Здравеите , запалих се по КИЯ , даже тези дни ще ходя на оглед и наи-вероятно ще се обзаведа , но имам няколко въпроса , изчетох всичко във форума но не разбрах : 1- (разбрах че ръчните са 400лв) неразбрах вакумните и другите как се включват , смисъл отвътре като превключиш на 4h ili 4L автоматично се включват , така ли е .? 2- няма блокажи , а бавни , или като включиш на бавни има блокаж на някои диференциал . 3-модела които харесах е 2.0и , 97год. , 95к.с. , та мисълта ми е дали има тракшън контрол този модел , защото ми казаха ,че тази КИА която харесах имала , и как да изпробвам дали работи. Благодаря , предварително , извинете ме ако имам некви грешки , но бързам и.................скоро ще вляза в клуба
.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Sportage-????
Свий
X
-
От: Sportage-????
Според мен е по добре дасе насочиш към 128HP, особенно ако държиш на климатик... За хъбовета е така, хубавите ръчни са 400 лв, и се включват от вън. Има и евтини ментета ама... Вакумните се включват автоматично с включване на 4х4...Първоначално публикуван от toshito Преглед на мнениеЗдравеите , запалих се по КИЯ , даже тези дни ще ходя на оглед и наи-вероятно ще се обзаведа , но имам няколко въпроса , изчетох всичко във форума но не разбрах : 1- (разбрах че ръчните са 400лв) неразбрах вакумните и другите как се включват , смисъл отвътре като превключиш на 4h ili 4L автоматично се включват , така ли е .? 2- няма блокажи , а бавни , или като включиш на бавни има блокаж на някои диференциал . 3-модела които харесах е 2.0и , 97год. , 95к.с. , та мисълта ми е дали има тракшън контрол този модел , защото ми казаха ,че тази КИА която харесах имала , и как да изпробвам дали работи. Благодаря , предварително , извинете ме ако имам некви грешки , но бързам и.................скоро ще вляза в клуба
.
Едва ли има Киа модел преди 2000 - 2001 с тракшън контрол...
И още нещо за хъбовете. Ако не греша до 98 година са инерционни (моита е 96-та). След 98 са вакумни...
Коментар
-
Благодаря , ви много , значи няма смисъл да питам за тракшън , ......ще ходя да я видя и пробвам и наи-вероятно другата седмица понеделник-вторник ще се похваля тук и ако имам некви въпроси ще питам . , , а избрах тази защото имам BMW , а ми трябва малка семеина кола - джипче за село , а тази е по-проста , малък данък , имам 1 газов.инж. , които и го слагам веднага и яко OFFRoad..,,,,а забравих имам и гуми, засега чао , ще пиша........оп , забравих да попитам гумите ми са чисто нови-зимни ама са малко тесни/15/185/ , ще станат ли да я обуя със тях , защото нали джантите имат широчина , мисля че я обознаяаваха на някои джанти със........J6 .,.,.,.,.J6.5,.,.,.,J7.,..J7.5.,.,,и така нататъка , железните колко са широки????
Коментар
-
Става. Стига да е наоколо.Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнениеНаправи първо едно кръгче на KIA-та на Пенчо,де..
Коментар
-
Оригиналните киеви гуми са 205/15/75 и са страшно малки (според мен, аз карам с 215 и 235)... та за ставането може и да станат на джантите, ама няма да имаш никаква проходимост... и ще изглежда смешно... Сигурно знаеш, че 4-те гуми трябва да са абсолютно еднакви... Но пдо добре продай тези гуми и си вземи нормални - поне 215-ски...Първоначално публикуван от toshito Преглед на мнениезабравих да попитам гумите ми са чисто нови-зимни ама са малко тесни/15/185/ , ще станат ли да я обуя със тях , защото нали джантите имат широчина , мисля че я обознаяаваха на някои джанти със........J6 .,.,.,.,.J6.5,.,.,.,J7.,..J7.5.,.,,и така нататъка , железните колко са широки????
Коментар
-
И аз се бях наточил за фриилендър, но нищо добро не прочетох.
Още повече онемях,ама наистина онемях, като видях, че комшията, който имаше такъв - запецна в 10 см. сняг. Чак ми идваше да го издърпам с фиата
.
И познай - гледам, че сега фрито го няма, а се вози на ТЛК-Баровец е
В това отношение Сорентото е без грешка за сега, но още нямам впечатления, понеже е пресна.
Успех!
Коментар
-
Чакай бе Тоше!Първоначално публикуван от toshito Преглед на мнениепомагаите , неможах да си намеря читава бензинова КИа сега се замислям за дизел , помагаите спешно......... киа-дизел или ленд роувър фрилендър-дизел
За къде си се разбързал? Аз от година оглеждам за читав екземпляр на сносни пари, ама не е лесно. Хубавите си държат цена, другите не си струва да се вземат. А каквото читаво излезне на хубави пари, до ден - два се продава. И това не е само при КИЯ, а при всички джипки.
Ама първо: НАПИШИ СИ В ПРОФИЛА ОТ КЪДЕ СИ !!!
Второ, точно този зимен сезон не е никак подходящ за търсене и купуване на джипка. Като цяло са по-малко на пазара и на неадекватни цени. Сега ще се хвърлиш на нещо компромисно и после ще съжаляваш. За това, ако не си на голям зор, изчакай малко.
Ходи да поогледаш наличните на пазара, и по-скъпи и по-евтини, поне да добиеш представа какво да търсиш и какво да очакваш.
Трето, иди при Пенчо ! Точен и бъбрив човек е. Дава пробни кръгчета, точно за такива като нас. Неговата е в доста добро състояние дизел. Искам да ти кажа, че 2,0 ТД върви удудващо добре за 83-те си конски сили. Може би ако се търсят по-големи гуми ще стане доста мудна, ама поне със стандартните и един два размера отгоре, динамиката е добра. Зависи какво точно очаква човек.
А Фрилендъра и Кията са доста различни. Фри-то хич не го обичат тук, то е доста по-паркетно от Кията, не подлежи на голямо развитие като джип. Поддърката също е по-скъпа, но пък има вариянт за вкарване на части от Англия.
И още нещо - гледай, ама много добре и да подемник, за ръжди по шасито. Това може да бъде много сериозен проблем! Не говоря за повърхностни ръжди, а за дълбоки. Най-лесно, се вижда над заните гуми. Ако там е добре, се гледа частта около и над задния мост, но там трябва или да лягаш отдолу, или на подемник.Последно редактирано от bullet_pk; 24-01-13, 09:59.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Защо не погледнеш тази кия: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158736 все пак е на човек от форума пък и щом Ninja1(Соти) казва че е читава аз бих погленал нея.Иначе мога помогна с едно кръгче на мойта Кия и да ти обясня с какво аз се сблъсках и как го реших.
Коментар
-
Да ако 2-врата ти върши работа, това е твоята... Даже е и лъскава...Първоначално публикуван от masagero Преглед на мнениеЗащо не погледнеш тази кия: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158736 все пак е на човек от форума пък и щом Ninja1(Соти) казва че е читава аз бих погленал нея.Иначе мога помогна с едно кръгче на мойта Кия и да ти обясня с какво аз се сблъсках и как го реших.
А Димо и Соти са едни от най-големите спецове на тема КИА тука...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар