Някой има ли идея,днес докато закарам децата на ясла и изведнъж оборотите на празен ход станаха 1800 и не падат,преди малко пак я запалих същите, помагайте.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
високи обороти на киа 2.0 TDI -97 Помощ
Свий
X
-
От: високи обороти на киа 2.0 TDI -97 Помощ
http://www.offroad-bulgaria.com/sear...earchid=806826
Това излиза на пръв прочит.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mmirchev71 Преглед на мнениекато цъкна излиза това.(Съжаляваме, няма съвпадения. Моля опитайте различни термини.)
Иначе и аз го не знам къде е. Ама някъде преди турбото трябва да е.
Коментар
-
Да се изкажа и аз:-). Когато се о.ра и моята каруца я закарах да и смянят памперса(дебитомера) в един сервиз. Проверявам за нов и цената ме накара да ми застине усмивката на лицето. Какво следва? Алтернатива! Благодарение на опита на момчето, което ремонтираше "кошницата" се взе идеята да се закупи нов дебитомер от Ланчиа Капа и да се вземе елемента, който го присъдихме на пластмасовото тяло на стария ми.Резултата е повече от добър. Парите похарчени за всички (преди около година) бяха 180 лева с труд и почерпка :-)
Коментар
-
Значи в гооглето има много теми за дебитомера и егр-а.За дебитомера само ще кажа че е хубаво да му се прави профилактика от време на време.Зачиства се като се пръска със спрей за почистване на дебитомер, активния елемент или датчика .Разглабя се самия дебитомер ,вади се датчика и се пръска със спрейчето ,понякога помага ако не си е заминал и никога НЕ СЕ ПИПА С НИЩО самата жичка.Но се съмнявам проблема на колегата да е в дебитомера.
Коментар
-
Един от проблемите ,които се появяват при проблем с дебитомера е промяна на оборотите,менене и неспособност за подържане на постоянни и нормални обороти.За да си сигурен че не е дебитомера вземи от някой познат работещ и ги смени само за пробата.Друг вариант е да си вземеш спрейчето за което писах по горе и да го изчистиш.Името на спрея е:mass air flow sensor cleaner, но не се сещам за фирмата сега.200мл е и стува около 14 кинта.Последните варианти АКО е дебитомера са да си купиш или само датчик-а или цял дебитомер за твоя модел.Аз копувах за сорентото на магнети марели 160 кинта .Може да пробваш и с друг дебитомер от друга кола ,защото някой са взаимозаменяеми но трябва да видиш дали ще стане.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар