Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento 2.5 CRDi - EX 2003 г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento 2.5 CRDi - EX 2003 г

Здравейте колеги,
    От Септември и аз се сдобих с автомобил 4х4.Много съм доволен, но ми направи вчера един проблем. При включени 4х4 HI при завой на 90 градуса се получава едно блокиране на задно колело и претрисане, като прескачане, а някъкви притеснителни шумове не се чуват.Все едно, че е натисната спирачка. Когато върви направо или на 2 HI, няма проблем. Закрах я в сервиз и те предположиха , че може да има LSD блокаж. След като почетох разбрах, че ако има такъв диференциал, трябва когато двете колелета са във въздуха и се завъртят трябва да се въртят в една посока. След теста се оказа, че се въртят в различна посока. Никой нищо не може да ми каже и съм в шах.Запалих де що познат имам, но до сега не съм намерил адекватно обяснение. Намерих връзка и в КИА, но могат да ми проверят колата по VIN-а чак 2013 г.
    Някой , ако има някъкви идеи много моля да ги сподели.
    Благодаря предварително .
    И Всела Коледа на всички!
    KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.

От: Kia Sorento 2.5 CRDi - EX 2003 г

Колеги никой ли не е имал подобен проблем. Моля помагайте!

Коментар

Колега имам същия проблем и незнам от какво е имаше колега от форума които го обясняваше с нещо като липса на междинен вал или нещо такова.Но не мисля че е това защото не може такъв автомобил да е направен да се кара само на 2HI и като се включи 4HI да се кара само в права линия.И аз търся обяснение.Успех и весело посрещане на Новата 2013.

Коментар

Здравейте,
        всичко е нормално с колата.Когато се на 4х4 и направите завой предния мост и задния мост се движат по различни треактории и съответно изминават различен път. Тъй като Сорентото няма междинен диференциал който да компенсира тази разлика трансмисията се мъчи да освободи напрежението и някое от всички колела пробоксува и от тук и това тресене.Поради тази причина в ръководството което препоръчвам да разгледате пише, че на не пързалящи се терене или просто казано сух асфалт да не се кара на 4х4.
        Поздрави
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Благодаря за инфото колега, дано някой друг да помогне също, поне зная, че проблема ми не е уникален. Когато открия какъв е проблема ще споделя.

Коментар

Благодарности към колегата SIMOCOREX, за изчерпателното обяснение случайно някой да има инструкции на Български за тази кола, защото намерих само на руски. Благодаря предварително и Весели празници.

Коментар

SIMOCOREX е напълно прав.Няма проблем с колата всичко е нормално.А за ръководството има го в google на англииски напиши- KIA SORENTO user manual.

Коментар

Първоначално публикуван от ogata_83 Преглед на мнение
                SIMOCOREX е напълно прав.Няма проблем с колата всичко е нормално.А за ръководството има го в google на англииски напиши- KIA SORENTO user manual.
                Благодаря колега, но аз имам инструкция на Руски и Англииски, ако някой има на Български, ще му бъда благодарен. Весело посрещане на Новата година.

Коментар

Първоначално публикуван от k-7 Преглед на мнение
                  Благодаря колега, но аз имам инструкция на Руски и Англииски, ако някой има на Български, ще му бъда благодарен. Весело посрещане на Новата година.
                  Привет колега,
                  Може ли да ме упътиш от къде мога да ги намеря тези инструкции....поне в нет-а аз лично не успявам.
                  Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от Neosi Преглед на мнение
                    Привет колега,
                    Може ли да ме упътиш от къде мога да ги намеря тези инструкции....поне в нет-а аз лично не успявам.
                    Благодаря предварително.
                    Не си спомням откъде ги намерих. Дай някакъв email, Skype или някакъв друг начин и ще ти пратя това което имам.

Коментар

Привет колега

Немога още да изпращам ЛС, нито да пиша без проверка от модератор.
                      Ако не е забранено:
                      neosi@abv.bg
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-01-13, 18:51.

Коментар

Бе що не вземете да споделите линк ли ще е, пдф ли ще е, че да е от полза на всички. Тук има доста колеги които се нуждаят от това
                        Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач

Коментар

Намерих ръководство за Соренто 2003 г., но на испански...предполагам, че не върши работа почти на никой!
                          Ще чакам К-7 да ми го изпрати (руската версия)и ако може ще го залепим някъде!

Коментар

Кажете как да ги кача тези PDF-и!Ако, някой каже веднага ги качвам. Поздрави.

Коментар

Ето и линк за 1 месец. Това можах да измисля.

http://file.bg/c206940GDpJb

Поздрави на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X