Първо да Ви честитя на всички съфорумци Рождество Христово.Напоследък ми прави впечетление,че Кията държи високи обороти и дори се самофорсира.Какво имам впредвид:при студен мотор и температура на околната среда около -5 след запалване оборотите са около 1500,след загряване на място или движение тя продължава да държи обороти над 1250 и дори се самофорсира на място до към 3000-3500 оборота.Киата е с бензинов мотор 2000 к/1996 год и идея си нямам от къде е проблема.При нас във Видин няма комп с диагностика за Спортиж.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Високи обороти при Спортиж
Свий
X
-
От: Високи обороти при Спортиж
Благодаря на всички отзовали се.Оказа се МПХ и сега следва смяна срещу скромните 600-700 лв.Уви вече е третирано с ултразвук и препарати за почистване-никакъв резултат.Како забие и само механичната интервенция/леко почукване по корпуса/ и влиза в правилен режим до следващото писване.Още веднъж благодаря съфорумци.
Коментар
-
Пиша в темета на колегата за да не пускам нова.Проблема е следния,от няколко дена взе да не работи равномерно двигателя,оборотите не са постоянни.Джипчето е КИЯ СПОРТИДЖ 2000КБ. ТДИ 97Г.Напръскал съм с контактен спрей всички букси при двидателя,буксите на компютъра и ТПС го свалих и почистих,няма резултат.Откачих буксата на горния температурен датчик не реагират оборотите.Моля помагайте кошмар е да се кара така.
Коментар
-
Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнениеПиша в темета на колегата за да не пускам нова.Проблема е следния,от няколко дена взе да не работи равномерно двигателя,оборотите не са постоянни.Джипчето е КИЯ СПОРТИДЖ 2000КБ. ТДИ 97Г.Напръскал съм с контактен спрей всички букси при двидателя,буксите на компютъра и ТПС го свалих и почистих,няма резултат.Откачих буксата на горния температурен датчик не реагират оборотите.Моля помагайте кошмар е да се кара така.
Това си е детска болест за модела, за която по нашите места не е намерено друго решение, за сега.
Коментар
-
Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнениеОткачи буксата на датчик КВ. и виж има ли промяна?
Малко е навряна,но ще я намериш предполагам.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеБез да те плаша, но решението в 90% от случаите е замяна на ГНПто с механично такова. Има доста писано в раздела за кии. Нещо не могат да се разберат компа и помпата ...... и те така.
Това си е детска болест за модела, за която по нашите места не е намерено друго решение, за сега.
Коментар
-
Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнениеПиша в темета на колегата за да не пускам нова.Проблема е следния,от няколко дена взе да не работи равномерно двигателя,оборотите не са постоянни.Джипчето е КИЯ СПОРТИДЖ 2000КБ. ТДИ 97Г.Напръскал съм с контактен спрей всички букси при двидателя,буксите на компютъра и ТПС го свалих и почистих,няма резултат.Откачих буксата на горния температурен датчик не реагират оборотите.Моля помагайте кошмар е да се кара така.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Исках Пенчо да е лош пророк,но най-вероятно ще излезе прав за ГНП-то или компа.
Аз бих обърнал внимание на всички букси по ГНП-то,мисля са 4-5 на брой./това по спомен/
Минималните обороти идват от компа,няма друг начин за настройка.Не става от ТПС!
Бих пробвал смяна на ТПС,с друг ако има от къде да вземеш.И не се доверявай на всеки Майстор,Киата не е за всеки.
За съжаление човекът който имаше апаратура за нашите кии я продаде,и не работи вече!
Най-добре ми се обади по тел.0899113720.Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар