Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento - каравана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento - каравана

Здравейте, купих си от Италия каравана, но имам проблем с светлините и.
    Буксата на караваната и колата не пасват, приложил съм снимка на буксата(не знам дали изобщо се казва така), ако някой има опит да ми каже подредбата.Трябва да пътувам за България неделя, помагайте колеги.
    Второто което исках да питам - налягане на гумите на колата и караваната.
    Прикачени файлове

От: Kia Sorento - каравана

Здравей и честито !
    Сега мъжкото на караваната не може да влезне в женското на колата или просто са различни позициите на металните крачета ?
    Предполагам това е проблема, щото буксите са стандартни с леки изключения. Та най-лесно ще стане с мултицет и помощник. Примерно помощника натиска спирачките, а ти с мултицета мериш къде идва ток. Така с мигачите и габаритите. Междувременно на един лист записваш подредбата. После трябва да намериш източник на 12В и да повториш процедурата на караваната, като пак записваш кое краче за какво е. Накрая просто пренереждаш.

Успех !
    п.п. Може някой колега да има схема кое как е свързано, поне на кията

Коментар

Какво ще да значи:"не пасват"?
      Различен тип ли или...?
      Като не пасват смени едната та да паснат.
      Налягането на гумите - от лепенката на колонката на шофьорската врата или на някои на капачето на резервоара или пък в информационната книжка на колата или пък от таблото на колонката на някоя бензиностанция...или пък от "Гугъл"...
      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

С колегата сме писали заедно.
        Ако са еднакви и трябва само да пренареждаш, имай предвид, че освен габарити, мигачи и т.н., трябва да имаш още един кабел около 4мм2 за зареждане на акумулатора на караваната, а повечето имат и отделно пусната маса.
        Пробата става и с лампа.

Коментар

Стандартите са два, 7 и 13 пина . Добре е да ги наредиш по стандарт а не както ти е удобно, аз обаче имам под ръка само 7 пиновия а на теб ти трябва другия
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Куплунгите са различни, на колата както се вижда е 13 пина, а на караваната 9(не съм сигурен).
            Мислех, че ако някой има цветовете на кабелите които влизат в пиновете ще ми е от полза, че не мога да разглобя куплунга на колата, а и не искам да не омажа нещо.
            Днес тествах и мултицета, но определено там не ми е силата , намерихме мигачите, габаритите по отделно, но като ги пуснем заедно всичко започва да свети на караваната.
            Относно налягането на гумите, знам колко трябва да бъде на колата, въпроса ми беше, като дърпам каравана остава ли същото и колко трябва да е налягането на гумите на караваната.

Коментар

Точно така, на караваната е 7, а на колата 13.
              Трябва ми схема за 13.

Коментар

Колега има преходници за този случай, за да не сменяваш буксата, има ги по магазините за аксесоари.

По въпроса за налягането в гумите , няма разлика дали теглиш ремарке или не , ремаркетата и караваните не бива да тежат на колата повече от 50-100 кг.
                Последно редактирано от auto_marin; 15-03-13, 22:41.
                ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Относно налягането на гумите, знам колко трябва да бъде на колата, въпроса ми беше, като дърпам каравана остава ли същото и колко трябва да е налягането на гумите на караваната.
                  И там където пише за колата няма ли я нарисувана с ремарке(каравана) със съответните стойности? В първият ми пост съм ти дал и още идеи.
                  Там където пише "колонката" разбирай колонката за помпане на гуми.

Коментар

При случая,коледна елха липсва маса между караваната и колата.Пробвай да пуснеш отделна.

Коментар

Намерих днес преходник, между 13и седем пина, но с моя акъл вечерта изкарах кабелите от 7 на караваната.Ако някой има схема на 7, моля помагайте, ме сутринта трябва да тръгвам.

Коментар

Няма схема бе брат, не разбра ли?
                        Намираш примерно левият мигач на контакта и после същият на щепсела -бележиш(местиш). После десният и т.н.
                        С "прозвъняване" това е начина.

Коментар

На 5 секунди разстояние е налично в интернет. Сега пробвам... с писането на 7 pin car connector включително резултатът дойде за 3 секунди. Ако имаш повече време, напиши 7 pin trailer connector. Car беше по-късо и бързо, за експеримента.
                          Да не говорим и с wiring и images - http://www.towingandtrailers.co.uk/s.../142/index.htm

Коментар

Благодаря много на lodkar,...
                            и на колегата назовал се мой брат.
                            Ясно сме от различни майки и бащи, бе виждам прилика помежду ни.

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                              По въпроса за налягането в гумите , няма разлика дали теглиш ремарке или не , ремаркетата и караваните не бива да тежат на колата повече от 50-100 кг.
                              Около 70-75 кг. товар на теглича трябва да се гони при товаренето на караваната. Теглото обаче е изнесено назад извън очертанията на купето, което доста променя нещата. Не е едно и също да сложиш 70 кг. в багажника или на теглича. Фирмените инструкции на Форестъра дават за задните гуми 1.8 атм. при празна кола, 2.3 (или 2.5) атм. за пълна и 2.8 атм. с каравана.
                              Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X