Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA SPORTAGE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA SPORTAGE

Здравейте,
    регистрирах се току що и бързам да публикувам темата, която ме интересува.
    Искам да си закупя нов автомобил и съм се насочил към
    KIA SPORTAGE
    с мотор 1,7 D 16V CRDi 6MT 2WD LX.
    Двоумя се и за бензиновия мотор 1,6 16V GDI 6MT 2WD LX.
    С кой мотор ще е по-добре да бъде?
    Моля за вашите съвети и препоръки!
    Също така ако може да се направи сравнение между Киата и Нисан Кашкай или Митсубиши АSX или да ме насочите към подобен клас.
    Благодаря предварително!
    Последно редактирано от r_mendr; 31-05-12, 17:52. Причина: допълване

От: KIA SPORTAGE

Който и да вземеш ,се тая.Ама защо 2WD в раздел 4WD мира ми не дава.

Коментар

Дилемата нафта/бензин е безкрайна и нееднозначна. Много си зависи за какво, къде и как ще се ползва.

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
        Който и да вземеш ,се тая.Ама защо 2WD в раздел 4WD мира ми не дава.
        Какво те бърка пък теб ? Колегата пита , защото повечето Спортидж са 4WD и във раздела ще могат да му помогнат . Колега за мен е по-добре дизеловият двигател . Кашкаят не е лош , но доколкото знам не е най-евтин . Митсубишито и то не е зле , но отстъпва пред Кията и Нисана .
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Изберете това което Ви допада повече . Ако и трите Ви допадат изберете това с по дълга гарация и за предпочитане по икономичното което обикновено е дизела .
          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

Коментар

Кашкаят излиза повече пари, но си струва, ако ги имаш. По-стабилен е, с по-голяма проходимост, по-екологичен и като цяло е по-приятен за каране.

Киата обаче си е достатъчно добър автомобил ако искаш да минеш по-евтино. Особено след като търсиш 2WD, става. Ако не друго, то поне малките автомобилчета на кръстовището ще ти отдават предимство, че си по-голям )

Подобен на Киата е Хюндай iХ35, като механика са много близки, но Киата е леко по-добра.

Мицубиши ASX е по-малък от Киата, със забележимо по-малко място за багаж, но по-лесен за градско паркиране. От тук нататък си решаваш за какво ще ползваш автомобила и дали въпросът с багажа е по-важен от механиката под предния капак. За мен Мицубишито е по-добро като автомобил от една Киа, но пък Киата е по-практична. Мицубиши ASX може да ти даде по-малък разход на гориво и е по-мощно.

Коментар

Първоначално публикуван от r_mendr Преглед на мнение
              ... или да ме насочите към подобен клас.
              Благодаря предварително!
              Разгледай Дачия Дъстър. Механика на Кашкай, Двигатели 1,5 dCI и 1,6 16V на Рено. Най-ниската цена в класа. Иначе вече почти всички производители имат представители на класа компактен SUV и е въпрос на екстри и цена, която си готов да платиш
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Разгледай Дачия Дъстър. Механика на Кашкай, Двигатели 1,5 dCI и 1,6 16V на Рено. Най-ниската цена в класа. Иначе вече почти всички производители имат представители на класа компактен SUV и е въпрос на екстри и цена, която си готов да платиш
                Дачията въобще не може да се нарече СУВ . Нито има бавни, нито 4WD. Това е просто един по-висок автомобил .
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Дачията е точно толкова СУВ, колкото и изброените Кашкай, Sportage или ASX. Всичко е въпрос на личен избор.
                  Дачията за малко пари получаваш техниката на кашкай с по малко екстри, но пък по надеждно. Да не говорим че от трите изброени Дачията май е най добре за извън пътя.

Коментар

Не е зле да се покарат въпросните автомобили. Дачията си има и 4WD, но май гони като цена останалите подобни коли. Някъде разправяха, че първата било относително къса, което е частично решение на проблема с бавните, ако не държиш на проходимост. Ако все пак реши да отиде до някъде по черно (все пак е по-висока), 2WD + дизел сякаш е по-удачна комбинация. Освен това дизела държи цена (уж). Аз към Хюндай храня лоши спомени, ама то може да не е в марката проблема. Всичко е индивидуално. Шкода също правят прилични високи коли.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от TLC23 Преглед на мнение
                      Дачията въобще не може да се нарече СУВ . Нито има бавни, нито 4WD. Това е просто един по-висок автомобил .
                      Както искаш я наричай, но с нищо не отстъпва на другите две. Човекът пита за 2WD версия, така че едва ли му трябват и бавни. Нито Спортидж 3 има бавни, нито Кашкай.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Колега, благодаря за отделеното внимание!
                        А относно това защо тук поместих темата, просто от недостатъчен опит във форума.
                        Както казах от началото съм нов във форума и ако това е създало проблем, моля да бъда извинен.
                        Модераторът ако желае, да премести темата където е подходящо.
                        И отново благодаря за отделеното време и внимание!

Коментар

Благодаря Ви колеги за споделените мнения!
                          Вече разбирам, че по-добрия избор е дизеловия мотор.
                          Ще се радвам на още споделени мнения и съвети.
                          С повече информация се прави по-лесен избор.
                          Благодаря отново!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X