Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Губи мощност над 2000 об. от време на време.Спортидж 2001 2000 ТДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Губи мощност над 2000 об. от време на време.Спортидж 2001 2000 ТДИ

Здравейте колеги,
    От месец март, и аз съм собственик на КИЯ СПОРТИДЖ.От няколко дни забелязах странен проблем.При загрял до работна температура двигател и няколко километра градско шофиране колата губи мощност над 2000 об. така сякаш не и достига гориво, но на ниски работи стабилно и не изгасва.Сменени са горивния въздушния двата маслени филтъра и маслото.
    Предишния собственик ми каза за съществуващ проблем с потенциометара на педала на гаста, но аз до този момент не съм го сменил (за това и го споменавам).
    Вчера реших, че са ме прецакали с нафта и за това дозаредих на друго място като сипах и някаква добавка за дизел (не и помня марката).След това изпържих колата по бул.България в посока Бояна.Проблем нямаше и за това реших, че всичко се е оправило, но днес на връщане от центъра пак след определено време каране пак над 2000 об. загуби мощност.
    От както я имам съм забелязал и друга странност: когато покарам по дълго време извънградско и след това отворя капачката на резервоара вътре се получава вакум.В книжката пише, че резервоара има вентилация и мисля, че не би следвало да се образува вакум.
    Моля ако някои е имал подобен проблем да сподели на какво може да се дължи...
    Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

От: Губи мощност над 2000 об. от време на време.Спортидж 2001 2000 ТДИ

Колега а почва ли да пуши като изгуби мощност?

Коментар

Не, тя по начало почти не пуши.Започвам да си мисля, че или катализатора се е задръстил или съм сложил некачествен горивен филтър или е запушен горивопровода.Сякаш не и достига гориво над 2000 об.
      Днес ще продухам маркуча до нафтовия филтър (ще видя с какво)

Коментар

Значи един познат имаше подобен проблем с едно пежо 406.Като покара повече и почва да не иска да върви,оказа се че резервоара му прави вакуум,оправи го като си направи дупка на капачката на резервоара да смуче въздух.

Коментар

Оправи си вентилацията на резервоара!!!
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

И при мен се получава вакуум, ама не прекъсва, за сега.
            Размърдай де що има куплунзи по помпата и турбото. Както и на мозъка в краката на пътника. Малко контактен спрей няма да навреди.

Коментар

И при мен се получава вакуум и то стабилен!
              Нямам абсолютно никакви проблеми, нито с вървене, нито с прекъсване.
              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
              08седем9010З60
              MAKE RALLY NOT WAR
              Confidence in Motion

Коментар

С автомобил на тази възраст може да е проблем идващ от каталитичния конвертор. Ако е задръстен конвертора, това обикновено се познава по увеличения разход на гориво. Има и една джаджа с която се пробва дали това е проблема, в сервиз могат да проверят с нея и да се види веднага. Поне ще знаеш дали е това или не е. Ако конвертора си работи, но е замърсен вътре или износен, ще имаш повече въглероден окис излизащ от ауспуха и това също може да се измери в сервиза (вероятно). Става и с мерене на температурата от двата края на конвертора, трябва да са трийсетина градуса разлика.
                От там нататък има доста неща където да се търси причината...

Коментар

Да напиша решението на проблема.
                  Колкото и тъпо да е се оказа горивен филтър. Пак казвам, че филтъра е сменен пред около месец и са изминати точно 892 км с него.Последния път заредих от голяма верига бензиностанции в София и проблемите започнаха.Сега съм си купил три горивни филтъра и когато се задръсти един го хвърлям и слагам следващия, че 60 л.нафта пък била тя мръсна не ми се хвърлят.Поне зная къде повече няма да ми стъпи крака за гориво...

Коментар

колега при мен пуши като изгуби мощност,какво зна4и мерси предварително

Коментар

Така ми е трудно да ти кажа, но по мое мнение(без да съм разбирач) идва богата горивна смес.Най лесно и евтино е да смениш въздушния и горивния филтър(това и сам можеш да го направиш).Ако не е това някой спец трябва да каже...

Коментар

Щом пуши има три варианта-или не и достига въздух,или идва повече гориво,или гори масло.От тук трябва да почнеш иначе може да са много неща -дебитомер,егр....

Коментар

Колеги и аз го имам този проблем. Губи мощност и започва да пуши ,но като набере и изчиства, 2000 тди 2000г. Дайте съвет.

Коментар

При мен колега се оказа силно замърсен горивен филтър макар, че го бях сменил преди по малко от 1000 км.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                              При мен колега се оказа силно замърсен горивен филтър макар, че го бях сменил преди по малко от 1000 км.
                              Горивния филтър може да се задръсти и след 1км. пробег. Зависи от това дето е сипано в резервоара.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X