Колеги имам вила на високо и стръмно място в балкана,но много красиво и готино. През лятото малко трудно но се качвам с колата,но само като е сухо малко завали ли и тръгвам пеша 600-700 м които са черен и стръмен участак ,и за туй си взех и джипка много се чудех какво да си взема и накрая реших и взех КИА Спортаж 96г 2000 куб 128 кс това ми препоръча един мой приятел. Сгрешил ли съм ? Що за джипки са ? Проходими ли са,или Нивата по проходима ? Сега мисля да си взема гуми нещо за сняг и кал ,че тоз участък 600-700 м не ми се върви всеки път когато се качвам нагоре а то си е почти всеки ден щото ми е на 12 км,а в града изобщо не ми се стои дори и в снега и студа . Колеги от други форуми ми казаха че гумите за тез джипки са 205x70x15 такива ли са,и оффроуд гумите най удачния вариант ли са или има по добро ? Какво бихте ми препоръчали ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колеги и аз съм нов джипар
Свий
X
-
От: Колеги и аз съм нов джипар
Колега ще кача снимки само да ми остане време,аз я взех в средата на ноември ама все няма време за споделяне на мнения по форуми с по-опитни колеги,Кията е 96г 2000куб 128 кс газ-бензин,но в момента имам проблем с паленето от няколко дни ако можеш да ми погнеш ще ми бъдеш от полза,но в такъв случай трябва да погледнеш другата ми публикация (Колеги ако можите помагайте )
Коментар
-
Честито колега и със здраве да си я караш.Предполагам си я прегледал основно масла по диференциали ,ск.кутии и т.н.т.Когато купувахме нашата (на баща ми) дифа беше сух а в скоростите беше наполовина италианците са големи мърлячи.За паленето провери имобилайзера
, нашата нещеше да пали, мой приятел го излъга някак но сега дистанционното е в жабката ,финтира го някак за да мисли че колата работи постоянно.Имаш лампичка на таблото виж дали свети ,ако свети значи е включен и няма да запали ,или докато въртиш ако премигва също.Много е важно правилното боравене със двойното предаване .Иначе ако е запазена е здрава машина (не като нашата).Поздрави.
Коментар
-
Колеги вчера ми остана малко време за да щракна някоя снимка на моя Спортидж,нали искахте да ми видите покупата а и "jaxan" си бе помислил че съм поредния който го лъжи за покупка на нещо различно от НИВА.Вчера смених и задните пружини че едната беше се счупила,смених ги със пружини от Омега комби (това го разбрах от колеги от форумите,че пружините от Омега пасват на Кията) смених и амортисьорите със тез от Омегата,че са малко по дълги а самата джипка се вдигна и то доста. Но ми се иска да я вдигна и от пред но си нямам никаква идея с какво и как мога да я вдигна.Някой от вас можели да помогне ? Ето така изглежда в момента !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitaka333 Преглед на мнениеViko 82 изтрий си част старите лични съобщения защото не можеш да получаваш нови.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеКакто гледам, още няма право на пощенска кутия.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар