Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за предни пружини КИА Спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ за предни пружини КИА Спортидж

Търся си предни пружини от MB190 за киата. Оказа се обаче, че 190-тките имат поне 5-6 вида пружини, в зависимост от модел, бензин, дизел...
    Може ли някои от колегите които е сложил такива пружини да ми даде размерите (дебелина и диаметър) (а ако случайно знае точно и от каква 190-тка са доста ще ми помогне)

От: Помощ за предни пружини КИА Спортидж

Питай Ninja1 той е на ти с тези работи последния път даже ми разправяше че от 124 ще станат по добре и чакам да се запролети и ще метна пак кията при него че нещо пак ми е ниска

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
      Питай Ninja1 той е на ти с тези работи последния път даже ми разправяше че от 124 ще станат по добре и чакам да се запролети и ще метна пак кията при него че нещо пак ми е ниска
      Питам, и чакам отговор... Дано да влезе скоро преди да се е застудило

П.С. Ти с мерцедесови пружини ли си?

Коментар

Не е още...
        В интерес на истината и от 2-та модела МБ,пружината е мъъъъничко по-тясна в диаметър спрямо Спортиджовата.Но и двете могата да се наврат там.От пурата пък са малко по-широки.Имам един комплект от 190-ка и един от 124-ка.Купувал съм ги нови за да си правя експерименти,обаче няма спомен от какъв точно модел са...
        Последно,докато бях с независимо окачване,бах поставил задни пружини от Транспортер - Т3.Но и те бяха малко по-широки и преработвах леглата в амортисьорите.
        Някога Иво Близнака ми каза,че най-трудното нещо е да се сметнат пружини спрямо амортисьори,спрямо база,спрямо подресьорно и надресьорно тегло...и излезе много прав.Понякога заводските коли не са сметнати...
        Помня безкрайните опити на Пламен(Кенекс) с едни регулируеми КОНИ-та...
        Когато минах на цели редукторни мостове съм правил няколкостотин експеримента докато уцеля нещо което горе долу да ме удовлетвори.
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          Не е още...
          В интерес на истината и от 2-та модела МБ,пружината е мъъъъничко по-тясна в диаметър спрямо Спортиджовата.Но и двете могата да се наврат там.От пурата пък са малко по-широки.Имам един комплект от 190-ка и един от 124-ка.Купувал съм ги нови за да си правя експерименти,обаче няма спомен от какъв точно модел са...
          Последно,докато бях с независимо окачване,бах поставил задни пружини от Транспортер - Т3.Но и те бяха малко по-широки и преработвах леглата в амортисьорите.
          Някога Иво Близнака ми каза,че най-трудното нещо е да се сметнат пружини спрямо амортисьори,спрямо база,спрямо подресьорно и надресьорно тегло...и излезе много прав.Понякога заводските коли не са сметнати...
          Помня безкрайните опити на Пламен(Кенекс) с едни регулируеми КОНИ-та...
          Когато минах на цели редукторни мостове съм правил няколкостотин експеримента докато уцеля нещо което горе долу да ме удовлетвори.
          Ами щом имаш пружини дето стават, дай ми направо една цена, ако си склонен да ги продадеш... Че ми писна да търся...

Коментар

Ми едните ги пазя за Ники.Ама още не се знае кои...А по тази логика другите може и да не стават...Ти откъде си всъщност?

Коментар

Сотка оня ден яко натоварих кията то бяха ски;обувки;детски играчки;2стека с бира;3 торби с храна;дрехи за 4 човека;2 шейни и пак на голями бобуни си удряше отзад.Представям си за гърция като тръгнем как ше лопа.Та ще трябва още да се вдига и отпред и отзад.Живи и здрави нека малко се постопли и я почваме.А каква идея ми се върти в главата....може да се сдобия с едно самурайче....и тогава нещата ще загрубеят.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                Питам, и чакам отговор... Дано да влезе скоро преди да се е застудило

П.С. Ти с мерцедесови пружини ли си?
                Без да се опитвам да знам повече от Соти,което всъщност е невъзможно,аз бях сложил отпред от МБ 124-ка и отзад от Опел Омега комби.Без никакви допълнителни повдигания и смени.Човека на който я продадох,и до днес си кара без проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от nikola68 Преглед на мнение
                  Без да се опитвам да знам повече от Соти,което всъщност е невъзможно,аз бях сложил отпред от МБ 124-ка и отзад от Опел Омега комби.Без никакви допълнителни повдигания и смени.Човека на който я продадох,и до днес си кара без проблем.
                  Тези от 124-ката не са ли по-твърди... Не искам да ми се разваля возията...?

Коментар

Колега,аз ти казах че съм слагал и станаха без проблем и без преправяне,поне на мен не ми се виждаше да вози по лошо.
                    Но иначе за всички други технически въпроси- към Соти естествено.

Коментар

Тези от 124-ката не са ли по-твърди... Не искам да ми се разваля возията...?
                      Ами като не искаш да се развали возията не сменяй пружините,използвай фланци.

Коментар

То,всъщност на 124-ката пружините са по-меки от на КИА-та.Но са с друга характеристика...

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                          То,всъщност на 124-ката пружините са по-меки от на КИА-та.Но са с друга характеристика...
                          Не помня дали съм питал... Но след смяна на пружини, трябва ли реглаж на предницата?
                          Майстора при които ходя, ми обясняваше преди време, че за да се сменят пружините, трябва да се свалят доста работи...

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
                            Ами като не искаш да се развали возията не сменяй пружините,използвай фланци.
                            Ще ми е по-трудно да си намеря/направя фланци, от колкото да си намеря пружини...

Коментар

Не помня дали съм питал... Но след смяна на пружини, трябва ли реглаж на предницата?
                              Майстора при които ходя, ми обясняваше преди време, че за да се сменят пружините, трябва да се свалят доста работи...
                              Ахам.И се разглабя половината предница...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X