря за мнението !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X