Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги и аз съм нов джипар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги и аз съм нов джипар

Колеги имам вила на високо и стръмно място в балкана,но много красиво и готино. През лятото малко трудно но се качвам с колата,но само като е сухо малко завали ли и тръгвам пеша 600-700 м които са черен и стръмен участак ,и за туй си взех и джипка много се чудех какво да си взема и накрая реших и взех КИА Спортаж 96г 2000 куб 128 кс това ми препоръча един мой приятел. Сгрешил ли съм ? Що за джипки са ? Проходими ли са,или Нивата по проходима ? Сега мисля да си взема гуми нещо за сняг и кал ,че тоз участък 600-700 м не ми се върви всеки път когато се качвам нагоре а то си е почти всеки ден щото ми е на 12 км,а в града изобщо не ми се стои дори и в снега и студа . Колеги от други форуми ми казаха че гумите за тез джипки са 205x70x15 такива ли са,и оффроуд гумите най удачния вариант ли са или има по добро ? Какво бихте ми препоръчали ?

От: Колеги и аз съм нов джипар

Честито колега.Oригиналните гуми са 205x70x15.Ти с какви си сега?Още ли не си я пробвал до вилата?Ако не си пробвай и тогава сам ще разбереш колко е проходима(за теб) и дали ще ти върши работа.Мойта като я не жаля е много проходима.

Коментар

Честито за придобивката ако наистина има такава, но ако е поредната тема Нива с-у нещо си не е интересно вече!
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Проходима е колкото 1.84 Ниви.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Честита придобивка колега ..За проходима е проходима според мен и няма да се троши като нивата ..Подобрия вариянт си избрал.....Качи снимки да я видим ...
          Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Колега ще кача снимки само да ми остане време,аз я взех в средата на ноември ама все няма време за споделяне на мнения по форуми с по-опитни колеги,Кията е 96г 2000куб 128 кс газ-бензин,но в момента имам проблем с паленето от няколко дни ако можеш да ми погнеш ще ми бъдеш от полза,но в такъв случай трябва да погледнеш другата ми публикация (Колеги ако можите помагайте )

Коментар

Честито колега,ако те закара до вилата и ти върши работа значи е проходима,а за гумите колегите с Кия ще ти помогнат да направиш правилния избор.

Коментар

Честито колега и със здраве да си я караш.Предполагам си я прегледал основно масла по диференциали ,ск.кутии и т.н.т.Когато купувахме нашата (на баща ми) дифа беше сух а в скоростите беше наполовина италианците са големи мърлячи.За паленето провери имобилайзера
                , нашата нещеше да пали, мой приятел го излъга някак но сега дистанционното е в жабката ,финтира го някак за да мисли че колата работи постоянно.Имаш лампичка на таблото виж дали свети ,ако свети значи е включен и няма да запали ,или докато въртиш ако премигва също.Много е важно правилното боравене със двойното предаване .Иначе ако е запазена е здрава машина (не като нашата).Поздрави.

Коментар

Колеги вчера ми остана малко време за да щракна някоя снимка на моя Спортидж,нали искахте да ми видите покупата а и "jaxan" си бе помислил че съм поредния който го лъжи за покупка на нещо различно от НИВА.Вчера смених и задните пружини че едната беше се счупила,смених ги със пружини от Омега комби (това го разбрах от колеги от форумите,че пружините от Омега пасват на Кията) смених и амортисьорите със тез от Омегата,че са малко по дълги а самата джипка се вдигна и то доста. Но ми се иска да я вдигна и от пред но си нямам никаква идея с какво и как мога да я вдигна.Някой от вас можели да помогне ? Ето така изглежда в момента !!!Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 800.jpg
Прегледи:1
Размер:179.9 КБ
ID:5346959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 802.jpg
Размер:121.8 КБ
ID:5346960Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 804.jpg
Размер:130.6 КБ
ID:5346956Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 806.jpg
Прегледи:2
Размер:145.7 КБ
ID:5346961Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 808.jpg
Размер:164.6 КБ
ID:5346962Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 810.jpg
Прегледи:2
Размер:168.9 КБ
ID:5346964Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 807.jpg
Размер:99.8 КБ
ID:5346957
                  Прикачени файлове

Коментар

Колега айде да те помоля да премериш колко е висока в момента от земята до калника,че и аз мисля за смяна на пружините отзад.

п.п С какъв размер гуми си?

Коментар

Аз целогодишно съм с БФГ А/Т 215/75/15 и съм много доволен.
                      Честито и много безаварийни!!

Коментар

Viko 82 изтрий си част старите лични съобщения защото не можеш да получаваш нови.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka333 Преглед на мнение
                          Viko 82 изтрий си част старите лични съобщения защото не можеш да получаваш нови.
                          Както гледам, още няма право на пощенска кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Както гледам, още няма право на пощенска кутия.
                            има

Коментар

Браво а сега от пред с нови амове и пружини от МБ 190 или само фланци върху пружините има доста писано и снимков материал са качили колеги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X