Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Sportage-????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sportage-????

Здравеите , запалих се по КИЯ , даже тези дни ще ходя на оглед и наи-вероятно ще се обзаведа , но имам няколко въпроса , изчетох всичко във форума но не разбрах : 1- (разбрах че ръчните са 400лв) неразбрах вакумните и другите как се включват , смисъл отвътре като превключиш на 4h ili 4L автоматично се включват , така ли е .? 2- няма блокажи , а бавни , или като включиш на бавни има блокаж на някои диференциал . 3-модела които харесах е 2.0и , 97год. , 95к.с. , та мисълта ми е дали има тракшън контрол този модел , защото ми казаха ,че тази КИА която харесах имала , и как да изпробвам дали работи. Благодаря , предварително , извинете ме ако имам некви грешки , но бързам и.................скоро ще вляза в клуба.

От: Sportage-????

Привет колега,
    Предполагам, че имаш предвид хъбовете?!
    Да, 4h ili 4L автоматично се включват от вътре, но доколкото знам няма блокажи на дифовете.
    Аз лично се съмнявам тази Kia да има тракшън.

Коментар

Направи първо едно кръгче на KIA-та на Пенчо,де..
      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от toshito Преглед на мнение
        Здравеите , запалих се по КИЯ , даже тези дни ще ходя на оглед и наи-вероятно ще се обзаведа , но имам няколко въпроса , изчетох всичко във форума но не разбрах : 1- (разбрах че ръчните са 400лв) неразбрах вакумните и другите как се включват , смисъл отвътре като превключиш на 4h ili 4L автоматично се включват , така ли е .? 2- няма блокажи , а бавни , или като включиш на бавни има блокаж на някои диференциал . 3-модела които харесах е 2.0и , 97год. , 95к.с. , та мисълта ми е дали има тракшън контрол този модел , защото ми казаха ,че тази КИА която харесах имала , и как да изпробвам дали работи. Благодаря , предварително , извинете ме ако имам некви грешки , но бързам и.................скоро ще вляза в клуба.
        Според мен е по добре дасе насочиш към 128HP, особенно ако държиш на климатик... За хъбовета е така, хубавите ръчни са 400 лв, и се включват от вън. Има и евтини ментета ама... Вакумните се включват автоматично с включване на 4х4...
        Едва ли има Киа модел преди 2000 - 2001 с тракшън контрол...
        И още нещо за хъбовете. Ако не греша до 98 година са инерционни (моита е 96-та). След 98 са вакумни...

Коментар

Благодаря , ви много , значи няма смисъл да питам за тракшън , ......ще ходя да я видя и пробвам и наи-вероятно другата седмица понеделник-вторник ще се похваля тук и ако имам некви въпроси ще питам . , , а избрах тази защото имам BMW , а ми трябва малка семеина кола - джипче за село , а тази е по-проста , малък данък , имам 1 газов.инж. , които и го слагам веднага и яко OFFRoad..,,,,а забравих имам и гуми, засега чао , ще пиша........оп , забравих да попитам гумите ми са чисто нови-зимни ама са малко тесни/15/185/ , ще станат ли да я обуя със тях , защото нали джантите имат широчина , мисля че я обознаяаваха на някои джанти със........J6 .,.,.,.,.J6.5,.,.,.,J7.,..J7.5.,.,,и така нататъка , железните колко са широки????

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
            Направи първо едно кръгче на KIA-та на Пенчо,де..
            Става. Стига да е наоколо.

Коментар

забравих да попитам гумите ми са чисто нови-зимни ама са малко тесни/15/185/ , ще станат ли да я обуя със тях , защото нали джантите имат широчина , мисля че я обознаяаваха на някои джанти със........J6 .,.,.,.,.J6.5,.,.,.,J7.,..J7.5.,.,,и така нататъка , железните колко са широки????
              Оригиналните киеви гуми са 205/15/75 и са страшно малки (според мен, аз карам с 215 и 235)... та за ставането може и да станат на джантите, ама няма да имаш никаква проходимост... и ще изглежда смешно... Сигурно знаеш, че 4-те гуми трябва да са абсолютно еднакви... Но пдо добре продай тези гуми и си вземи нормални - поне 215-ски...

