Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове АVM за KIA Sportage - Лесно ли се поставят!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчни хъбове АVM за KIA Sportage - Лесно ли се поставят!?!

Здравейте Колеги!

Имам Кия Спортидж 98г, 2,0 куб. 128 к.с. бензин. Не ми работят оригиналните хъбове. За това наскоро си закупих ръчни хъбове АВМ и ме интересува дали лесно се поставят, ако се хвана аз сам да си ги слагам?
    До сега не съм отварял другите и не знам какъв е проблема и защо не работят.

Дайте съвет какво да правя? Да ходя ли в сервиз или да се пробвам аз да си ги сложа?

Благодаря предварително!

Поздрави!

А ето я и Кия-та

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09302.JPG
Прегледи:1
Размер:342.4 КБ
ID:5981563 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09303.JPG
Размер:352.9 КБ
ID:5981564 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC09304.JPG
Размер:321.4 КБ
ID:5981565

От: Ръчни хъбове АVM за KIA Sportage - Лесно ли се поставят!?!

От това няма по лесно,захващай се...

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
      От това няма по лесно,захващай се...
      Благодаря Колега! Ще се пробвам пък каквото стане...

Искам да попитам още нещо, трябва ли да ги разглобя тези ръчните напълно преди да почна да ги слагам? И когато ги поставя трябва ли да ги гресирам?

Име:DSC09200.JPG
Размер:359.5 КБ
ID:5400304

Извинявам се ако въпросите ми са тъпи, но нямам опит и за това питам...

Поздрави!

Коментар

ето нагледно как става, елементарно е
        http://warn.iwebcat.com/imgVD/WAR/60333c0-pn60247.pdf
        Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Здравейте Приятели!

Днес най накрая намерих време и се хванах да сменям автоматичните хъбове с ръчните АВМ.

Отворих старите и ги почистих, видимо не видях никаква повреда и не знам защо не работят.

Има дни джаджи вътре /не знам как се казват/, та питането ми е дали трябва да ги вадя като поставям другите???

Ето малко снимки...

Име:100_3739.jpg
Размер:122.0 КБ
ID:5404772Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3738.jpg
Размер:256.3 КБ
ID:5404771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3736.jpg
Размер:235.1 КБ
ID:5404770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3748.jpg
Размер:188.3 КБ
ID:5404777

Като се опитах да поставя новите се оказа, че болтовете на оригиналните не стават. Много по дълги са от растоянието на новите. Сега ще търся болтове и тогава ще ги поставя.

Ето снимки...

Име:100_3744.jpg
Размер:249.5 КБ
ID:5404775Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3742.jpg
Размер:229.5 КБ
ID:5404773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3743.jpg
Размер:128.3 КБ
ID:5404774Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_3746.jpg
Размер:140.3 КБ
ID:5404776

Приятели помогнете...ако видите, че нещо правя не правилно преди да съм направил някакъв грешен ход и после да имам неприятни последици...Благодаря предварително за помоща!

Поздрави!

Коментар

Tия "джаджи" са част от механизма на стария хъб и трябва да ги извадиш. Пред тях има зегерка и шайба, които трябва да монтираш обратно.
            Стандартни нови болтове няма да станат. Нови, със същата шестостенна глава също няма да намериш. Търси в специализиран магазин за крепежни елементи болтове с цилиндрична глава и вътрешен шестостен.

Коментар

Димо,малко го подведе,понеже трябва прецизно стягане на лагера на главината,а там,ако не си го правил преди,рискуваш да пренатегнеш или оставиш луфт!

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                Димо,малко го подведе,понеже трябва прецизно стягане на лагера на главината,а там,ако не си го правил преди,рискуваш да пренатегнеш или оставиш луфт!
                Че защо да пипа лагера

Коментар

Може старите да ти изглеждат като нови,но пак да неработят..С ръчните няма да имаш никакви проблеми...
                  Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
                    Че защо да пипа лагера
                    Като монтирах моите,в кита имаше и гайка за лагера на главината,която не е същата,като на автоматичния хъб!

Коментар

Здравейте отново Приятели!

Днес с един френд се хванахме да довършим започнатото от преди време...смяната на ръчните хъбове.
                      След помощта на съфорумците тук, вече се бяхме подготвили и имахме всичко на лице. За което специално искам да благодаря за помоща на всички Ви тук. БЛАГОДАРЯ!
                      И така успяхме да махнем тези части от механизма на старите хъбове. Върнахме зегерката и шайба както каза Колегата по-горе и монтирахме новите хъбове. За сега няма проблем включват се, само дето не съм ги пробвал реално.

Преди да пробвам искам да питам дали трябва да изключа нещо по управлението от старите хъбове. В схемата дето ми беше пуснал Колега по-горе имаше картинка на която показваше изключването на някаква букса? И при моите ли е така? Ако някой е запознат ще Ви бъда много благодарен да ми отговорите...

Поздрави!

Име:27092012587.jpg
Размер:80.7 КБ
ID:5412377

Коментар

Колега не прекалявай със смазката, само лекичко намазване.

Коментар

При смяната на оригиналните хъбове с ръчни трябва да се смени и гайката на лагера на главината. Аз смених мойте хъбове с ръчни преди време и минах над 1000км. без да са ми законтрени гайките на лагерите, за щастие се беше разхлабила малко дясната! Гайката на лагера за ръчните хъбове се законтря с една шайба и две болтчета.
                          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Зравейте, купих си ръчни хъбове AVM, но в комплекта няма гайки за главината които да се сменят. От къде се вземат?
                            Kia Sortage wagon 2000 128 h p

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X