Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на масло на Киа Соренто 2.5 CRDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на масло на Киа Соренто 2.5 CRDI

По книжка 10.Аз повече от 5не можах да източа

Коментар

Като стана дума за антифриз да ви питам за колко време ви загрява.Знам че дизела загрява по бавно в това време.Трябва да мина около 7км. извън градско за да достигне до нормална температура.И термостата на горният маркуч към радиатора или на долния се намира

Коментар

И мойто загрява бавно .Особенно ако е на място -мъка.Тая сутрин така го беше заледило че 1 час работи на място със включен клима че да го размразя.

Коментар

На място дизела загрява много трудно.С моята изминавам поне 8-10км докато загрее
          Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Явно това със загряването е недостатък за този двигател,при това количество антефриз,но от дуга страна съм чувал че трудно прегрява.Аз реших проблема с 2бр.подгряващи калъфа на предните седалки и съм доволен.

Коментар

На моята седалките се загряват сами, но шантавото е, че волана няма тази екстра. А иначе за загряването си е съвсем нормално на 7-8 км. да загрее напълно.А имам и допълнително устройство, нещо като печката при камионите, което подпомага загряването.........или нещо такова
              Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач

Коментар

Това е много добра екстра /печката/но за жалост е скъпа.Колегата ми има такава на джипа,и 20мин.преди да тръгне я включва.Подгрява двигателя и купето.Дори е с дистанционно и я включва от дома си или от офиса,а може да се настрой и от вътре в еди колко си часа да почне да работи.Мисля че беше ВЕБАСТО.

Коментар

Вижда, че е стара тема, но моето Соренто (2003) гори масло (карам го с BMW 10W40). Преди 40 000 км. правих основен ремонт на мотора, а преди 1500 км. ремонтирах турбо. Та за тези 1 500 км. изгори около 500 ml. масло. Имам каране из града и по магистрала със 130 - 140 км/ч. (3 000 - 3 500 об/мин).

Ако гори така, за 10 000 км ще отидат около 3 литра масло, което хич не ме радва!

Затова питането ми е дали да се притеснявам особено или да си доливам и да карам?

Коментар

Притеснявай се! Не е нормален такъв разход на масло. Виж дали пуши при палене на студен двигател, в движение при загрял такъв, какъв е цвета на пушека и т.н. А най-добре иди на диагностика.

Коментар

Моето Соренто също е 2.5CRDI 2002 г, в момента е на 162000км. и по препоръка на един "маслар" винаги е карано с 5w40 /кастрол, мотул, тотал кварц,/ Между смените никога не се е налагало доливане, но не е и виждало голям зор.

Коментар

Колеги, моля за помощ, ако някой знае как се нарича маркучето с оплетка, което излиза от помпата за високото налягане на маслото, преминава в твърда тръбичка и стига до задния край на динамото с един щуцер накрая. Не ми се смейте, моля, че никой до сега не можа да ми каже как се казва анджакламата за да си я поръчам от някъде. Пък ако искате - смейте ми се , но не мога и да я снимам, защото не знам как се качват снимки от проклетия телефон.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X