Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sportage 2.0 CRDI 140 PS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sportage 2.0 CRDI 140 PS

Здравейте колеги,

сериозно обмислям варианта за закупуване на горепосочения модел на Kia Sportage, като се надявам 140 к.с. да е напълно достатъчен за моите нужди ( само градско, висока позиция на шофьора, 4х4, достатчъчно тяга на ниските обороти и надявам се, малко или много комфорт ). Преди съм карал Сузуки Витара 1,6 JLX с харттоп и Тойота Ландкрузер дизел. Въпроса ми е следния, тъй като повечето теми които намерих се отнасяха за по-старите модели на Киа. Какво да очаквам от тази машина ? Удачен ли е модела като моторизация и изпълнение, спирачките как са, трябва ли на нещо специално да се обърне внимание, поведението и на сняг и лед ( особенно по паветата в София ) ? Надявам се да я карам поне 5 години със среден пробег от 20-25 хиляди на година. Не ходя на лов или риболов, просто обичам високата позиция и сигурноста на 4х4, пък и миналата зима просто ме отчая със сегашната ми кола ( Мерцедес Ц-Класа 122 коня бензин ). Цените на някой от обявените коли в мобиле.бг са подобни на тези в немското мобиле, като пример :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=14kf0z

Ако някой от опитните колеги има забележки за този модел, моля за помощ и мнения. Търся солидна здрава кола подходяща за нашите пътни условия. И не на последно място: как е сервиза в София ? Има ли някъде добри момчета, разбиращи от Киа ? Отзиви ?

Благодаря ви предварително ! Всяка информация би ми била от помощ в решението ми.

От: Kia Sportage 2.0 CRDI 140 PS

След машините които си карал, този Спортидж вероятно ще те разочарова по отношение самото шофиране. Видимостта от шофьорското място не е перфектна, встрани имаш твърде широка "колона" край предното стъкло което е проблем ако привечер реши да ти претича някой пешеходец например. Друсат като минават неравности, по-тромави са при въртене на кормилото, което е неприятно ако си на виещ се планински път, на магистрала се усещат повече вибрации. Технически са надеждни, но луксът им е по-малко, в сравнение с Нисан Кашкай например.

Коментар

Очевидно ще трябва да потърся човек притежаващ такава и да я покарам малко, за друсането по неравности не съм си изградил още мнение, карал съм и автомобили със спортно окачване, където всяко камъче отива в гръбнака, но това е нещо по-различно, просто си нямам на представа къде отива Киа'та като чувсто. За вибрациите на магистралата .. звучи неприятно, по магистралите обичам да карам с максимално допустима скорост и мааалко отгоре Недиректен волан е също така минус. От личен опит ли споменаваш тези характеристики ? Благодаря.

п.п. Дали има колеги с този модел на Киа във форума, които биха написали някой ред ? Някое мнение и за линка отгоре ?

Коментар

Аз карам такава KIA 2008г модел, 2.0CRDI
        в подписа ми има тел, звънни и ще се разберем за кръгче.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

@mmtrance

Благодаря за предложението ти Информация от първа ръка точно това което търся ! Утре ще ти се обадя, дано успееме да се видиме по светло, разбира се ако не си зает.

Коментар

Я погледни Хюндай-Теракан, след 2005г.,май ще се размислиш след това за Кия-та!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X