Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento 2.5 CRDI, 140hp, 2004

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento 2.5 CRDI, 140hp, 2004

Здравейте,

от 1 седмица съм собственик на тази красавица и имам няколко въпроса за хора с опит затова и се насочих към този форум:

1) Каква марка двигателно масло 5W40 бихте препоръчали - в момента е със Shell, но е за смяна ?
    2) Конкретно място/сайт за поръчка на маслен филтър на добри цени ?
    3) За гресирането на карданите трябва ли да се използва специална грес ?
    4) На какви атмосфери си поддържате гумите ?
    5) Кожата на ръчната ми е скъсана, идеи за подмяна, може би някой от вас предлага ?
    6) Споделете какви разходи прави вашето Соренто.. и това засега

Благодаря предварително

От: Kia Sorento 2.5 CRDI, 140hp, 2004

Здравей колега,
    За гумите на 2.5 ги карам аз, става въпрос за стандартните 245/70/16.
    Маслото, каквото и да сипеш над и от средният клас няма да сбъркаш. Моята не е капризна на масло и не ми харчи. Само гледай от къде го взимаш да не е менте!
    За гресирането мисля че, няма специална грес с която да се смазва. Не знам моята е какво го смазваха.

Кожата ако си от София, има един пич в Дървеница зад бившото Булинс и Хюндай, работи добре но няма да е евтино!

За разхода....болната ми тема. Онзи ден я напълних до горе, минах 70км и пак до горе....8.80лт градско каране. Не знам, да споделят други колеги дали е нормално.Аз мисля да ходя на диагностика!!! Тук и аз моля колегите с Соренто да отделят време и да споделят техните разходи.

Относно място от което да поръчваш части, винаги са ми поръчвали местата където са ми правили колата. Съответно един път в Хюндай и Вили карс в Малинова долина. Аз от вили карс съм доволен макар че, има и много отрицателни мнения. Един мит който разбиха там и в Хюндай е че, автоматичните кутии се карат само и единствено с KIA ATF RED 1(APOLO RED 1 PO AMERIKANSKI) инече се чупи скоростната кутия!!! Няма такова нещо. Голяма измислица! В КИЯ 1лт от това масло е между 45-50лв, а можеш да си вземеш същите данни за 15-20лв на лт.

Това е от мен,

Успех.

Коментар

Нормално разхода е 11-12 градско и 9-10 на дълъг път. Ако спазваш всички ограничения може да смъкнеш и до 8 без климатик, на дълго, но се губи комфорта, който предлага Киека.Примерно по магистралата да караш с 90 и т.н. Колкото до частите, евтини са навсякъде, освен в официалните сервизи..

Коментар

А бе че си гълта нафта гълта си.Ама кефа цена няма.Хем искаме да караме хубави джипки хем искаме да не горят.Е не става.А сега по темата.Колега първо добре дошъл във форума.Тук ще намериш много отговори на твоите въпроси дори и на тези които не си си задал още.Само трябва търпение и четене.Иначе поздравления за покупката.Направил си добър избор защото по отношение на цена - качество Киа Соренто е на едно от първите места.А сега на въпросите ти. 1.Аз лично карам с БМВ но не съм доволен.2.За място не си писал от къде си.3.Мисля че не се използва специална грес.Или поне аз не използвах.5.Мисля че при който и тапицер да отидеш ще реши проблема ти.6.Зависи от този който го кара.Но аз винаги съм казвал че не може и дума да става за автомобил 4х4 и икономия на гориво.При мен лично разхода е около 12 в града и 10 - 11л извън града при положение че не го жаля.Желая ти много безаварийни километри с новата покупка.Дано те радва дълго време.Ако имаш някакви въпроси питай - ще се опитаме да помагаме.Успех
        Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Първо благодаря за отговорите.

Ще избера маслото според цената май, мисля за Кастрол, но ще видим колко ще ми струва. Под място за пазаруване имах предвид някой добър сайт ако някой има да предложи. Ето например трябва гуми да си купувам, Киата ми дойде с 5мм грайфер, което ще рече имам време до зимата. Като се има предвид как карам, колк и къде обмислям всесезонните като вариант. Тук и по други форуми прочетох доста 'за' и още повече 'против' по темата, но си мисля че за мен те са най-добрият вариант ( говорим за качествени, нови гуми например Pirelli SCORPION STR P225/75R16 ). Още не знам откъде в Б-я ще си ги намеря точно тези, но търся. Моят разход е по-нисък от това което споменавате до момента - 8-9 средно. Нещо интересно е, че Киата ми е със странна емблема отпред( изписано е Kia Motors), мисля че е била за вътрешен пазар та как се е отзовала тук не знам.
          Препоръчаха ми gps марка Garmin , някакви отзиви ?

Това засега

Коментар

Първоначално публикуван от eMpower Преглед на мнение
            Първо благодаря за отговорите.

Ще избера маслото според цената май, мисля за Кастрол, но ще видим колко ще ми струва. Под място за пазаруване имах предвид някой добър сайт ако някой има да предложи. Ето например трябва гуми да си купувам, Киата ми дойде с 5мм грайфер, което ще рече имам време до зимата. Като се има предвид как карам, колк и къде обмислям всесезонните като вариант. Тук и по други форуми прочетох доста 'за' и още повече 'против' по темата, но си мисля че за мен те са най-добрият вариант ( говорим за качествени, нови гуми например Pirelli SCORPION STR P225/75R16 ). Още не знам откъде в Б-я ще си ги намеря точно тези, но търся. Моят разход е по-нисък от това което споменавате до момента - 8-9 средно. Нещо интересно е, че Киата ми е със странна емблема отпред( изписано е Kia Motors), мисля че е била за вътрешен пазар та как се е отзовала тук не знам.
            Препоръчаха ми gps марка Garmin , някакви отзиви ?

