Здравейте, от няколко дни съм горд собстеник на KIA Sorento 2.5 CRDI - 2004 -автоматик.Бях избрал соренто с ръчна скоростна кутия, но на метри от нея видях тази - ролбари COBRA, друга маска на предният капак(не пише кия, някой ако има повече инфо за тези маски да каже), видимо много добро състояние.Сега искам да направя задължителното обслужване на автомобила, ако може за помощ от къде да започна - масло(само на двигателя ли, колко, какво), филтри(маслен , горивен), какво друго е първа необходимост за смяна и преглед.Бюджета ми е малко ограничен заради избора на автоматика.
Искам и да попитам , гледах в нета , че автоматика е с 4 скоростти, на моята гледам че са 5...?(когато превключа на ръчна смяна на скоростите, изписва на коя съм на таблото), аз ли бъркам?Има ли чип за автоматика?Малко тромава ми се струва, смяната на скоростите е мудна, това нормално ли е?
Благодаря предварително.
Искам и да попитам , гледах в нета , че автоматика е с 4 скоростти, на моята гледам че са 5...?(когато превключа на ръчна смяна на скоростите, изписва на коя съм на таблото), аз ли бъркам?Има ли чип за автоматика?Малко тромава ми се струва, смяната на скоростите е мудна, това нормално ли е?
Благодаря предварително.
Коментар