Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съеденител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съеденител

Здравейте колеги.Понеже кризата ме удари яко а ми предстои смяна на съединител а той е около 700лв.комплекта ,може ли да се накове ново феродо при условие че притескателния е добре.Дали някой го е правил,и колко ще издържи.Става вапрос за СОРЕНТО 2,5 дизел 2004г.Благодаря ви преварително.

От: Съеденител

Сигурен съм, че сам си знаеш отговора - сменяй всичко в комплект!

Иначе - въпросът е, че диафрагмата на притискателя се уморява успоредно с износването на феродовия диск. И когато смениш само феродовия диск (или го наковеш), той ще е по-дебел и вече уморената диафрагма не може да отдели частите на съединителят една от друга достатъчно. В резултат получаваш затруднено или невъзможно включване на първа, задна или всички предавки. Този ефект може и да го няма на студен двигател, но да го има когато загрее колата хубаво на градско каране. В трафика става кошмарно.

Дали това ще се случи при теб или не - никой не може да гарантира. Защото никой не знае състоянието на диафрагмата. Дали да наковеш феродо - ти си решаваш. Рискуваш парите за ремонта и наковаването на феродото.Скосените нерви отделно. Най-много да се наложи след седмица пак да правиш ремонта.

Това го пиша от личен опит
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря ти колега.Тези твои думи ме накараха да се замисля.За това може би се продава само комплект.

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
        Сигурен съм, че сам си знаеш отговора - сменяй всичко в комплект!
        +1. Когато се сменя съединител, се сменя целият комплект.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Какво стана със съединителя колега смени ли го и колко ти излезе смяната,че май и аз съм тръгнал по тоя път
          Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Първоначално публикуван от ivanmp Преглед на мнение
            Какво стана със съединителя колега смени ли го и колко ти излезе смяната,че май и аз съм тръгнал по тоя път
            Ти отдавна си по тоя път, ама дано не ти е демпферен, че тогава сумана отивала към хилядарка

Коментар

Че колко вида са съединителите на Киа Соренто.Говорим за модела от 2002 до 2005г.
              Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Той има предвид за маховика-двойно масов с демпфер
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Не съм го сменил колега.Опитвам се да намеря нещо на по сносна цена,но определено ще е комплект.Наще търговци яко дрешат.Демпферния маховик с доставката от Германия ми излези 1400лв.Тук под 1600лв.не можах да намеря.За сега проучвам цени.Ако някой колега знае нещо по въпроса да пише,ще му бъда благодарен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X