Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно загряване Киа Спортидж 2.0 16v 2000г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно загряване Киа Спортидж 2.0 16v 2000г

Вчера пътувах Ямбол-София,карам със 110км.температурата е нормална(стрелката е малко под средата)
    След 200км спирам да пия кафе.....тръгвам след 20минути и след малко гледам стрелката една черта над средата.
    Спирам,форсирам на място 3000об и след 20-30 секунди стрелката пада на нормално полужение.Гася двигателя,разшерителният съд е пълен.
    Перката на виското се върти много леко,като на студен двигател.След 3-4мин се чува балбукане и радиатора дръпна антифриза от разширителният съд.Отварям радиатора-пълен.Тръгвам,до София....около 60км градско....обратно до Ямбол,температурата се държи нормално.
    Виско муфата е нова(като взех колата беше зацепена принудително)

Дали има проблем? Моля за съвети.

От: Странно загряване Киа Спортидж 2.0 16v 2000г

Антифриз или вода?

Но като главен виновник ми изглежда клапанът на капачката.

Коментар

+1 за Ясен. На градската ми колица това и беше болката. Късай уплътнението на капачката или я смени с нова.
      Георги Кулишев
      Ямбол
      0889 42 00 74

Коментар

И при мен се появи същия проблем от начлото на лятото само, че моята е ТДИ.Смених капачката с чисто нова, промих водната система, свалих термостата и продължава да го прави. Старнното е, че загрява само при включен климатик и по висока скорост.Изключа ли климатика температурата пада.Не съм забелязал ако не пускам климатика да загрява.Виското работи, но май не винаги както трябва.
        Предстои ми преглед и ремонт (смяна) на виското и ако пак продължава май ще свалям главата.
        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

А сега си погледнете, къде е радиаторът на климатика (пред основния) и си задайте въпроса: "къде отива топлината от климатика, отделена при охлаждането на купето?".И при малко прецакано термо-реле за вентилатора или прецакано виско резултата е ясен.
          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Антифриз или вода?

Но като главен виновник ми изглежда клапанът на капачката.
            Първоначално публикуван от kulishev Преглед на мнение
            +1 за Ясен. На градската ми колица това и беше болката. Късай уплътнението на капачката или я смени с нова.
            Добре,клапана.....ама нали изхвърли антифриза и пак си го взе......значи работи

Коментар

Първоначално публикуван от Димо_73 Преглед на мнение
              Добре,клапана.....ама нали изхвърли антифриза и пак си го взе......значи работи
              Работи половината, ама тя тази половина по-трудно спира да работи. Така ще работи и съвсем без клапан, като на стара Волга. Ама тогава и термостатът трябва да е като на стара Волга - 75-82 градуса, и виското като на стара Волга - перката мощно да се върти и зиме, и лете, защото всъщност няма виско.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X