Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ново попълнение на Kia Team

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ново попълнение на Kia Team

Първоначално публикуван от bushko Преглед на мнение
    Колега тя не е ли с верига.Радвам се че си очарован.
    С верига е....имах предвид не ангренажен ремък а другите ремъци

Коментар

Пиши какво е станало с диагностиката ,че и мойта свети.На диагностиката ми изписа ниво 1, страна на водача,много високо съпротивление.

Коментар

Първоначално публикуван от ogata_83 Преглед на мнение
        Пиши какво е станало с диагностиката ,че и мойта свети.На диагностиката ми изписа ниво 1, страна на водача,много високо съпротивление.
        Това, доколкото четох по руските форуми е доста често срещан проблем при Соренто. Лошото е, че не е грешка, която може да се изтрие, а аз лично не се сещам за компетентен сервиз, където могат да отстранят проблема.
        Ще пробвам в Юве Бош (Няколко пъти съм ползвал услугите им) и ще видим.
        Ти къде прави диагностика колега, и какво ти казаха?
        А това "Ниво 1, страна на водача,много високо съпротивление" поне на мен нищо не ми говори.

Коментар

Диагностиката не сам я правил в сервиз,а при човек който само с това се занимава.А колкото до проблема, да , често срещан е и да, не може да се изтрие(пак се появява ние пробвахме)вариянтите при мен са проблема да е свързан с датчик в колана,на волана или под седалката датчик за тежеста имало,но за сега не съм го разглабял карам си така .Мислех си за сервиза на киа в софия да я карам но първо ще звънна да видя какво ще ми кажат.Пиши за развитие.

Коментар

Да...то вариантите са много:
            1. Проблем с кабелите под седалката
            2. Проблем с датчик в коланите
            3. Проблем с датчик в самата седалка за тежест
            4. Проблем с пиропатроните на еърбега
            5. Проблем с компютъра на еърбега
            6. Лентов кабел на волана
            Друго за сега не се сещам....но след диагностиката ще пиша...
            Апропо, дали да не отворим отделна тема за този проблем? Има го и то не само при Kia-та?
            ПС: Кажи кво са ти казали от сервиза на Киа?

Коментар

Привет колеги,
              Малко развитие по Кицка:
              Жена ми се разбрала с шефа на автокъщата от където я купихме, да си оправят светещата лампа на еърбега. Нямах време да се разправям и тя я закарала.
              Какво са правили - не знам, но сега лампата не свети! Обаче на контакт лампата мига 5-6 пъти и при запалване - не свети. Не знам така ли трябва да бъде? (дълбоко се съмнявам), за това утре ще върви на сериозна диагностика и ще пиша.
              Днес и смениха маслата и филтрите, и майстора каза, че "Колата е чук" , без никакви забележки. Абе, аз на майстори хич не вярвам, ама нейсе.
              Та..докато разглеждах, кое-какво е - установих, че (моля ви не ми се смейте) не знам къде е резервната гума. Най -накрая я открих под багажника, ама не ми е ясно, как аджеба се сваля това чудо, ако се наложи да се използва? (Баси и простотията...7 коли съм търкалял до сега).Може би има някакво ключе или нещо друго,но в багажника, освен един крик - друго няма.

Коментар

Колега трябва да имаш една дълга желязна пръчка около 50см.

Коментар

Колега трябва да имаш една дълга желязна пръчка около 50см.
                  Нямам братко!
                  Аааааа....сега разбирам...има една дупка над бронята и явно с тая пръчка се сваля гумата...е...няма я.
                  Нещо като манивела.. И от къде да я търся?
                  Я кажи, като дадеш на контакт, мига ли ти лампата за еърбега?
                  Благодаря предварително!

Коментар

Да .Трябва да имаш далга дръжка под кората в багажника .Тя влиза в една дупка горе долу по средата на багажника точно над бронята и при развиване със споменатия вече ключ гумата пада на долу.Останалото е лесно.Виж си под кората на багажника какво имаш.Предполагам че не си проверил , а и трябва да имаш и ключ за развиване на гайките на джантите там.

Коментар

Няма нищо...явно са ги гепили...само крик и това е. А от къде да ги търся - не знам!
                      Кажете за тоя пусти еърбек...трябва ли да мига на контакт, или не?

Коментар

Я се обади като имаш път наоколо, че да не си пишем глупости през клавиатурите.

Коментар

Аербега при контакт ми светва и след това загася,а колкото до нещата който ти липсват има на моргите не са скъпи.

Коментар

Аербега при контакт ми светва и след това загася,а колкото до нещата който ти липсват има на моргите не са скъпи.
                            Такаааа.....вижте в руското ръководство какво пише:

Контрольная лампа
                            подушек безопасности (если оборудован)Эта предупредительная световая сигнализация активируется (мигает) приблизительно 6 секунд
                            всякий раз, когда ключ в замке зажигания поворачивается вположение ON (вкл.).

Т.е. на контакт лампата та еърбега мига. поне при мен е така, а преди това светеше постоянно.
                            Само дето не знам какво са правили.

Коментар

Нали всичко е ОК наслаждавай се на както казваш Кицка.

Коментар

Здравейте! От скоро си имам KIA CARNIVAL 1999, 2.9 TDI 16V DOHC. Ще съм много благодарен ако някой може да ми каже дали този мотор е разработка на KIA или е купен от някой друг производител?
                                Благодаря предварително!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X