Здравейте колеги.Понеже кризата ме удари яко а ми предстои смяна на съединител а той е около 700лв.комплекта ,може ли да се накове ново феродо при условие че притескателния е добре.Дали някой го е правил,и колко ще издържи.Става вапрос за СОРЕНТО 2,5 дизел 2004г.Благодаря ви преварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съеденител
Свий
X
-
От: Съеденител
Сигурен съм, че сам си знаеш отговора - сменяй всичко в комплект!
Иначе - въпросът е, че диафрагмата на притискателя се уморява успоредно с износването на феродовия диск. И когато смениш само феродовия диск (или го наковеш), той ще е по-дебел и вече уморената диафрагма не може да отдели частите на съединителят една от друга достатъчно. В резултат получаваш затруднено или невъзможно включване на първа, задна или всички предавки. Този ефект може и да го няма на студен двигател, но да го има когато загрее колата хубаво на градско каране. В трафика става кошмарно.
Дали това ще се случи при теб или не - никой не може да гарантира. Защото никой не знае състоянието на диафрагмата. Дали да наковеш феродо - ти си решаваш. Рискуваш парите за ремонта и наковаването на феродото.Скосените нерви отделно. Най-много да се наложи след седмица пак да правиш ремонта.
Това го пиша от личен опитNissan Terrano 2,7 TDI
-
Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеСигурен съм, че сам си знаеш отговора - сменяй всичко в комплект!ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от ivanmp Преглед на мнениеКакво стана със съединителя колега смени ли го и колко ти излезе смяната,че май и аз съм тръгнал по тоя път
Коментар
-
Не съм го сменил колега.Опитвам се да намеря нещо на по сносна цена,но определено ще е комплект.Наще търговци яко дрешат.Демпферния маховик с доставката от Германия ми излези 1400лв.Тук под 1600лв.не можах да намеря.За сега проучвам цени.Ако някой колега знае нещо по въпроса да пише,ще му бъда благодарен.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар