Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифриз и масло...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антифриз и масло...

Предстой ми смяна на антифриза. Вече избрах какъв ще бъде, остана само да реша дали да е червен или син (разлика в цената почти няма).
    Другото за което още се чудя е двигателното масло (и то е за смяна) въпроса е какво да сложа (като спецификация и марка)
    Киата е 95-та бензин 128 коня

От: Антифриз и масло...

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    остана само да реша дали да е червен или син
    Препоръчвам-зелен за тая кола.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
      Препоръчвам-зелен за тая кола.
      А имаш ли такъв?

Коментар

Защо не розов?

Коментар

А имаш ли такъв?
          Щом ти препоръчвам-значи имам,виж в темата.

Колегата пита що не розов,ами дълго е за обяснение,но с две думи-за стари бензинови мотори син или зелен.

Коментар

Колега за двг с алуминиев блок трябва да се сложи синтетичен антифриз (червен) . А до колкото до маслото 10w40 .
            КИА "SPORTAGE"2000 16V
            КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Колега от къде си ти да ти кажа от къде да си купиш.
              КИА "SPORTAGE"2000 16V
              КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

@gimax каква е разликата между зеления и синия?

Някои знае ли какъв антифриз се препоръчва по спецификация за тази кия? Мотора е Маздов FE 2000 кубика 95 година

Коментар

Син, зелен- какъвто сложиш все се препоръчва(все пак иде зима).Само го провери в камерата да не е ментак.Повярвай ми, че каквото и да става на твоя 17 годишен мотор(дай боже нищо да му няма разбира се), антифриза бил той син, зелен, червен или лилав на точки ще е последната причина за това.Ако има да ти протича помпата, то тя ще си протече просто защото и е дошло времето, а не заради цвета на антифриза.
                  Само в скоба казано: прави ми впечатление че май на Кийте доста им се замърсява водната система.Съвет от мен преди да слагаш какъвто и да е антифриз и направи хубава промивка с вода при свален термостат...
                  Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Относно маслото. Някои спомена, че след като има газова, било добре маслото да за коли с газова - LPG...

Коментар

Относно маслото. Някои спомена, че след като има газова, било добре маслото да за коли с газова - LPG...
                      Двигателите на газ работят под по-висока температура, което ускорява стареенето на маслото, така че да, по-добре е маслото да е специално разработено за този тип. Обикновено са с по-висок вискозитет и са със стабилизирано рН за предотвратяване на корозия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X