Здравейте колеги,закупих си Киа Соренто 2,5crdi ръчни скорости 2003г.Като цяло засега съм доволен но имам проблем имам луфт в деферинциала не е виене а луфт искам да попитам дали подлежи на ремонт.Дали се подменя нещо вътре ще ви бъда благодарен ако дадете някакви съвети.А за да бъда по точен като хвана с ръка кардана и го завартя в двете посоки даже се чува и почукаване дори го разкачах за да елиминирам кардана.Благодаря предварително.И бих попитал колко струва втора употреба,и дали са съвместими с тези на автоматичните кутии.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Киа Соренто-луфт в диференциала
Свий
X
-
От: Киа Соренто-луфт в диференциала
Съвсем не е сигурно че има проблем. Луфт отзад винаги има, а въртейки кардана или фланеца ти обираш всичките луфтове по пътя между пиньона и полуоските, и затова може да ти се стори голям. Леко почукване също не значи проблем.
Виж ако има аксиален луфт на фланеца на кардана (напред-назад), такъв твърдо не трябва да има.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Може би във вторник ще го отваряме ще пиша.Опитах да сваля задния кардан но се изгуби задната и пак го сложих ме.
Аксиален луфт няма но според мен този е доста голям говоря за около 1/4 от пълен оборот и най вече това причукване при потегляне.Последно редактирано от CarTest™; 01-08-12, 17:38.
Коментар
-
Здравейте колеги,има развитие по моя проблем оказа се че имам два лагера за смяна с което проблема намаля с около 90%.Съществува и известно износване на планети и незнам сателити ли беше и някаква шайба но засега остава така претракването почти изчезна както казах на 90%.Забравих има и леко износване на шлиците на полуоските.Успех.
Коментар
-
Колегато колко ти излезе цялото това упражнение,ако не е тайна.А шлиците ги правят,но за сега гресирай шлиците и каретата.Износването на шлиците идва от непостоянно гресиране.На мойта мъжкото на предния кардан ми го правиха ново защото беше много износено.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар