Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA 2.0TD трудно се тръгва плавно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA 2.0TD трудно се тръгва плавно?

Здравейте, не съм карал друга такава киа за да направя разлика, но ще Ви кажа как се държи моята:
    Педала на гаста е много чувствителен, при потегляне колкото и леко да го бутна "джаска".
    Дали може да се направи, малко по нечувствителен педала?
    Ако има някой около Габрово или Велико Търново да драсне , ще му дам да я пробва да си каже мнението.

От: KIA 2.0TD трудно се тръгва плавно?

Друг дизел, карали ли сте?

Коментар

И на мен ми направи впечатление тази чувствителност, но чак пък да джаска. Предполагам като си посвикнете ще се оправят нещата. Лично аз малко я карах, но много добре се държа колицата. Успех и безаварийно!
      Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Имам и сценик 1.9dci със същата помпа, при него се тръгва нормално.
        При кията ми имам чувство, че педала няма пружина , но си има на потенциометъра. Най кофти е при градско каране, като пусна педала и после като го бутна леко и много рязко потегля. Чудя се дали да не бутна аванса малко на помпата. Дали може от това да се държи така?

Коментар

Първоначално публикуван от drz400 Преглед на мнение
          Имам и сценик 1.9dci със същата помпа, при него се тръгва нормално.
          При кията ми имам чувство, че педала няма пружина , но си има на потенциометъра. Най кофти е при градско каране, като пусна педала и после като го бутна леко и много рязко потегля. Чудя се дали да не бутна аванса малко на помпата. Дали може от това да се държи така?
          Не ми е работа да пиша в този под форум но този автомобил колко педала има ? Ако са три залагам на левия и задкормилното устройство .

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
            Не ми е работа да пиша в този под форум но този автомобил колко педала има ? Ако са три залагам на левия и задкормилното устройство .
            Не си прав колега тоя проблем е често срещан за модела проблема е че още не съм срещнал майстор да го отстрани.

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
              Не си прав колега тоя проблем е често срещан за модела проблема е че още не съм срещнал майстор да го отстрани.
              Може да не съм прав но аз питането го разбирам за плавно тръгване от място . Тогава проблема би трябвало да е в съединителя .

Коментар

Със сигурност не е от съединителя, има някакъв проблем с чувствителността на педала. При потеглянето не е чак толкова голям проблема, но ако карам на 1-ва или 2-ра без газ и бутна съвсем леко педала, само го докосвам и усещането е че натискам рязко до средата педала.
                Днес бутнах малко помпата, дадох и закъснение, малко се подобриха нещата, но пак си мисля че има нещо друго нередно.
                Утре ще пробвам с друг потенциометър на педала и ще кажа дали има разлика.

Коментар

Така е.Турбодизела е с електронна газ.Като тръгне да си заминава потенциометъра,почва да прави така.След това започва да се самофорсира или пък да отказва...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

при мен се получи следното,след като измих двигателя на авто мивка ОЛЕЛЕ стана бегачка а си докоснал педала на гаста и тръгва с вратите напред.едвам вземах децата от ясла.На другия ден смъкнах датчика който е на жилото на гаста и го напръсках с wd40 и готово оправи се,сигорно е временно но още не съм намерил друг, така и незнам как се казва .

Коментар

96-97 имат ли го този датчик?
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

да точно тези години

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X