Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с киа соренто 2.5 црди автоматик(моля спешно за помощ)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с киа соренто 2.5 црди автоматик(моля спешно за помощ)

Здравйте колеги от около месец съм собственик на въпросното нещо и много ми харесва ,но имам странен проблем значи като загрее колата и на 2000 обороти губи мощност и почва да набира много трудно, и почва да пуши яко от ауспусите.Имах съмнения в дебитомера и го смених но пак го направи.Като махнах кората на двигателя видях че егр-а се поопушил и има сажди около него та си мисля да не би той да прави проблем.Само да се пооправи времето ще го разглабям за почистване и може даже да го затапя че ако от него е проблема да си диша колицата.Ходих и на диагностика и ми казаха че няма грешки на компа, а не ми светва и лампа.Моля ако някой е имал подобен проблем да пише.Дано да е егр-а че иначе 6е се вкарам във филм.

Модератор:
    Няма буква 4 в българския език
    Последно редактирано от ogata_83; 30-01-12, 16:32.

От: Проблем с киа соренто 2.5 црди автоматик(моля спешно за помощ)

Айде бе колеги няма ли някой с предположение от какво може да е .

Коментар

Колега,с толкова оскъдна информация,не вярвам някой да успее да помогне.Освен да фърлиме на боб, коя година е Киа-та,какво е правено по нея,ходила ли е на диагностика,къде,какво е показал тестера...все въпроси...
      Може да са много неща.Температурен датчик,каблена връзка,управление на турбината за променливата геометрия,турбина ,ЕКУ...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

значи колата е 2003 година ,първи собственик съм за българия.За сега нищо още не съм правил освен ,че смених дебитомера,на диагностика както написах човека ми каза че няма грешки,не съм изничал да видя какво точно показва.Диагностиката ми я правиха в козлодуй със софтуер мулти диаг.Възможно ли е да е егр-а?

Коментар

Здравей колега,
          щом си 2003 си с нормално турбо- не си с променливата геометрия. Щом загряваш и после след 2000 започва нещо ме кара да си мисля дали няма да излезе някой датчик за температура. Щом няма грешки означава че горивната система е ОК или поне че компа получава верните сигнали от датчиците за налягане на рейла. А може ли да обясниш как пуши колата- черно, бяло сиво.... Ако е черно значи много гориво и поради някаква причина пуска много голяма доза гориво... но все пак.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

мерси колега и мен ме самнява датчик ще се ходи пак на диагностика тоя път в движение да видим кво ще покаже.Пуши черно ,може да пуска повече гориво ,а може и въздуха да е по малко. А турбината нищо че е 2003 май е с променлива геометрия ,но не сам много сигурен.Сутрин като я запаля е супер не пуши изобщо, работи перфектно, държи обороти има си мощност колицата и реагира адекватно на педала на гаста,но при второто палене като загрее и се почва,мъка .

Коментар

Така такаааа.Значи открихме пробема,наистина се оказа егр-а.Вече съм със затапен егр и колата е самолет.Не мога да му се нарадвам

Коментар

Здравей колега, а как се затапва егр-а? Има ли някакви тарикатлъци или е просто?
                LR Disco II 99 - TD5
                www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
                  Здравей колега, а как се затапва егр-а? Има ли някакви тарикатлъци или е просто?
                  Просто е.С две ламаринки изрезани по гарнитурата от двете страни на егр-а и си готов.При мен не дава грешка на компа и няма проблеми,но при някои може да се наложи и да се базикне софтуерно.

Коментар

Благодаря за инфото колега. А знаеш ли евентуално ако се наложи къде може да се бъзикне софтуерно?
                    LR Disco II 99 - TD5
                    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Стефанов Преглед на мнение
                      Благодаря за инфото колега. А знаеш ли евентуално ако се наложи къде може да се бъзикне софтуерно?

Значи за врачанския регион знам ,обаче гледам че си от габрово за там не мога да ти кажа,но тарси специалист за диагностика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X