Коментар

БЛАГОДАРЯ , ако имам въпроси , и като я взема ще пиша.

Коментар

помагаите , неможах да си намеря читава бензинова КИа сега се замислям за дизел , помагаите спешно......... киа-дизел или ленд роувър фрилендър-дизел

Коментар

И аз се бях наточил за фриилендър, но нищо добро не прочетох.
                    Още повече онемях,ама наистина онемях, като видях, че комшията, който имаше такъв - запецна в 10 см. сняг. Чак ми идваше да го издърпам с фиата .
                    И познай - гледам, че сега фрито го няма, а се вози на ТЛК-Баровец е
                    В това отношение Сорентото е без грешка за сега, но още нямам впечатления, понеже е пресна.
                    Успех!

Коментар

помагаите , неможах да си намеря читава бензинова КИа сега се замислям за дизел , помагаите спешно......... киа-дизел или ленд роувър фрилендър-дизел
                      Чакай бе Тоше!

За къде си се разбързал? Аз от година оглеждам за читав екземпляр на сносни пари, ама не е лесно. Хубавите си държат цена, другите не си струва да се вземат. А каквото читаво излезне на хубави пари, до ден - два се продава. И това не е само при КИЯ, а при всички джипки.

Ама първо: НАПИШИ СИ В ПРОФИЛА ОТ КЪДЕ СИ !!!

Второ, точно този зимен сезон не е никак подходящ за търсене и купуване на джипка. Като цяло са по-малко на пазара и на неадекватни цени. Сега ще се хвърлиш на нещо компромисно и после ще съжаляваш. За това, ако не си на голям зор, изчакай малко.
                      Ходи да поогледаш наличните на пазара, и по-скъпи и по-евтини, поне да добиеш представа какво да търсиш и какво да очакваш.

Трето, иди при Пенчо ! Точен и бъбрив човек е. Дава пробни кръгчета, точно за такива като нас. Неговата е в доста добро състояние дизел. Искам да ти кажа, че 2,0 ТД върви удудващо добре за 83-те си конски сили. Може би ако се търсят по-големи гуми ще стане доста мудна, ама поне със стандартните и един два размера отгоре, динамиката е добра. Зависи какво точно очаква човек.

А Фрилендъра и Кията са доста различни. Фри-то хич не го обичат тук, то е доста по-паркетно от Кията, не подлежи на голямо развитие като джип. Поддърката също е по-скъпа, но пък има вариянт за вкарване на части от Англия.

И още нещо - гледай, ама много добре и да подемник, за ръжди по шасито. Това може да бъде много сериозен проблем! Не говоря за повърхностни ръжди, а за дълбоки. Най-лесно, се вижда над заните гуми. Ако там е добре, се гледа частта около и над задния мост, но там трябва или да лягаш отдолу, или на подемник.
                      Последно редактирано от bullet_pk; 24-01-13, 08:59.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Не ти трябва фриилендър! Търси КИА или хонда cr-v

Коментар

Ннда. Кията е добър избор. Особено дизелака до 2002г.

Коментар

Защо не погледнеш тази кия: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158736 все пак е на човек от форума пък и щом Ninja1(Соти) казва че е читава аз бих погленал нея.Иначе мога помогна с едно кръгче на мойта Кия и да ти обясня с какво аз се сблъсках и как го реших.

Коментар

Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнение
                              Защо не погледнеш тази кия: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158736 все пак е на човек от форума пък и щом Ninja1(Соти) казва че е читава аз бих погленал нея.Иначе мога помогна с едно кръгче на мойта Кия и да ти обясня с какво аз се сблъсках и как го реших.
                              Да ако 2-врата ти върши работа, това е твоята... Даже е и лъскава... А Димо и Соти са едни от най-големите спецове на тема КИА тука...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X