Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възстановяване работата на климатроника Соренто

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възстановяване работата на климатроника Соренто

Здравейте колеги, вчера при -24 градуса, се случи да сваля акумулатора, подадох ток - логично, но след това спря да работи клаиматроника - стоеше като свидетел в автомобила и не се включва. Проверих всяко предпазителче от купето до двигателния отсек. Всичките здрави. Взех да търся предпазители /питах в една друга тема/ под таблото при турбинката.....нищо /поне не можах аз да намеря/ Как се реши проблема: Изключих клемата /-/ след 20 - тина минути при положение "ON" на ключа поставих клемата и "-О чудо..." климатроника се съживи. Дано съм полезен на Вас, защото предполагам, че не се случва само на мен........споделяйте решени проблеми моля!!!
    0897/833 689 - Николай Божков

От: Възстановяване работата на климатроника Соренто

Благодарим колега!

Коментар

Много благодаря за полезната информация колега. И на мен тази седмица ми се наложи да свалям акумулатора. След това парното работеше много добре, но не съм се сетил да пробвам климатроника. Дано всичко да е наред.

Коментар

Още нещо се сетих, малко е оффтопик, ама ..... Коя клема откачвате първо при сваляне на акумулатор? Питам само за свалянето, тъй като знам че при качване процеса е обратен на свалянето. На едни места чета едно, на други друго... Аз махам първо (-) и накрая (+). При качване първо (+) и после (-).

Коментар

Хмм... колкото повече чета, толкова по не ми харесват нещата. в ръководството за КИА Соренто пише, че след сваляне на акумулатор се рестартират следните неща:
          1. Sunroof (страница 3-69)
          2. Clock (страница 4-45)
          3. Multi-Meter (страница 4-59)
          4. Climate control system (страница 4-79 and 4-81).

Ебаси в какво приключение се вкарах заради един акумулатор.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X