Здравейте преди няколко месеца си купих Киата с ясната представа, че двигателят и не е добре. Веднага започна ремонта, замерване на компресия която беше под 8.0 и след това ремонт като заедно с това монтаж на газова уредба (обикновена). Смених сегменти и шлайфах главата която беше крива заедно с тест за спукано и пасване на клапани. Първоначално ми направи впечатление, че ангренажният ремък не беше зацепен на заводските си белези (това преди ремонта) като първо го зацепихме както трябва но колата все пак не искаше да върви, за пример на малък баир трябваше да слизам на трета, с извадена букса на дебитомера имаше лека промяна но много лека. Реших че след ремонта ще се управи но уви това не стана, вървежа си беше същия може би една идея по добре единствената полза беше че спря да бълбука в разширителния съд. Измерихме отново компресията която сега беше 9.5 - 10.0 , с братовчед ми (монтьора) решихме да преместим разпределителните валове с по един зъб на вътре към свещите след което измерихме отново компресията която се оказа, че стана 12.5 и я оставихме така зацепена. В момента има съществена разлика във вървежа на колата (конете и почти дойдоха) но прекъсва в ниските обороти и като и подам газ първоначално се дави и не иска да върви на бензин, на газ върви много но разхода е ужасен 25 на сто. Като си сложа ръката на въздушния филтър и и подам газ в първият момент вместо да смучи въздух точно обратното духа на вън.
Надявам се че успях да обясня приблизително проблема, моля ви да помогнете желанието ми е да си я оправя на бензин и да и сложа газов инжекцион.
Надявам се че успях да обясня приблизително проблема, моля ви да помогнете желанието ми е да си я оправя на бензин и да и сложа газов инжекцион.
Коментар