Обява

Свий
Няма добавени обяви.

киа спортидж проблем с раздатъчна кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• киа спортидж проблем с раздатъчна кутия

Пичове Помощ!
    Карах колата на 4x4 тия дни докато валя сняг и нямаше проблем,но днес карах в един неразчистен път,стигнах до краят му,бях на бързите скорости.Реших да мина на бавни,превключих и като потеглих на зад предния гуми спряха да се да работят.Пробвах и на пред,но нямаше ефект и затанах здраво Лампата на таблото светеше за раздатачната кутия,но никакво движение на предния мост.Изключвах и включвах но без резултат.Няма никакъв шум от раздатачната кутия нито от полуоските.Някакви идей какво може да е?
    Мерси предварително!!!

От: киа спортидж проблем с раздатъчна кутия

като включиш предното виж полуоските дали въртят,ако въртят а предните гуми не,зна4и хъбовете са заминали.

Коментар

на бавни зацепва ли? и с какви хъбове си?......
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Ако са вакуумни - вакуум стига ли до тях?

Коментар

Хъбове.Първо те се проверяват.От къде си,Колега?
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Точно това стана и с киата на баща ми. Думите му бяха "изчатка някъде до лоста и предното сработи". За вакумите съм сигурен, защото лично сменях 6 семеринги. За сега е наред. Нещо с раздатката става. Може ли като замръзне маслото нещо да се получава? Не е ли механична?
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Миналото лято и аз смених всички семеринги и в топлото време всичко беше наред.Включваха и изключваха без проблем.Но в първия по голям студ и сняг вакумите ми отказаха.Сега съм с ръчни и поне са сега нямам проблеми.

Коментар

С какви хъбове си колега ...Аз съм със ръчни ,но и при мен се случи вчера един фал ...При едно тръгване усетих ,че нямам предно ..задницата почна да поднася ....Спрях и легнах под джипа и видях ,че карето с полуоската ми има луфт ..С един приятел свалихме ръчния хъб и видях,че зегерката е излезнала от улея си на полуоската ..Тези копейци са направили много малък този улей ,където седи тази зегерка ..Работата на тази зегерка е да не позволява да се измъкне полуоската от главината ...Аз легнах и избутах навън карето с полуоската ,колкото ми позволяваше и моя приятел вкара тази зегерка в улея и работата се оправи и предното се появи...Прегледай си главините ...
                Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

От монтана сам.Ninja_1 много ти се кефа на клипчетата.Попринцип почети нищо неразбирам от 4x4 само общи работи.Имам 1 приятел койко е майсторче и в четвъртък сам при него.Мерси за помоща,дори незнаех че може да е от хъб,а честно казано незнаех и какво е хъб.Мислех че е нещо от раздатачната кутия.А възможно ли е да е нещо от лоста?от щангите на раздатачната?Отново много благодаря за съдействието.

Коментар

иии нито на бавни,нито на барзи,изобщо незацепват

Коментар

Раздатките на Спортидж са здрави,малко е вероятно да е там проблема.От това,което пишеш-провери хъбовете.Те правят връзката между предната полуоска и главината.
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

А горе долу ако са те,някаква ориентировачна цена?За нови?Или да тарся втора употреба?Аз сам с 2000 16V 4WD Колата е супер мн сам доволен,проходима,до сега не сам затавал а я карам от 2 години.

Коментар

разбрах каква работа варшат.амиколко пари а нови?или дасе насича кам втора употреба?

Коментар

разбрах каква работа варшат.ами колко пари sа нови?или дасе насoча кам втора употреба? Сори за правописните грешки ама явно клавиатурата и тя се прецака,ебати касмета

Коментар

Нови ръчни бяха около 380лв.Твойте какви са?Имаш и опция да си зацепиш твойте постоянно поне на първо време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X