Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредният нов член с Киа Соренто :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредният нов член с Киа Соренто :)

Та от 2 седмици съм собственик на Киа Соренто 2.5Crdi 2005год. Ръчна 5 степенна скоростна кутия. Превключването на 4х4 е auto/low. В тия две седмици смених масло на мотора Motul10/40, всички филтри, смяна верига на раздатка/трансфер бокс съответно маслото й и масло на скор.кутия. Ще има биалети за смяна и тампони на заден мост .Не съм стигнал още до деференциалите ,но и там ще сменя маслата. Изчетох доста от темите, често срещаните проблеми и аз ги имам, като веригата която смених, трудното палене на топъл мотор и тресенето на студен още не съм му обърнал внимание,но залагам на някоя дюза,ще минат един стенд за проверка. Другият наложащ проблем е превключването на 4х4, като дам контакт виждам че лампите на таблото работят ,но после не иска да включва бавните и да светва индикацията на таблото,може би ще излезе тоя електромотор за превключване или някой предпазител,който още не съм намерил силно се надявам да се рязберем с джипката и да я покарам известно време пиша през телефона и не виждам от къде да кача снимка, но ще закача някоя форума е доста изчерпателен, има полезна информация която ще ползвам
    Прикачени файлове

От: Поредният нов член с Киа Соренто

Честито градски да си я караш със здраве.Автомобилът е с добра визия.

Коментар

Много лачен. Супер. И аз търся Соренто.

Коментар

Честито, колега! Много е лъскава. Със здраве да си я караш. С ремонти не бързай, защото Киека си е със собствено мнение по всички въпроси и след като проявява инат един-два дни после се оправя от самосебеси. По принцип ако има какъвто и да е проблем, то той излиза при компютърната диагностика. Все пак е правена от немци. Айде - със здраве.

Nickoo, ако си търсиш добро СОРЕНТО го търси във Враца.
        Последно редактирано от CarTest™; 24-03-13, 20:14.

Коментар

Честито колега, много безаварийни километри.
          Явно, че е проблемна тази верига в раздатката.

Коментар

Благодаря на всички Относно ремонтите,всяка една кола си я държа в перфектно здраве и кондиция и затова винаги сменям до последно каквото ме дразни или се съмнявам в него Ако някой знае сайт в който може да се поръчват разни дребни неща като щипки за стопове,плафони/цокъл за осветлението задният номер или оригинални стелки различни от черен цвят(тъй като интериора и кожата на салона са ми светло сиви) може да сподели

Коментар

Градси и аз да ти честитя, малко със закъснени много безаварийни километри , но понеже вече си я карал 5 месеца ще можеш ли да ми кажеш с какви впечатления си за сега. Като разход, ремонти, цени на части и т.н.

Коментар

Честито! Страхотно изглежда твоята ... и еввалата, че си я поддържаш така мераклийски. И аз съм фен на този подход, че всичко трябва да работи коректно.
                Можеш ли да споделиш повече за смяната на веригата в раздатката. Мисля, че на моята това и задните амортисьори останаха последните несменени/неуправени неща (молещо се смайли).
                От къде взе веригата? Зъбно колело сменя ли, семеринги?
                Лесно ли се сменят? Как изглеждаше старата верига, видими износвания?

Мерси предварително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X