Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Киа с постоянно зацепени хъбове???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Киа с постоянно зацепени хъбове???

Колеги има ли някакъв проблем за раздатка или кутията,ако се кара киата на асвалт със преправени хъбове които са постоянно зацепени?благодаря предварително.

От: Киа със постоянно зацепени хъбове???

Не.Даже за предния кардана е по-добре,защото обикновено предното не се ползва често и каретата и шлиците заминават.Освен малко по-високия разход и тромавост ,които идват от въртенето на малко повече железа,други оплаквания не се очакват.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря колега Питам защото ми предлагат една такава бензинова 128кс 97г с такива хъбове.Да споделиш нещо на което повече да обърна внимание при покупката на такъв джип?

Коментар

Поразгледай темите във Форума.Има изписано доста за модела...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

На тези модели хъбовете се включват със вакум и това прави доста проблеми може би затова са били зацепени постоянно. Този проблем е отстранен в Спортижите след 2000г. там слагат автоматични хъбове.

Коментар

Re: От: Киа със постоянно зацепени хъбове???

[QUOTE=pol77;1749204]На тези модели хъбовете се включват със вакум и това прави доста проблеми може би затова са били зацепени постоянно. Този проблем е отстранен в Спортижите след 2000г. там слагат автоматични хъбове.[/QUН Нещо бъркаш вакумните са на модела след 99г. автоматичните са за по старите.

Коментар

От: Re: От: Киа със постоянно зацепени хъбове???

Не е лошо и да се изключи варианта за интервенция с телоподаващо,щото ако е паднала заварка може и полуоските да са прецакани.Съветвам преди продажбата отваряне в независим сервиз и оглед.Все пак не купуваш пакет семки и ако ти лъхне на мухъл да го хвърлиш.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Здравейте! Разглеждам обява за Киа със постоянно зацепени хъбове. Остана да ми се изясни дали вариантите за 4х4 ще ги превключвам от малкия лост в купето или ще се налага да слизам да човъркам хъбовете?
                Предполагам ще смеете на поста ми, знам! Такава става когато харата са "боси" в дадена област, а изкат да знаят много.
                И накрая ще кажа, че чета вече 5 дни във форума, за да не задавам прекалено много въпроси.
                Предварително благодаря на хората, които ще отделят от времето си за отговор.

Коментар

По принцип щом са постоянно зацепени знаци няма да чоплиш нищо от вън работиш само с малкия лост този вариант е по подходящ за зимата но зависи ти за какво ще я ползваш друг е въпроса колко качествено е направено зацепването.

Коментар

Ако са некачествено направени, могат ли в сервиз да ми ги заменят с ръчни хъбове и има ли вероятност постоянно зацепените да са монтирани така, че да не позволяват поставянето на ръчни или евентуално да се наложи да давам по-голяма сума? С постоянно зацепени хъбове да очаквам ли по-висок разход от литър на сто(карам бавно и умерено)?
                    Иначе Kia sportage съм избрал за риболов. Понякога кални коловози(много рядко дълбоки) и до педя сняг на черния път, някой друг наклон с камък по средата, където съм си оставял картера на комбито и така.

Коментар

Няма проблем за монтиране на ръчни хъбове. Колега слагай ги и решаваш проблемите!!

Коментар

Първоначално публикуван от jarjar Преглед на мнение
                        Ако са некачествено направени, могат ли в сервиз да ми ги заменят с ръчни хъбове и има ли вероятност постоянно зацепените да са монтирани така, че да не позволяват поставянето на ръчни или евентуално да се наложи да давам по-голяма сума? С постоянно зацепени хъбове да очаквам ли по-висок разход от литър на сто(карам бавно и умерено)?
                        Иначе Kia sportage съм избрал за риболов. Понякога кални коловози(много рядко дълбоки) и до педя сняг на черния път, някой друг наклон с камък по средата, където съм си оставял картера на комбито и така.
                        Колега, по-нагоре беше написано за възможни и невъзможни зацепвания на хъбовете. Свали капачките и погледни как е направено зацепването. Ако не е заварен за полуоската и/или главината, най-лесно е да се подмени неработещия хъб с работещ - ръчен, инерционен, вакуумен. Какъвто ти душата и джоба искат. Хайде за вакуумния си е нужна и инсталацията.
                        С перманентно въртящ се преден диференциал и кардан е нормално да се повиши разхода 1-2 л и автомобилът да стане по-тромав. Всъщност в момента той е такъв. Внимавай с коловозите, пази резервоара от камъните.
                        Георги Кулишев
                        Ямбол
                        0889 42 00 74

Коментар

Аз имам Спортидж 2000г. и хъбовете са автоматични(ИНАРЦИОННИ), та не знам кой бърка преди или след.

Коментар

а не изключваш ли възможността да са сменени? Наистина инерционните са за модела до 99, след това са вакуумни.
                            Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от pol77 Преглед на мнение
                              Аз имам Спортидж 2000г. и хъбовете са автоматични(ИНАРЦИОННИ), та не знам кой бърка преди или след.
                              И аз, но при мен са вакуумни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X