Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с KIA sportage 2.0TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с KIA sportage 2.0TD

Здравейте колеги,
    не можах да открия из форумите моя проблем, затова пускам и тема...
    Киата ми е 2.0 TD (mazda мотор)

Преди 2-3 дни ми направи проблем с паленето, пали и не може да заработи гладко и като пусна педала и огася. Запали след 10-тина опита но от тогава почна да прави странни проблеми. Както се движа или прекъсва или си подава само гас, а като го оставя на място тръгва да се форсира до 5-6 000 оборота без да бутам педала, гася и паля 2-3 пъти и се оправя.
    Преди 200-300км му сменях горивен и въздушен филтър.

Някой имал ли е такъв проблем с този двигател?

От: проблем с KIA sportage 2.0TD

Така както го описваш прилича на писнал датчик на електронната газ.Но пък може и да е нещо доста по-просто-примерно скъсан маркуч за вакуум/въздух ...Симптомите са сходни.При всяко положение трябва да се диагностицира с тестер,че така си е аборт по телефона.От къде си колега?
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

От Дряново/Габрово/ съм.
      Иначе кията в момента е в Свищов.

Коментар

Колега,ако Кията ти е до 2000 г можеш да си я тестваш сам,има някъде качено раководство за наще бангии и е описано много точно как се прави.Има и кодовете за грешка,можеш да ги качиш тук и после да умуваме заедно.Имай впредвит че и на професйонален тестер да отидеш няма да ти покаже нищо по различно,а и ще спестиш някой лев.
        Успех
        Кия Спортидж 2000тди
        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Доста се порових, но не открих ръководството за киата, моля ако някой има да го качи някъде , или да каже как да я тествам за грешки.
          Днес огледах добре, всички вакуми, и кабели, изглеждат добре.. не беше палена от 3-4 дни, днес запали зор и така и не заработи гладко, се едно единия цилиндър препалва само и пак я прехапа нещо и почна да се форсира до червеното и не я мъчих повече.
          Търсих из аутодатата но за този модел няма нищо. Мислих си да измеря потенциометъра на педала да не откача нещо той.

Коментар

Във ВилиКар имат тестер за КИА.
            Междудругото не е лошо да хвърлиш едно око и на турбината да не е писнала и да хвърля масло в колекторите.За сега залагам на писнал датчик на газта.Ако искаш свирни да и хвърля и аз едно око...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Здравейте,
              Днес след голямо ровене по киата, открих проблема
              Като разбутвах кабелите които отиват към помпата и почваше да се форсира. Оказа се проблем в буксата, явно пластинките не контактуват добре, натегнах ги малко и с контактен спрей напръсках и сега проблема го няма. Ако пак направи този проблем, ще махна буксата и директно ще съединя кабелите.
              Имал съм късмет ,че само това е бил проблема.

Коментар

Колеги имам подобен проблем, при по-дълго каране само на градско, започва сама да си променя оборотите и от време на време започва да пуши като танк с ТДУ. След като я угася проблема изчезва за известно време, подобен е ефекта след каране на дълъг път при по-високи обороти. Ходих в сервиза на KIA в с. Ясен край Плевен, отказаха да я тестват защото е изключен имобилайзера. Между другото ЧЕКЪТ свети непрекъснато от както съм я купил (преди една година), а разхода е нормален около 9 л., но ми се струва , че е малко тромава. Видях как се снемат грешки, но нямам кодовете, ако можете да ме насочите от къде може да се черпи информация. Предварително БЛАГОДАРЯ!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X