Здравеите колеги. От дълго следя форума и се радвам че е средство за помощ междо колеги. От Ст Загора съм и имам от 2г.КИА СОРЕНТО ЕХ 2.5 дизел.Ще споделя нещата които съм правил по нея.Ремонт скоростна кутия,смяна демпферен маховик,горни носачи,ремонт на шлици на преден кардан,биалетки,предни лагери на главините.Ще се радвам да си бъдем полезни взаимно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нов член на форума
Свий
X
-
От: Нов член на форума
За съжаление не мога да пусна снимки защото съм зле с компютара едва пиша.Скоростния лост започна да блокира на 4та не можех да я изключа.При смяната на демпферния маховик оворихме и кутията.Оказа се че има изронени зъбни колела. Колата е купувана от Кия Пловдив от предния собственик.Вижте не е важно години, километри,важен е начина на експлоатация и подръжка.Като видях каретата и шлиците на кардана разбрах що за човек я е карал и подържал.Всичко беше сухо и раждясало.А тези нща трябва поне 2 пъти в годината да се гресират.Това не означава че не съм доволен от джипа, напротив много ме кефи.
Коментар
-
И според мен е добра кола.Поне зимата въобще не чистя снега сутрин рано, а само малко стъклата. Не ми трябваха вериги, лопати и луга.Нямам закъснения за работаА за ремонтите, всяка кола ако не се поддържа се троши..............и не само тогава.
Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач
Коментар
-
Така е.Както казва баща ми " Лоша кола няма-има лоши шофьори ".Колега VINKELA сподели ако обичаш долугоре колко ти излезе ремонта и по специално цената на отделните части-ако не е тайна разбира сеНяма лоши автомобили - има лоши шофьори
Коментар
-
Точно за това питам колега. Другата събота живот и здраве, тръгвам за България. И понеже мисля да го сменям..........та питах тук в гер в по евтин магазин и струва 48евро и89-98 цента....едно от двете е. Значи при всички положения няма да си купувам от тук
А за цените.......тук преден десен лагер на главината е 125 евра без ддс......абе 265 евра общо за смена и още 140 евра за смяна на маслото.Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач
Коментар
-
Re: От: Нов член на форума
Абе защо не ми излизат писанията.Пет пъти пиша някой път илиза в други не,и не мога да комуникирам с вас.Два пъти отговарям на колегата ivanmp и нищо не става. Не знам с това ми писане дали ще излезе нещо.Сложна техника е това за мен но ще трябва да се уча в движение.
Коментар
-
Re: От: Нов член на форума
Ремонта на ск.кутия ми излезе 1400-1500лв.с труда.Зъбните колела и единия лагер ги взех от КИА и са скъпи.Лагерите ги взех от магазин за такива и са в пъти по евтини.Демпферния маховик-много скъпа част 1600-1700 в България.Доставиха ми го от Германия за 1400лв.с доставката.Направа шлици на мъжкото на преден кардан-70лв.Рециклиране шарнирите на предните носачи 50лв.Общо взето това е
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар