Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със стартера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със стартера

Имам проблем ,който не мога да си обясня.Колата ми е sportage 97год,бензин 2000сс,16v.При топло време нямам никакъв проблем с паленето ,но застуди ли си е голям проблем.По точно проблема е в стартера, когато е топло върти та се къса,но застуди ли започва само да свисти.Предполагам ,че не изхвърля бендикса ,но защо само когато е студено не знам.Згрее ли един път колата и в студено време пали, проблема е сутрин и ако е оставена да изстине.Прав ли съм ,за бендикса или причината е друга .В тия времена не ми се дават пари за нещо,което след това евентуално няма да ползвам.Дайте съвет моля Ви.

От: проблем със стартера

Колега имах го същия проблем.Решението е сваляне на стартера,разглобяване и почистване (обръщане) на контакторите при стартера.Там се получава нагар и износване на пластините.Виж и масата.
    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Масите - да. Може да пробваш и със акумулатор назаем.

Коментар

Почисти масите и всичко ще е ОК !

Коментар

Без да имам претенции че знам как седят нещата точно в КИА-та. Торетично е възможно да се е натрупала мазна гняс около елементи от бендикса. На студено естествено мазньоча се втвърдява и затруднява изхвърлянето на бендикса. Като стопли се отпуска гадта и не пречи толкова. Едно хубаво почистване би трябвало да свърши работа при това положение.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колега, смени си бендикса със НОВ. Проблема е в него.
            Силата е нищо без контрол.

Коментар

акумулатора е нов,а клемите и масата съм ги проверил там всичко е ок.Явно ще трябва да се отваря стартера и като за начало поне да се почисти ,а се надявам и да е видно каква е причината за проблема.Тези дни ще гледам да намеря време за профилактика и като разбера каква е причината ще пиша за да се знае.Благодаря на отзовалите се и за идеите.

Коментар

Щом казваш, че стартера работи когато стопли, то проблема с бендикса няма да го видите след свалянето. Проблемния бендикс се чува, когато е студено.
                Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от rboy Преглед на мнение
                  акумулатора е нов,.
                  То и моя беше на 3 месеца, ама си даде фира и го смениха гаранционно. Със същите симптоми бях.

Коментар

Нета ми изчезна за 3 дена,но и все още не съм намерил време да сваля стартера и да погледна за какво иде реч.За акумулатора казвам ,че съм сигурен, защото като го сложа на другата кола работи без грешка.От няколко дена времето е хубаво и нямам проблем,но така или иначе трябва да го сваля ,че идват студове.

Коментар

Нета ми изчезна за 3 дена,но и все още не съм намерил време да сваля стартера и да погледна за какво иде реч.За акумулатора казвам ,че съм сигурен, защото като го сложа на другата кола работи без грешка.От няколко дена времето е хубаво и нямам проблем,но така или иначе трябва да го сваля ,че идват студове.
                      Така стана миналата зима с моя стартер. Като стана студено и спря да върти. Стартера се държи с три болта, единя е много труден за отвиване и завиване и затова го хванах само с два болта. Вече една година нямам проблеми.
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Ех колега,Dragomir_68 ако ти бях прочел по- рано поста въобще нямаше да се захващам,то това нещо факир да си не можеш го свали.Вчера цял ден се борих и горния вътрешен болт си остана неразвит.Днес продължавам борбата, дано успея.Някой ако знае някакъв трик за по-лесно сваляне да подсказва.Проблема при мен е ,че имам и газово и няма място и дете да бръкне.Варианта е да сваля половината двигател

Коментар

Ех колега,Dragomir_68 ако ти бях прочел по- рано поста въобще нямаше да се захващам,то това нещо факир да си не можеш го свали.Вчера цял ден се борих и горния вътрешен болт си остана неразвит.Днес продължавам борбата, дано успея.Някой ако знае някакъв трик за по-лесно сваляне да подсказва.Проблема при мен е ,че имам и газово и няма място и дете да бръкне.Варианта е да сваля половината двигател
                          И моята Киа е с газова уредба. После слагай само двата болта и си готов. Успех!
                          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Доиде време да се похваля.Стартера вече е готов след тридневна борба.Почистване,смяна на бендикс и една втулка ,това се наложи.Само да кажа нещо ,което никъде не прочетох във форума/може аз да не съм го видял/.За да се свали стартера трябва да се демонтира стоиката,която е между колектора и рамата,а за да мога да го изкарам свалих и помпата за съединителя.Както каза и колегата по-горе третия болт е адски трудно да се свали и аз успях с гедория с два удължителя и чупещото рамо.Благодаря на отзовалите се и успех на всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X