Това засега
            Кастрол не си взимай само!!! Там шанса е най-голям да попаднеш на менте. По-добре БМВ масло си вземи или някакво там друго.
            Относно гумите, първо 225 са много тесни за кията, минимум 235 дава производителя.Относно все сезонните гуми не те съветвам. Зимата са гола вода. И аз като теб имах подобни помисли но след много четене и консултации с компетентни хора са отказах завинаги. Имаше една статистика на Ауто Билд, която не мога да я намеря сега. Най добрата все сезонна гума е на 50-60-то място в класацията на зимни гуми!!! Прави си сметка сам за какво иде реч. Това са чисто и просто гуми за мокро и се използват в страни в който зимата е около10 градуса макс. Лично мое мнение, не ангажирам никой с него.

Коментар

И със зимни гуми върти задницата на сняг, ако не си включил 4х4, така че не рискувай със всесезонни.

Коментар

Благодаря за информацията. Прав е колегата за размера гуми, аз се подведох по резервната. Чудих се как се сваля ( понеже упътването на колата ми е на корейски и се ориентирам по картинките) та свалих я все пак, не е пипана от завода както изглежда - чисто нова с размер 225/75. Разбрах вече, че за моя модел стандарта е 245/70. Между другото ако някой знае откъде да си сваля упътване на BG или GB ще съм много благодарен.

Та остава да реша сега за гумите. Последно се загледах по 'Goodyear wrangler hp all weather/all seasons'. Знам, че болшинството не се доверявате на така наречените всесезонни, но ще видим.

PS: въпросните гуми не се справят никак зле за всесезонни - http://www.youtube.com/watch?v=2WNk_fM-nEA

Коментар

Първоначално публикуван от eMpower Преглед на мнение
                  Благодаря за информацията. Прав е колегата за размера гуми, аз се подведох по резервната. Чудих се как се сваля ( понеже упътването на колата ми е на корейски и се ориентирам по картинките) та свалих я все пак, не е пипана от завода както изглежда - чисто нова с размер 225/75. Разбрах вече, че за моя модел стандарта е 245/70. Между другото ако някой знае откъде да си сваля упътване на BG или GB ще съм много благодарен.

Та остава да реша сега за гумите. Последно се загледах по 'Goodyear wrangler hp all weather/all seasons'. Знам, че болшинството не се доверявате на така наречените всесезонни, но ще видим.

PS: въпросните гуми не се справят никак зле за всесезонни - http://www.youtube.com/watch?v=2WNk_fM-nEA
                  Колега ето няколко линка.Дано съм ти бил полезен.
                  Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Здравейте, семейството ми вече с радост е собственик на Киа Соренто. За съжаление "обувките" на возилото не са по параметрите зададени от производителя, а именно не 245 70 16, а 225 70 16. Това явно е притеснително. Въпросът е дали може да се кара и с такъв размер или ще трябва да се водят преговори със продавача по замяната им. Иначе колата засега е страхотна!!!! С поздрав и пожелания за безаварийни приключения!!!

Коментар

Ако колата е чисто нова от магазина задължително рекламация(доводи - километража лъже, по-малка контактна площ, по-малък просвет, имате времето, нервите, средствата и желанието за заигравка с КЗП и т.н) ако е втора ръка няма никакъв проблем да си я карате така
                      WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от icesham Преглед на мнение
                        Здравейте, семейството ми вече с радост е собственик на Киа Соренто. За съжаление "обувките" на возилото не са по параметрите зададени от производителя, а именно не 245 70 16, а 225 70 16. Това явно е притеснително. Въпросът е дали може да се кара и с такъв размер или ще трябва да се водят преговори със продавача по замяната им. Иначе колата засега е страхотна!!!! С поздрав и пожелания за безаварийни приключения!!!
                        Гумите са по-тесни и по-ниски от необходимите,според обявяваното за модела. Въпрос на лична преценка е,дали ще ги ползвате.
                        Ако гумите не са в добро състояние,а и според финансовите възможности е добре да се мисли за замяната им.Прегледайте подфорума за гуми/джанти и преценете дали да търсите комплект "всесезонни" или отделни комплекти "зимни" и "летни".Разумно е да се помисли и за един комплект гуми-добър модел от типа "А/Т",който да се ползва постоянно.Избора зависи най-вече от условията при които основно ще се ползва автомобила.
                        Ако гумите са в добро състояние,преценете дали е възможно да ги ползвате няколко сезона и да ги смените,или да опитате сега да ги продадете и инвестирате в нови,или да ги замените.

Коментар

Проблемът с гумите е решен! Въпрос на недоглеждане! Джипът се държи супер! Разходът на гориво е малко стряскащ в сравнение с предишнатани кола - Ситроен Евазион 2.0 HDI от 1999, но все пак става въпрос за друг клас автомобил. До момента впечатленията на мен и семейството ми от Киа-та са страхотни. Машината се държи супер. Сега започвам да се озъртам и за зимни гуми. Да препоръчате, ако може!!! Благодаря! Лек и базавариен път!!!

Коментар

Още нещо!!! Клаксонът от волана не работи! Когато се натисне копчето на дистанционно свири яко, но от волана не издва и стон! Бушанът е проверен и е изправен - поне този който се намира в кутията до двигателя. Предполагам, че ще трябва да проверя кабелите под волана. Леко се притеснявам да отворя самия волан, но яко тпрябва и това ще стане! Дайте съвет, моля!!!! Безаварийно!!!!!

Коментар

Колега ако всичко което провериш се окаже че работи значи е лентовия кабел.Поне при мен се оказа от там,а за волана не се притеснявай просто като го разглобяваш откачи акумулатора.Успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X